Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διάλογος για τα «νέα» pet shops

Μετά από αυτά: Νομοθεσία για Pet Shops ,Video - Pet shop νομοθεσία  it worked  !   
Από το ΠΟΛΙΤΗ, 14/01/2010


Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες αναμένουν απόψεις από τους ιδιοκτήτες
Διάλογος για τα «νέα» pet shops
Εντός του 2010 αναμένεται να ολοκληρωθεί το σχέδιο κανονισμών που ετοιμάζουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για τη λειτουργία καταστημάτων πώλησης ζώων, γνωστών και ως pet shop. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, τις τοπικές αρχές και άλλα εμπλεκόμενα κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες βρίσκονται στο στάδιο ετοιμασίας κανονισμών που θα ενισχύσουν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, με τρόπο ώστε να καλυφθούν τα κενά που εντοπίζονται.
Σύμφωνα με τον λειτουργό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Ηλία Παντέχη, έχει αποσταλεί προσχέδιο των κανονισμών σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς επίσης και στους ιδιοκτήτες pet shop.

Μιλώντας στον «Π», ο κ. Παντέχης ανέφερε πως οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες αναμένουν εισηγήσεις από πλευράς ιδιοκτητών, ούτως ώστε να τις εξετάσουν και να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του σχεδίου κανονισμών. Στόχος, το συντομότερο να προωθηθεί τελικό κείμενο στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.
Στους υπό διαμόρφωση κανονισμούς θα υπάρχουν πρόνοιες για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευημερίας των ζώων κατά τη διάρκεια διαμονής τους στα καταστήματα πώλησης. Θα υπάρχουν επίσης κανονισμοί και για τα είδη ζώων τα οποία θα μπορούν οι ιδιοκτήτες τέτοιων υποστατικών να πωλούν. Είναι αρκετά πιθανό να εισαχθούν νέες απαγορεύσεις για κάποια είδη.

'Αδεια λειτουργίας
Σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας Μιχάλη Πολυνείκη, οι κανονισμοί που προωθούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες θα ρυθμίζουν και την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας των καταστημάτων πώλησης ζώων, καθώς επίσης την υποχρέωση για τήρηση αρχείου για τα εισερχόμενα και εξερχόμενα ζώα, με στόχο την ιχνηλασία τους, όπου παρίσταται ανάγκη.
Θα καθίσταται εξάλλου σαφές ότι τα ζώα θα μπορούν να πωλούνται μόνο σε ηλικία που μπορούν να τρέφονται μόνα. Τα υποστατικά πώλησης ζώων είναι καταγεγραμμένα και επιθεωρούνται από το προσωπικό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, όσον αφορά τη συμμόρφωσή τους με τις πρόνοιες του νόμου για την Προστασία και την Ευημερία των Ζώων.

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=922727&-V=articles&-p

ΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗ
Κωδικός άρθρου: 922727
ΠΟΛΙΤΗΣ - 14/01/2010, Σελίδα: 41

Σχόλια

Ο χρήστης www.mplogk.com είπε…
Το Share on Μπλόγκ είναι ο απλός, εύκολος και άμεσος τρόπος για να μοιραστείτε με τους χρήστες και επισκέπτες του Μπλόγκ ένα άρθρο, ή κάτι ενδιαφέροv που βρήκατε στο διαδύκτιο.

Απλά, προσθέτετε τη διεύθυνση, τίτλο και περιγραφή και αυτόματα κοινοποιάτε σε όλη την κοινότητα, στο Facebook, Twitter και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες, δίνοντας τη δυνατότητα να το κάνετε γνωστό, αλλά και να αυξήσετε τους επισκέπτες σας.

Σας περιμένουμε στο http://www.mplogk.com
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Πάρκο της Ακαδημίας .. .. bye bye

Τα πιο κάτω είναι από τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για το κυκλικό κόμβο στη γωνία του πάρκου και του Αλουμίνιουμ Tower στη Λευκωσία   Αυτές είναι οι απόψεις που υπόβαλε το Τμήμα Δασών για το έργο. Όταν τις διαβάσετε θα δείτε και γιατί το Τμήμα Δασών είναι πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου. "«...οι επιπτώσεις από τη δημιουργία του κόμβου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας θα είναι σημαντικότατες. Συμφώνως του σχεδίου, μια έκταση 20.825 τετρ. μέτρων σε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Λευκωσίας θα αποψιλωθεί ενώ μια άλλη έκταση του θα επηρεαστεί από έργα που θα γίνουν μελλοντικά για τη διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγλατζιάς. Το Εθνικό Δασικό Πάρκο με τις πολλές αναψυχικές διευκολύνσεις που διαθέτει, χρησιμοποιείται σήμερα έντονα για σκοπούς αναψυχής και άθλησης . Όπως είναι επίσης γνωστό, στο χώρο του Πάρκου στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο οι φοιτητές αξιοποιούν για διάφορους σκοπούς" Αλλού λέει: «...πιστεύουμε ό

Θέλουν καταστρέψουν τα πάρκα Ακαδημίας & Αθαλάσσας

Έχει χρόνια που θέλουν να καταστρέψουν το Πάρκο Ακαδημίας και της Αθαλάσσας. Το πιο κάτω απόσπασμα από τον προϋπολογισμό της Πολεοδομίας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1608 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΗΣΕΩΣ (γ) €300.000, που προορίζονται να καλύψουν μέρος της δαπάνης κατασκευής του έργου «Νότια επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας στην Αγλαντζιά , τμήμα από τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι την Οδό φυτωρίου στην Αγλαντζιά ». Ο δρόμος αυτός, αποτελεί ακτινωτό Δρόμο Πρωταρχικής Σημασίας του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις οχηματικές διακινήσεις από τη νοτιοδυτική περιοχή της Λευκωσίας προς το κέντρο της πόλης και αντιστρόφως. Η βόρεια προέκταση του δρόμου αυτού, από τη συμβολή του με τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι και τη συμβολή του με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς (Λεωφόρος Ακαδημίας), υλοποιήθηκε παλαιότερα με βάση Ρυθμιστικό Σχέδιο που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και λειτουργεί, με διατομή τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας, λωρίδα πρασίνου και ποδηλατόδρομο. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ετοίμασε Ρ