Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008

Με Υπουργό Εμπορίου .... !!!

Η σημερινή συνάντηση με τον Υπ. Εμπορίου Αντώνη Πασχαλίδη πήγε πάρα πολύ καλά. Τα θέματα που συζητήσαμε ήταν:
  1. Οι διαδικασίες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Επιτέλους οι προσπάθειες όλων έχουν αποδώσει. Έχει γίνει η απλοποίηση εδώ και λίγο καιρό αλλά δεν έγινε δημοσιοποίηση πιο πριν.
  2. Η εφαρμογή ΑΠΕ σαν μέρος της ενέργειας που απαιτείται στις αφαλατώσεις. Ειηγήθηκα όπως η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου συνεργαστεί με το Υπ. Γεωργίας που ετοιμάζει τους όρους. Ταυτόχρονα υπάρχει και το θέμα του είναι σωστό ή όχι να δίνεται το δικαίωμα στην εταιρεία αφαλάτωσης να παράγει τη δική της ενέργεια. [Εξαιρετικό άρθρο της Κάτια Σάββα για το θέμα]
  3. Υποχρεωτικές πρόνοιες σε κατοικίες για μελλοντική εγκατάσταση φωτοβολταικών και ηλιακού θερμοσίφωνα. Έχω πάρει πάρα πολλά παράπονα από ανθρώπους που μετά την αγορά σπιτιού /διαμερίσματος δεν μπορούν να κάνουν εγκατάσταση.
  4. Συζητήσαμε την αύξηση στη χρήση στεγνωτηρίων ιδιαίτερα στα διαμερίσματα, με αποτέλεσμα την σοβαρή αύξηση της ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια. (Τελικά τα διαμερίσματα βλάπτουν το περιβάλλον !!)
  5. Ζήτησα από τον Υπουργό να προχωρήσει με την εφαρμογή συστήματος παραλαβής λυμάτων από τα σκάφη αναψυχής στη μαρίνα της Λάρνακας. (ναι είναι δική τους ευθύνη .. )
  6. Ζήτησα την άμεση παρέμβαση του υπουργείου στο σχεδιασμό νέων κυβερνητικών κτιρίων τα οποία θα πρέπει να αποτελούν πρότυπο για τον ιδιωτικό τομέα. Να μην πάθουμε τα ίδια με το νοσοκομείο Λευκωσίας.
  7. Να αφαιρεθούν από το σχέδιο επιχορηγήσεων οι ιδιωτικές θερμαινόμενες πισίνες.
  8. Να διοριστεί άτομο υπέυθυνο ενέργειας σε κάθε κτίριο (ή να ενεργοποιηθεί παλιά απόφαση του Υπ. Συμβουλίου) για να μειωθούν οι σπατάλες.

Εξαιρετικές οι τοποθετήσεις του κου Πασχαλίδη !! Είχαμε απόλυτη συμφωνία απόψεων και έχει δώσει τις κατάλληλες εντολές ...

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε είναι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails