Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έχεις παρουσίαση ?

Κάθε χρόνο παρακολουθώ αλλά και κάνω πολλές παρουσιάσεις.
Χρησιμοποιώ το powerpoint πολύ, μαζί με όσο πιο πολλές γίνεται δικές μου φωτογραφίες.
Πάντα με εντυπωσιάζουν οι άνθρωποι που κάνουν ωραίες παρουσιάσεις (= Μιλά ωραία and to the point + ωραίο powerpoint) αλλά προσέχω ιδιαίτερα αυτές που δεν μου αρέσουν για να μην κάνω και εγώ τα ίδια.
Στο μυαλό μου έχω σημειώσει μέχρι τώρα τα πιο κάτω "Don't do":
 • Μην είσαι απροετοίμαστος. Δες το πρόγραμμα και υπολόγισε τι θα πουν αυτοί που είναι πριν από σένα. Κάμνω χάζι άμα λαλούν "ξέρετε είμαι τυχερός γιατί τα πιο πολλά είπαν τα οι προηγούμενοι " ή να λες συνεχώς "όπως είπαν και οι προηγούμενοι ... " και να το επαναλαμβάνεις και εσύ.
 • δεν γίνεται να είναι άλλος ο τίτλος της παρουσίασης σου και εσύ να μιλάς για άλλα ...
 • Μην αποφασίσεις να μορφώσεις το ακροατήριο σου από αυτά που μόλις ανακάλυψες και εσύ στο ιντερνετ. Stick to the point !
 • Άμα γύρο σου είναι όλοι ειδικοί μην δοκιμάζεις να το παίξεις και εσύ ειδικός! Μίλα για κάτι άλλο που ξέρεις  ...
 • Μην ξεπερνάς το χρόνο σου κατά πολύ ( τούτο εν δύσκολο κάμνω το και εγώ ακόμη ) - άμα είσαι και χάλια εν κρίμα το ακροατήριο σου!
 • Αν είσαι υπάλληλος μίλα για το τι κάνετε . Εβαρεθήκαμε να ακούμε τις θεωρίες των κυβερνητικών για τις μελέτες που έκαναν ή θα κάνουν. Ο κόσμος περιπαίζει σας ... εμάθα σας όλοι πλέον! Ότι, μα ότι πεις η μόνιμη κυβερνητική απάντηση είναι "κάναμε μελέτη" ή "έχουμε υπόψη μας το θέμα και θα κάνουμε μελέτη  και .. και .." Μετά από 5 χρόνια πάλι τα ίδια λένε. Έτυχε μου !
 • Ε αφού είσαι κυβερνητικός και εκπροσωπείς το τμήμα σου πως γίνεται να μας λες θεωρίες για το τι πρέπει να γίνει; Μας ενδιαφέρει πιο πολύ να μάθουμε γιατί ΔΕΝ το κάνατε !
 • Μη νομίζεις ότι επειδή μόλις έμαθες 2 πράγματα ότι είσαι έτοιμος να εκδώσεις και θεωρήματα
 • Εν πολλά σιοκκαριστικό για τους διοργανωτές περισσότερο και το ακροατήριο να ξεκινάς λέγοντας " ξέρετε αποφάσισα να μην κάνω την παρουσίαση που συμφωνήσαμε αλλά κάτι άλλο που νομίζω εν πιο καλό!" - σημαίνει ότι εν έσιεις υπόθεση ή/και ότι απλά εβάρέθηκες να την κάνεις και έφερες μια που είχες έτοιμη. 
 • Άμα έχεις powerpoint δεν το δείχνεις από το design αλλά πατάς την εικονούα και ξεκινά το show ή πατάς F5.
 • Άμα σε θωρούμε να πηγαίνει πάνω κάτω με το mouse και να μην ξέρεις πως ξεκινά ... ξέχαστο εκαταλάβαμε ότι είσαι αχάπαρος ...... ξεκινούμε πλην !
 • Εκτός από τον Superman που νομίζεις ότι κάθετε στα πίσω καθίσματα  εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να διαβάσουμε τα μικρούλικα γράμματα που έβαλες για να τα μπήξεις όλα σε ένα slide.
 • Τα πολλά τα κόλπα με τα γράμματα που πετούν all over the place αν δεν τα χρησιμοποιείς για να τονίσεις κάτι, τότε εν πελλάρες ! Δείχνει ότι είσαι αχάπαρος, ότι το powerpoint σου το έκαμε κανέναν που τα παιδκιά σου ή κανένας υπάλληλος σου. Αν μάλιστα δεν ήξερες ποθεν ξεκινά το show... εν σίουρο πράμα !
 • Άμα δεν ξέρεις πως προφέρεται μια λέξη στα Αγγλικά ρώτα κάποιο που ξέρει .... εν ρεζίλικο να το λαλείς λάθος σε όλη την παρουσίαση. Εν απλό, ΡΩΤΑ !!
 • Την ώρα που κάνεις παρουσίαση μέσω μια μαγικής διαδικασίας καταλάβεις αν σε παρακολουθεί το ακροατήριο σου. Αν δεν καταλάβεις τι λέω, λυπήθου μας και μην ξανακάνεις παρουσίαση !
 • Και αν είσαι ακαδημαϊκός εμάθα με σας ! Πάντα ξεκινάτε λέγοντας "ο μπλα μπλα όταν τον ρώτησαν /έγραψε στο βιβλίο του /είπε κάποτε ότι το μπλα μπλα μπλα ...εν μπλα μπλα μπλα" 
 • Μην μας διαβάσεις όλα τα slide το ένα μετά το άλλο! Εν boring! Ξέρουμε και εμείς να διαβάζουμε. Αν δεν έχεις τίποτα άλλο από αυτά που γράφει στην παρουσίαση σου, κάτσε κάτω καλύτερα!.
 Και ένα tip: Με τα arrow keys του keyboard πας μπρος - πίσω πολλά πιο γρήγορα παρά με το mouse.

Σχόλια

Ο χρήστης chrys είπε…
Όταν το κοινό δεν έχει απορίες τότε είτε το θέμα σου ήταν πολλά βαρετό είτε δεν εκατάλαβε κανένας τι έλεγες
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Ππουουουου... Έσιει τζιαι άλλα ακόμα.

Μεν κνίθεις τα τέθκοια σου, στρίφεις τα μαλιά σου, αναγύρνεις τες πούγκες σου, κάμνεις σούσα μπέλλα σαν να τζιαι είσαι τζιυπαρίσσιν στον άνεμο, ο άλλος ζαλίζεται να σε θωρεί.

Με θωρείς τα σλάιτς σου αλλά τον κόσμον μες τα μμάθκια.

παραπάνω που 7 γραμμές μαξιμουμ 7 λέξεις δεν προλαβαίνει ο άλλος να τες θκιαβάσει ενόσω μιλάς. Άσε που ένας τίτλος τζιαι μια φωτογραφία ή γραφική παράσταση κανεί για να πεις το δικό σου.

Ακόμα καλλύττερον τζιαι που το μάουζ τζιαι που το κκίπορτ είναι το ρεμόουτ φοργουορντ-πάκγουορντ (βάλλεις το πας το γιουεσμπί), τζιαι έτσι δεν είσαι σαν την κατσέλλαν την σσιηνιασμένην με κοντό σσιοινίν πας το κκομπιούτερ. Ελευθερώννει σου τα σιαίρκα σου τζιαι πιάννεις κάλλυττερα τόπον τζιαι αμεσότηταν με το ακροατήριον.

Τζιαι να σου δώκουν έδρανον, χές τους το αν έχεις την ευχέριαν τζιαι πήαιννε μπροστά (ιμισς για να θωρείς καλλύττερα αυτόν που προβάλλεις). Το έδρανον άηστο πον να γινείς βουλευτής ή πρόεδρος της δημοκρατίας, εκτός που εν εστροντζιύλεψεν πολλά ο τζιοίλλιος σου που τες πύρες τζιαι τες πατάτες τες τηανιτές τζιαι δεν θέλεις να τον προβάλλεις στο ακροατήριον.

Α!! Τζιαι άμαν ηβρεθεί ένας έξυπνος μες το ακροατήριον που κάμνει τζιαι ξανακάμνει ερωτήσεις βλακώδης που δεν αφορούν κανέναν τζιαι δεν κουρκάρει, (όπως τζιείνην που την άδειαν κήπου), μπορείς να του πεις, θα το συζητήσουμε με την υσηχία μας στο διάλειμμα :))
Ο χρήστης Τάσος Αναστασίου είπε…
Κύριε Θεοπέμπτου, καλησπέρα (αφού είναι 11:55 το βράδυ). Μήπως θα μπορούσα να αναρτήσω την συγκεκριμένη ανάρτηση στο μπλογκ μου (http://tasos-anastasiou.blogspot.com/) προσθέτωντας τα σχόλια των συναδέλφων bloggers μια και τα βρίσκω εξίσου σωστά ως παρατηρήσεις, αναγράφοντας απο την αρχή την πηγή και τους συγγραφείς?
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
@DJF
Βεβαίως

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μην είδατε τον Επίτροπο;

Την Παρασκευή ήταν η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και η υπογραφή του διορισμού των νέων Επιτρόπων και εγώ δηλαδή. Πρέπει να πω ότι πριν γίνω Επίτροπος πριν 2 χρόνια σχεδόν, δεν είχα ούτε κοστούμι ούτε γραβάτες εκτός από μια κόκκινη που δεν θυμάμαι που τη βρήκα. Στο ΑΤΙ ήμουν πάντα με jeans, swetshirts και παπούτσια της γυμναστικής. Παρασκευή πρωί έβαλα το καλό μου κοστούμι και ξεκίνησα για τη δουλειά. Στο δρόμο όμως το σαραβαλάκι μου με πρόδωσε! Μεσα στη κίνηση της Μακαρίου, η μηχανή δούλευε αλλά δεν προχωρούσε. Άκουσα πολλά @#&** αλλά τι να έκανα; Το gearbox τα τίναξε! Κατάφερα να το βάλω στην άκρη, μετά από αρκετή ώρα λόγω traffic ήρθε και η οδική βοήθεια και πάμε μαζί στο γκαράζ του Honda. Καιγόμουν να πάω δουλειά, ο οδηγός όμως της οδικής βοήθειας με έπαιρνε αλλού, μετά από λίγο σταμάτησα να τον ρωτώ "γιατί πας απ' εδώ;" ήθελε να τσεκκάρει όλες τις γκόμενες στο κέντρο! Πέρασε πολλή ώρα ώσπου να πάμε στον Άγιο Δομέτιο ... Το αυτοκίνητο έμεινε στο γκαράζ "£200

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Πάρκο της Ακαδημίας .. .. bye bye

Τα πιο κάτω είναι από τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για το κυκλικό κόμβο στη γωνία του πάρκου και του Αλουμίνιουμ Tower στη Λευκωσία   Αυτές είναι οι απόψεις που υπόβαλε το Τμήμα Δασών για το έργο. Όταν τις διαβάσετε θα δείτε και γιατί το Τμήμα Δασών είναι πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου. "«...οι επιπτώσεις από τη δημιουργία του κόμβου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας θα είναι σημαντικότατες. Συμφώνως του σχεδίου, μια έκταση 20.825 τετρ. μέτρων σε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Λευκωσίας θα αποψιλωθεί ενώ μια άλλη έκταση του θα επηρεαστεί από έργα που θα γίνουν μελλοντικά για τη διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγλατζιάς. Το Εθνικό Δασικό Πάρκο με τις πολλές αναψυχικές διευκολύνσεις που διαθέτει, χρησιμοποιείται σήμερα έντονα για σκοπούς αναψυχής και άθλησης . Όπως είναι επίσης γνωστό, στο χώρο του Πάρκου στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο οι φοιτητές αξιοποιούν για διάφορους σκοπούς" Αλλού λέει: «...πιστεύουμε ό