Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΕΛΙΑ»

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας και απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι καλούνται να αποτυπώσουν με το φωτογραφικό φακό τη θεματική ενότητα «Η Ελιά».
Η Εταιρεία ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία με σκοπό να δημιουργήσει μια συλλογή φωτογραφιών μέσα από εικόνες με θέμα την ελιά. Ταυτόχρονα το φωτογραφικό υλικό θα προβάλλει τον πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά του Ακακίου και της Κύπρου ευρύτερα.

΄Οροι διαγωνισμού.
1. Θέμα:
To θέμα του διαγωνισμού είναι «Η ελιά».
2. ΄Οροι συμμετοχής στο διαγωνισμό.
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους φωτογράφους της Κύπρου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, όλων των ηλικιών.
3. Δομή του διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:
* Πρώτη φάση: η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τα έργα όλων των διαγωνιζομένων που πληρούν τους όρους συμμετοχής και θα επιλέξει τα επικρατέστερα τα οποία θα περάσουν στην επόμενη φάση.
* Δεύτερη φάση: η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρείς νικητές και έξι (6) φωτογραφίες στις οποίες θα δοθεί έπαινος.
4. Τελετή απονομής βραβείων και έκθεση.
Τα επικρατέστερα έργα όπως έχουν επιλεγεί από την πρώτη φάση του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε έκθεση που θα διοργανωθεί στα πλαίσια του Β΄Ετήσιου Αγροτικού Φεστιβάλ Ακακίου το Σεπτέμβριο του 2010. Η Εταιρεία θα καλέσει τους συμμετέχοντες στην τελετή απονομής των βραβείων και στα εγκαίνια της έκθεσης.
5. Υποβολή φωτογραφιών.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος με 1 μέχρι 4 φωτογραφίες, με διάσταση 20εκ. Χ 30εκ. Γίνονται δεκτές όλες οι φωτογραφίες ή με αναλογικό ή ψηφιακό τρόπο. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να είναι κολλημένες σε οποιοδήποτε είδος χαρτιού ή άλλο υλικό.
6. Υποβολή αίτησης.
Οι συμμετέχοντες πρέπει επίσης να υποβάλουν συμπληρωμένη και υπογραμμένη αίτηση συμμετοχής σε έντυπο το οποίο μπορούν να προμηθευτούν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου serrahis@yahoo.gr, μέσω της ιστοσελίδας www.anaptixiaki-akakiou.org.cy ή απο τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακακίου.
7. Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.
Οι φωτογραφίες και η αίτηση πρέπει να υποβληθούν έως τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010, στην ακόλουθη διεύθυνση:
Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου Ο Σερράχης, Τ.Θ. 19504, 2720 Ακάκι, Λευκωσία. Ημερομηνία αποστολής θα θεωρηθεί η ημερομηνία της ταχυδρομικής σφραγίδας.
8. Κριτική Επιτροπή.
Τις φωτογραφίες θα κρίνει τριμελής ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι οριστικές και αμετάκλητες.
9. Βραβεία και έπαινοι.
Η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει τα ακόλουθα βραβεία:
- Πρώτο βραβείο: 300 ευρώ
- Δεύτερο βραβείο : 200 ευρώ
- Τρίτο βραβείο: 100 ευρώ.
Θα δοθούν επίσης έξι επαίνοι.
Μετά από την ανάρτηση και έκθεση των φωτογραφιών, η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου Ο Σερράχης, μπορεί να ζητήσει από τους συμμετέχοντες / εκθέτες, ηλεκτρονική μορφή των φωτογραφιών τους, για έκδοση λευκώματος, με υποχρεωτική αναφορά του ονόματος τους. Επίσης μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να εκδόσει ημερολόγιο/ ενημερωτικό δελτίο ή άλλο έντυπο υλικό, με τις σχετικές φωτογραφίες ή ακόμα να τις χρησιμοποιήσει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της Εταιρείας
Για τη χρησιμοποίηση των φωτογραφιών για οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες δραστηριότητες δεν θα δοθεί οποιαδήποτε επιπρόσθετη αμοιβή, πέρα από τα αναφερθέντα βραβεία και επαίνους.
10. Επικοινωνία.
Για τυχόν απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, serrahis@yahoo.gr ή στο τηλέφωνο της εταιρείας 99173199.
[Κανονισμοί και δελτίο συμμετοχής]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Πάρκο της Ακαδημίας .. .. bye bye

Τα πιο κάτω είναι από τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για το κυκλικό κόμβο στη γωνία του πάρκου και του Αλουμίνιουμ Tower στη Λευκωσία   Αυτές είναι οι απόψεις που υπόβαλε το Τμήμα Δασών για το έργο. Όταν τις διαβάσετε θα δείτε και γιατί το Τμήμα Δασών είναι πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου. "«...οι επιπτώσεις από τη δημιουργία του κόμβου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας θα είναι σημαντικότατες. Συμφώνως του σχεδίου, μια έκταση 20.825 τετρ. μέτρων σε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Λευκωσίας θα αποψιλωθεί ενώ μια άλλη έκταση του θα επηρεαστεί από έργα που θα γίνουν μελλοντικά για τη διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγλατζιάς. Το Εθνικό Δασικό Πάρκο με τις πολλές αναψυχικές διευκολύνσεις που διαθέτει, χρησιμοποιείται σήμερα έντονα για σκοπούς αναψυχής και άθλησης . Όπως είναι επίσης γνωστό, στο χώρο του Πάρκου στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο οι φοιτητές αξιοποιούν για διάφορους σκοπούς" Αλλού λέει: «...πιστεύουμε ό

Θέλουν καταστρέψουν τα πάρκα Ακαδημίας & Αθαλάσσας

Έχει χρόνια που θέλουν να καταστρέψουν το Πάρκο Ακαδημίας και της Αθαλάσσας. Το πιο κάτω απόσπασμα από τον προϋπολογισμό της Πολεοδομίας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1608 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΗΣΕΩΣ (γ) €300.000, που προορίζονται να καλύψουν μέρος της δαπάνης κατασκευής του έργου «Νότια επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας στην Αγλαντζιά , τμήμα από τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι την Οδό φυτωρίου στην Αγλαντζιά ». Ο δρόμος αυτός, αποτελεί ακτινωτό Δρόμο Πρωταρχικής Σημασίας του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις οχηματικές διακινήσεις από τη νοτιοδυτική περιοχή της Λευκωσίας προς το κέντρο της πόλης και αντιστρόφως. Η βόρεια προέκταση του δρόμου αυτού, από τη συμβολή του με τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι και τη συμβολή του με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς (Λεωφόρος Ακαδημίας), υλοποιήθηκε παλαιότερα με βάση Ρυθμιστικό Σχέδιο που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και λειτουργεί, με διατομή τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας, λωρίδα πρασίνου και ποδηλατόδρομο. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ετοίμασε Ρ