Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χώρος στάθμευσης στη Λεμεσό

Έχω πάρει μια πολυσέλιδη επιστολή με φωτογραφίες αναφορικά με το νέο χώρο στάθμευσης που προγραμματίζεται να γίνει στη Λεμεσό. Αποσπάσματα και φωτογραφίες ...

"… ο Δήμος Λεμεσού και η κυβέρνηση θα προχωρήσουν σε συνεργασία με οίκους που ενδιαφέρονται για την δημιουργία πολυώροφων – υπόγειων χώρων στάθμευσης με την μέθοδο του Β.Ο.Τ. καθώς και εμπορικού κέντρου στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους.
........ εμείς ως κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού αλλά και δημότες της Λεμεσού, εκφράζουμε την θέση μας πως πρέπει να προστατεύσουμε τον μοναδικό πράσινο πνεύμονα που υπάρχει στο κέντρο της πόλη μας ιδιαίτερα τώρα που η ανάγκη του πρασίνου επιβάλλεται στην χώρα μας μετά την καταστροφική πυρκαγιά που συνέβηκε στις κοινότητες Σαιττά, Πελένδρι, Αμίαντο, Καλαβασό, Ασγάτα και Μοσφιλωτή.
...... Λύση στο πρόβλημα εισηγούνται οι Συγκοινωνιολόγοι που πρότειναν πρόσφατα περιφερειακούς χώρους στάθμευσης με χρήση μικρών λεωφορείων για διακίνηση των επισκεπτών και όχι πολυώροφους και υπόγειους χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης γιατί υπάρχει και το πρόβλημα της στενότητας των δρόμων.
...... Καλούμε τους ιθύνοντες να διαφοροποιήσουν τα σχέδια, αρχίζοντας από την εκπόνηση συγκεκριμένων συγκοινωνιακών, χωροταξικών και κοινωνιολογικών, περιβαλλοντικών μελετών του ιστορικού κέντρου.

Λεμεσιανοί Δημότες, κάτοικοι του ιστορικού – εμπορικού κέντρου της πόλης.
"


Σχόλια

Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Αγαπητέ κύριε Θεοπέμποτου, σας έχω απευθύνει ένα προσωπικό μύνημα στο μπλογκ proedrikes@blogspot.com.

Μπορείτε να διαβάσετε επίσεις αν σας ενδιαφέρει διάφορα κείμενα που δημοσίευσα στο προσωπικό μου μπλογκ, http://acerasanthropophorum.blogspot.com

Περιβαλλοντικά κείμενα είναι "η ύστερη εποχή του υδρογονάνθρακα", "Τα φκιορούθκια" ή ακόμα "τα κκεραζούθκια τα πρώμα"

Σας ευχαριστούμε για τα κείμενα που δημοσιεύετε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κ. Θεοπέμπτου.Εγώ ως ένας απλός πολίτης ανυσηχώ με αυτή την άκρατη και ακράτητη τσιμεντοποίηση των μεγάλων πόλεων μας.Και ρωτώ.Υπάρχει κάποιο σχέδιο για δημιουργία πρασίνου στις πόλεις ή θα καταντήσουμε τις πολεις μας αντίγραφα της Αθήνας?
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Σχέδια για το πράσινο υπάρχουν. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε γενικότερα στην Κύπρο είναι αυτό της εφαρμογής. όλοι γνωρίζουν το σωστό, όταν έρθει όμως η ώρα λόγω "πιέσεων" και έλλειψης προγραμματισμού αρχίζουν τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και των πολιτών.
Να μην ξεχνούμε επίσης ότι πολλοί Δήμοι είναι και Πολεδοδομικές Αρχές. Δεν είναι θέμα κεντρικής κυβέρνησης! Πρέπει να εξασκούμε πίεση σε Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια. Κάντε τους να καταλάβουν τι έχει αξία για σας! Με πιέσεις, "ενόχληση" και πάνω απ' όλα με την ψήφο σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες για την έλλειψη χώρων πρασίνου στο κέντρο των πόλεων μας. Από την άλλη προτού κατακρίνουμε μια πρόταση, μήπως θα πρέπει να αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα και ιδιαίτερα την ανάγκη η οποία ώθησε την συγκεκριμένη πρόταση? Πώς εξυπηρετείται καλύτερα το συμφέρον όλων των δημοτών και επισκεπτών της Λεμεσού ?

Ας δούμε το δάσος και όχι μόνο το δέντρο. Η Λεμεσός ή οποιαδήποτε πόλη της Λευκωσίας δεν θα σωθεί από την μη δημιουργία ενός χώρου στάθμευσης αλλά από την πραγματική εφαρμογή της έννοιας της αειφόρου ανάπτυξης!
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Το ερώτημα είναι ποιοι ήταν προγραμματισμοί που έγιναν για την ένταξη του ΤΕΠΑΚ στο κέντρο της πόλης, που βρίσκονται αυτοί όσον αφορά την υλοποίηση και αν αυτοί βασίζονταν στο ιδιωτικό αυτοκίνητο για τη μετακίνηση των 6 - 7 χιλιάδων φοιτητών που θα υπάρχουν σε λίγα χρόνια.
Ο χρήστης MichalisK είπε…
Επιτέλους πότε θα καταλάβουν μερικοί ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναβαθμιστούν οι δημόσιες συγκοινωνίες στην πόλη μας; Όλο υποσχέσεις ακούμε και στην πράξη τίποτα.
Η πρόταση του ''Park and ride'' που αναφέρεται στο κείμενο είναι η πιο σωστή λύση. Στην Αγγλία, ο κόσμος χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο για τις μετακινήσεις από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης. Αλλά βέβαια, εμείς στη Λεμεσό προτιμούμε το drive and drive and eventually ''park'' downtown. Το park σε πάρα πολλά εισαγωγικά αφού δεν έχω ξαναδεί πιο άτσαλους οδηγούς, ειδικά στο παρκάρισμα...
Και αν έχετε αντιρρήσεις επι τούτου, απλά προσπαθήστε να παρκάρετε στο κέντρο της Λεμεσού σε θέση που είναι ανάμεσα σε 2 άλλα οχήματα, με το φυσιολογικό τρόπο: ανάβοντας τα alarms για προειδοποίηση του πίσω οδηγού ότι θα σταθμεύσεις στο συγκεκριμένο σημέίο και μετά με πισινή (όπως μας έμαθε ο δάσκαλος οδήγησης).
Σίγουρα θα βρεθεί ένας έξυπνος οδηγός κολλημένος από πίσω σου,να σε εμποδίζει και να σου κορνάρει νευριασμένος/η με τον ''αδιανόητο'' τρόπο που παρκάρεις!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ