Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Φυτέψτε τα δικά σας - 4

Οι εξελίξεις είναι πλέον πολύ γρήγορες ! 
Θα γίνουν πρώτα εκπαιδευτικοί λαχανόκηποι σε 77 δημοτικά σχολεία. Μαζί με αυτά θα ετοιμαστεί και πληροφοριακό υλικό. Μετά, το υλικό αυτό θα διαμορφωθεί αν χρειαστεί για να κάνω την εκστρατεία ανάμεσα στο κοινό και μετά θα πρέπει να βρω χρηματοδότη, Δήμο και κενό οικόπεδο για να γίνει το πρώτο πιλοτικό allotment - δηλαδή θα χωριστεί το οικόπεδα σε μικρές λωρίδες και θα ενοικιάζεται στο κοινό για λαχανόκηπο.
 
 
Πρώτος το δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Φρίξος Δαλίτης που πρόσεξε από το ημερολόγιο μου στο ίντερνετ ότι είχα συνάντηση για το θέμα!
ΦΡΙΞΟΣ ΔΑΛΙΤΗΣ
ΤΟ ΔΙΚΟτους λαχανόκηπο θα έχουν σύντομα 77 δημοτικά σχολεία της Κύπρου. Με πρωτοβουλία του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Γεωπόνων Κύπριου, αποφασίστηκε να ενταχθεί ένα πρόγραμμα για δημιουργία λαχανόκηπων σε σχολεία που επέδειξαν ενδιαφέρον. Προχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση όπου αποφασίστηκαν τα βήματα που θα γίνουν για υλοποίηση του προγράμματος με την κυκλοφορία ενημερωτικού εντύπου και άλλου υλικού. Σκοπός του προγράμματος όπως ανέφερε στο «Φ» ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, είναι να εκπαιδεύσει τους μαθητές στη δημιουργία και καλλιέργεια λαχανόκηπων και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Προς το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό επίσης το γεγονός ότι, από τα 77 σχολεία, τα 64 θα εφαρμόζουν και πρόγραμμα κομποστοποίησης, για την παραγωγή λιπάσματος, το οποίο θα χρησιμοποιούν στους λαχανόκηπούς τους. Οι λαχανόκηποι θα είναι βιολογικοί και δεν θα χρησιμοποιούντα καθόλου χημικά προϊόντα για ψεκασμούς. Οι πρώτοι λαχανόκηποι σε σχολεία, όπως ανέφερε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος αναμένεται να δημιουργηθούν σύντομα και για το σκοπό αυτό θα γίνει και ανάλογη ενημέρωση από λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας προς το εκπαιδευτικό προσωπικό για την καλλιέργεια των λαχανόκηπων. Για το πρόγραμμα υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Συνδέσμου Γεωπόνων, του Τμήματος Γεωργίας και του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails