Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Μπορεί η Λάρνακα να γίνει Άμστερταμ;

Αυτή είναι η ερώτηση που είχα να απαντήσω γιατί το περασμένο Σεπτέμβριο έγραψα ότι αυτό μπορούσε να γίνει:


Η Λάρνακα έχει μια μοναδικότητα στη μορφολογία του εδάφους της που την κάνει ιδανική για ποδήλατα. Το έδαφος είναι επίπεδο που κάνει την ποδηλασία ξεκούραστη, η πόλη είναι μικρή σε σχέση με τις υπόλοιπες και άρα εύκολα μπορεί κάποιος να πάει με ποδήλατα από τη μια άκρη στην άλλη. 
Επιπλέον το κέντρο είναι συμμαζεμένο και οι οποιεσδήποτε διαδρομές  μέσα στην πόλη θα προσφέρουν υπέροχη θέα και θάλασσα. 
Η νομοθετική ρύθμιση για τη διακίνηση του ποδηλάτου έχει ήδη σταλεί στη Βουλή και επομένως τώρα εξαρτάται από το Δήμο αν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα αυτά. 
Υπάρχει ήδη ποδηλατόδρομος που συνδέει τη περιοχή Δεκέλειας με την πόλη. Αν προωθηθεί ποδηλατόδρομος που να συνδέει για παράδειγμα τη Λάρνακα με το Ζύγι οι επισκέπτες στην Λάρνακα θα αυξηθούν πολύ. 
Παράλληλα, να μην ξεχνούμε ότι σχεδόν όλα τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής μεταφέρουν ποδήλατα για εύκολη διακίνηση στην πόλη ελλιμενισμού. Με την κατασκευή της μαρίνας αν υπάρχει η υποδομή για ποδήλατα θα δώσει στον επισκέπτη πολλά πλεονεκτήματα αλλά και ακόμη ένα σημείο προβολής της πόλης.

4 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Έχει κάτι χρόνια που έγινε.... άχαχαχαααααχαααααα...

Αντρέας είπε...

Το Θέμα δεν είναι η σύνδεση της Λάρνακας με το Ζύγι ή το οποιοδήποτε Ζύγι αλλά η δημιουργία δικτύου εντός της πόλης. Αναφέρατε τον "ποδηλατόδρομο" στην παραλία της Δεκέλειας. Χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκιντήτων, τοποθέτησης πινακίδων, χώρος επέκτασης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, είναι χωρταριασμένος κ.α. Που καταλήγει; Πώς εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των Λαρνακέων; Τι γίνεται με τον άλλο ποδηλατόδρομο στην ακτή Μακένζι ο οποίος από την έλλειψη συντήρησης έχει αποκτήσει κρατήρες συν έχει καταληφθεί εδώ και χρόνια από μικροπωλητή σιταροπούλων. Το τοπικό σχέδιο Λάρνακας προβλέπει αρκετούς ποδηλατόδρομους αλλά δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό. Θα αλλάξει πράγματι κάτι με το νέο νόμο; Από νόμους για γέλια έχουμε πάθει δυσπεψία. Από σωστή εφαρμογή τους τι γίνεται;

Theopemptou είπε...

Αντρέα με πανικόβαλες !
Άμα αυτό που λες με το δίκτυο δεν είναι φανερό ότι έτσι πρέπει να είναι σημαίνει ότι δεν το έγραψα καλά.

Ιάκωβος Τζιωρτζιής είπε...

Χαράλαμπε, στην ελευθερια περιοχη Αμμοχωστου και συγκεκριμενα στο δικτυο Αγια Ναπα, Παραλιμνι, Δερυνεια, Πρωταρας, όπου υπήρχαν ή φτιαχτηκαν/φτιαχνινται, ο αριθμος των ατόμων που χρησιμποποιεί ποδηλατο εχει αυξηθει σημαντικά. Και δεν μιλάμε μονο για ξενους μονιμους κατοικους Κυπρου, αλλά και για Κυπριους, νέους ποδηλατες, οι οποίοι έχουν αυξηθει σημαντικά.

Related Posts with Thumbnails