Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση για τη δημιουργία Λαχανόκηπων στα σχολεία

Εκδήλωση για τη δημιουργία Λαχανόκηπων στα Πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων του Σχεδίου Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία -
Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, 2011 στις 9.30 π.μ.
στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας

Το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, στα πλαίσια των συνοδευτικών μέτρων του Σχεδίου Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία, όπου δίδεται φρούτο ή λαχανικό μία φορά τη βδομάδα σε όλα τα παιδιά δημοτικών σχολείων, έχει προχωρήσει στη δημιουργία σχολικών λαχανόκηπων καθώς και τη παράδοση κάδων ανακύκλωσης για κομποστοποίηση οργανικών υπολειμμάτων.

Οι σχολικοί λαχανόκηποι και οι κάδοι κομποστοποίησης, αποτελούν μέρος των συνοδευτικών μέτρων του Σχεδίου που στόχο έχουν, την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του αλλά και την ενεργότερη συμμετοχή των παιδιών στην όλη προσπάθεια.

Στα πλαίσια αυτά, στις 11 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 9.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την έναρξη των αναφερθέντων συνοδευτικών μέτρων στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας. Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται, σε συνεργασία με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, την Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων, το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει στα παιδιά η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ενώ θα ακολουθήσει σχετική επίδειξη και ενημέρωση από Λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails