Τρίτη, 1 Ιουλίου 2008

Νερό στα Πλυντήρια Αυτοκινήτων & Πρατήρια βενζίνης

[04/07/2008 -Σχετικό δημοσίευμα του ΠΟΛΙΤΗ - Μπράβο Κάτια !]

01/07/2008 - Σήμερα το πρωί έκανα εκπομπή στον ΑΣΤΡΑ για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα αλλά κυρίως για το νερό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερα ότι κάνω έρευνα για τα Πλυντήρια Αυτοκινήτων και τα Πρατήρια Καυσίμων (βενζινάδικα) και το πόσιμο νερό.
Όταν απαντώντας η δημοσιογράφος ανέφερε ότι όταν ο Άστρα έκανε έλεγχο για το θέμα τους είπαν ότι δεν γίνεται τέτοια χρήση, ανέφερα ότι έχω στοιχεία για τη Λάρνακα.
Το θέμα "έπαιζε" στο δελτίο ειδήσεων του ΆΣΤΡΑ αλλά φάνηκε ότι οι υπόλοιπες υδατοπροπρομήθειες αρνήθηκαν ότι δίνουν νερό για πλύσιμο αυτοκινήτων.

Δε γνωρίζω αν μπορούν να αρνηθούν να δώσουν νερό, αλλά επειδή "a picture paints a thousand words" φανταστείτε 2 φωτογραφίες!

2 Σταθμοί Βενζίνης συνδεδεμένοι με πόσιμο νερό, ο ένας με 4 ντεπόζιτα νερού και ο δεύτερος με 2 και αυτά ΟΧΙ στη Λάρνακα!... όταν κάνετε κλικ στη φωτογραφίες μεγαλώνουν για καλύτερη ¨εξέταση" της σύνδεσης!

[Όταν γίνεται διακοπή νερού χρειάζονται τα ντεπόζιτα αποθήκευσης του νερού που εδώ φαίνονται να είναι των 2 τόνων το καθένα ..]
Και έτσι για υπενθύμιση (με ήχο)...

7 σχόλια:

Bananistanos είπε...

Άσχετο, αλλά πιο εύκολο από εμαιλ :)

Με αφορμή τους πρόσφατους πνιγμούς σε αφύλακτες πισίνες, αλλά και για εξοικονόμηση νερου, δεν θα μπορούσε να ψηφιστεί κάποιος νόμος που να υποχρεώνει το σκέπασμα των ιδιωτικών πισίνων όταν δεν βρίσκονται σε χρήση;

Theopemptou είπε...

Το ζήτησα εδώ και πολλή καιρό όχι τόσο για την ασφάλεια (δεν το σκέφτηκα !) αλλά για να μειωθεί η εξάτμιση.

Ανώνυμος είπε...

kirie Pampo ta tepozita einai ton 4 tonon

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Θεοπέμπτου...
Τι να πω τώρα;
Είδα το βιντεάκι για την καταστροφή του περιβάλλοντος. πραγματικα με συγκλόνισε... βλέπω τα πράγματα πολύ διαφορετικά τώρα. Αλήθεια αυτό κάνουμε έτσι; Καταστρέφουμε τη ζωή.Δυστυχώς. Από goldfish.

Ανώνυμος είπε...

Χαραλαμπε
Μια αλλη ερωτηση...

Πες οτι με τον ενα η με τον αλλο τροπο γινετε να σπαταηλσουμε εκοινους τους 12 τονους νερο (δεν το σχολιαζω αυτο). Που θα πανε αυτοι οι 12 τονοι οταν πλυθουν τα αυτοκινητα? Η νομοθεσια λεει οτι πρεπει να περνουν απο λασποπαγιδες και και λοιπογιδες (πιο σωστα Διαχωριστηρες ελαιων) και να πανε σε Απορροφιτικο Λακκο (δηλ. στο εδαφος). Υπαρχουν ομως προδιαγραφες για το νερο που χυνετε στους Α.Λ. ή η καθε εταιρια αναλογα με την "περιβαλλοντικη της συνηδηση" βαζει ή κατασκευαζει και τον αναλογο διχωριστηρα??? Γνωριζοντας οτι ο νομος Αρ.106(ι)/2002 (αν δεν κανω λαθος) επιτρεπει τη απορροη 5 mg/l λυπη και ελαια δεν επρεπε να υπαρχει το αντιστοιχο και για τα πρατηρια βενζινης???

Theopemptou είπε...

Όσα πρατήρια βενζίνης συνδέονται με το αποχετευτικό και έχουν πλυντήριο πρέπει να έχουν λιποπαγίδα (10mg/L) και φίλτρο άμμου. Δεν γνωρίζω τι γίνεται στις υπόλοιπες περιπτώσεις.
Το άνοιγμα διαλόγου για τις προδιαγραφές των πρατηρίων βενζίνης είναι πολύ δύσκολο παρά τις πολλές αντιδράσεις που υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει αν γνωριζεις, σχετικη νομοθεσια για την λιποπαγιδα
(10mg/l). Αν ναι θα μπορουσα να εχω τον αριθμο για να το κοιταξω.

Related Posts with Thumbnails