Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι δικαιολογίες είναι σαν τον πισινό

Όταν ήμουν φοιτητής στο πανεπιστήμιο, είχα ένα καθηγητή στο πρώτο έτος με τον οποίο είχα στην αρχή πρόβλημα.
Όταν είχαμε να παραδώσουμε εργαστήρια ή άλλη κατ' οίκον εργασία, μας έλεγε όχι μόνο τη μέρα που έπρεπε να παραδώσουμε τη δουλειά μας αλλά και την ώρα, που συνήθως ήταν Παρασκευή στις 10 το πρωί.
Αν πήγαινες εκεί 10 και 1 λεπτό, δεν την έπαιρνε γιατί άργησες και εκεί άρχιζαν οι συζητήσεις. Έπαιρνε την ευκαιρία να σου κάνει ένα δίδαγμα για το πώς συμπεριφέρονται οι επαγγελματίες και απαιτούσε να του πεις γιατί δεν ήσουν στην ώρα σου.

Όλοι όσοι αργούσαμε είχαμε μια σειρά από δικαιολογίες που δεν άντεχαν βέβαια στην εξέταση και αυτός μας έλεγε "οι δικαιολογίες είναι σαν τον κώλο, όλοι έχουμε ένα και όλους μυρίζει άσχημα!" Πριν λήξει το πρώτο έτος έμαθα να είμαι στην ώρα μου, γι αυτό εξάλλου είχε παραλάβει και τους πρωτοετείς για να μας εκπαιδεύσει σωστά από την αρχή.

Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτονται πολλοί στην κεντρική Ευρώπη αλλά εμείς εδώ κάτω στο κέντρο της γης, είμαστε πάντα έτοιμοι να βρούμε μια δικαιολογία για όλες μας τις αποτυχίες.
Αυτό το θυμήθηκα γιατί αυτές τις μέρες άκουσα πολλές δικαιολογίες για τις ελλείψεις μας στα περιβαλλοντικά θέματα.
• "Δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γιατί δεν κάναμε σωστή διαπραγμάτευση να είναι πιο χαμηλοί οι στόχοι μας!"
• "Εν σωστό να πληρώνουμε εμείς το τίμημα των ρύπων ενώ η Κίνα, η Ινδία και η Αμερική να εκπέμπουν χωρίς να πληρώνουν; Επομένως συνεχίζουμε έτσι και να εξηγήσουμε στην Ευρώπη τις ιδιαιτερότητές μας"
• "Πρέπει να σκεφτούμε και το συμφέρον της κοινωνίας. Δεν είναι σωστό να μην γίνουν αυτές οι αναπτύξεις επειδή δεν είναι περιβαλλοντικά σωστές"
• "Εμείς εν καλά που κάμνουμε, εσείς να πάτε να εκπαιδεύσετε τους νέους να φροντίζουν και να προστατεύουν το περιβάλλον που θα τους παραδώσουμε."

Αυτά και πολλά άλλα ακούω αυτές τις μέρες από διάφορους που προσπαθούν να κρύψουν τις φυσικά εδώ και χρόνια αποτυχίες μας στη προστασία του περιβάλλοντος.
Έχει εφευρεθεί ένα σκεπτικό το οποίο προτάσσεται από όλους σαν δικαιολογία που ελπίζω να το κάνουν μόνο για εσωτερική κατανάλωση, γιατί στην Ευρώπη αυτά δεν περνούν πολύ εύκολα και κάποια στιγμή αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας.

Γιατί ξέρετε υπάρχει ακόμη ένα ρητό που λέει: "μπορείς να ξεγελάς τους λίγους για λίγο καιρό τους πολλούς όμως για πολύ λίγο καιρό"
______________________________________
Το πρώτο ρητό στο οποίο αναφέρθηκα είναι:
"excuses are like asses...everybody's got 'em and most of the time they stink.."

Ολόκληρο το δεύτερο ρητό είναι (ευχαριστώ Ανώνυμε):
"You can fool some of the people all of the time and all of the people some of the time but you can't fool all of the people all of the time" - Abraham Lincoln ]

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
I believe it is:

"You can fool some of the people all of the time and all of the people some of the time but you can't fool all of the people all of the time"

- Abraham Lincoln
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Ναι έτσι είναι! Ήθελα όλο το κείμενο να είναι όσο πιο σύντομο γίνεται γιατί οι εφημερίδες αυτές τις μέρες δε δημοσιεύουν εύκολα, λόγω εκλογών.
Το σωστό θα ήταν να έγραφα τα ρητά και στα Αγγλικά, που ίσως εδώ θα έπρεπε να το κάνω ...
Ο χρήστης Sike είπε…
αν και δεν απόδωσες σωστά το ρητό του Λίνκολν, εντούτοι(τ)ς (wink at Leni) η δική σου εκδοχή είναι πιο εύστοχη για τα κυπριακά δεδομένα! Άρεσεν μου.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
χτες άκουσα ακόμη ένα πολιτικό να εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο ..
Ο χρήστης koutso είπε…
Τον τζιερό που έγραφα ότι είμαστε του κώλου μερικοί μου έλεγαν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιώ "απρεπείς" χαρακτηρισμούς.
VIVA THEO,ευχαριστώ που μας το υπενθύμισες!
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Χα στην Ελλάδα το λένε συχνά για τις δικαιολογίες Δικαιολογίες του κ..
ή σκέτο του κ... ανάλογα πως διαδραματίζετε η κουβέντα.
Ο χρήστης ΙΩΝ είπε…
Τι νομίζετε για: - Εκαμεν η μουγια κώλον και έχεσεν τον κόσμον όλον.

- Ο κώλος ο τίτσιρος είδεν το βρατζίν τζιαι σιέστην.

- Είπαν του πελλού να κλάσει τζια έχεσεν.

Τελικά αποδίδονται εύστοχα και καυστηριάζονται καταστάσεις με τον κύριο Κ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
EGO TO MONO POU KSERO EINAI OTI TA PIO PANO RITA DEN SINADOUN OUTE GIA TIN KYPRO OUTE GIA TIN ELLADA,
EDO DOULEFKOUN MAS 2 KOMATA KAI EKI 3 OIKOGENIES?

KAPIOS MAS APOKALESE''"
ZOPPOVORTON KYPRIAKON LAON" GAOURKA DILADI

KAI PISTEVO ETSI EIMASTE.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ