Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκουπίδια παντού ...

Έχει ετοιμαστεί το Προσχέδιο για τον καθαρισμό της υπαίθρου από τα παλιά αυτοκίνητα και τις οικιακές συσκευές, μια πρωτοβουλία του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Προέδρου.
Το πιο εντυπωσιακό είναι οι ποσότητες που βρήκε στην έρευνα του, το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο λέει:
(α) Έχουν εντοπισθεί και καταγραφεί 3 – 4 σημεία μαζεμένων στερεών αποβλήτων σε κάθε κοινότητα (συνολικά υπάρχουν 350 κοινότητες).
(β) Έχουν εντοπισθεί και καταγραφεί περίπου 4,000! εγκαταλελειμμένα οχήματα σε όλες τις κοινότητες και 1,500! στους Δήμους (συνολικός αριθμός Δήμων 25). Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν συνεργεία και μάντρες.


Άρχισα να δουλεύω πάνω στα "περιβαλλοντικά πρότυπα κατοικίας" που πολλές άλλες χώρες διαθέτουν. Οι πισίνες και τα όμβρια είναι το πρώτο θέμα για διερεύνηση.

Έχει συμπληρωθεί και ή έρευνα για τα χρόνια προβλήματα της περιοχής Κοφίνου (Σφαγείο, άποτεφρωτήρες κλπ). Παναγιώτα σε ευχαριστώ πολύ ....

Στο φωτογραφικό άλπουμ έχω προσθέσει φωτογραφίες από την ανακύκλωση αυτοκινήτων στην Κύπρο

Σχόλια

Ο χρήστης Κώστας Ανδρέου είπε…
Απλά μερικές τυχαίες ιδέες/εισηγήσεις που μου ήρθαν στο μυαλό με αφορμή την ερευνά που αρχίζετε για το περιβαλλοντικά πρότυπα κατοικίας. Ελπίζω να φανούν χρήσιμες.
Zero-energy buildings
Geothermal heating
Solar Air Conditioning and Heating
Μόνωση σπιτιού
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Ευχαριστώ πολύ !
Έχω ετοιμάσει ένα αριθμό από θέματα για το υπό εκκόλαψη "περιβαλλοντικό κώδικα κατοικιών" η όποιο από τα άλλα ονόματα καταλήξει να πάρει τελικά.
Οι Πράσινες Προδιαγραφές κατασκευών είναι πολύ λοινές σε άλες χώρες, με πρότυπα διαφόρων επιπέδων, ανάλογα με τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πιο απλό κοινό και στοιχειώδες μέτρο αειφορίας είναι η μόνωση του κελύφους των κτιρίων που σήμερα δεν γίνεται λόγω κόστους και έλλειψης παιδείας. Ειδικά οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γής δεν το θέλουν γιατι "σπαταλάει" ωφέλιμο συντελεστή δόμησης (σ.δ.). Ας γίνει λοιπόν νομοθεσία για να μην μετράει στον σ.δ. το εμβαδόν του εξωτερικού τοίχου όταν αυτός υπερβαίνει κάποια ψηλά θερμομονωτικά κριτήρια. Μπορεί να μιλάμε για 10% επιπρόσθετο χτισμένο εμβαδόν και πολλοί θα το υιοθετήσουν αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ