Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008

Τι έχει μέσα το πανέρι ;;

  1. Πολύ χρήσιμο το σημείωμα μου για το τι έπρεπε να γίνει με το υδατικό και γιατί η αφαλάτωση πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή στη σημερινή εκπομπή στο Λόγο.
  2. Ακόμη μια εταιρεία με επισκέφθηκε για να ανταλλάξουμε ιδέες για τα οικολογικά πρότυπα των κατοικιών και το πολεοδομικό σχεδιασμό. Αυτή είναι η τρίτη σε 5 μήνες που μου έχει αναφέρει την πρόθεσή της να κατασκευάσουν ψηλων προδιαγραφών οικολογικό χωριό.
  3. Κάποιος θεώρησε ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο να κατεδαφιστούν τα υψώματα μεταξύ Λυμπιών και Μοσφιλωτής παρά να μένει εκεί το βουνό άθικτο και να κάθεται αχρησιμοποίητες τόσες μεγάλες ποσότητες λατομικού υλικού!
  4. Μείναμε από λάστιχο ... σταμάτησε η πρωτοβουλία των ιδιωτών - εισαγωγέων για τη συλλογή των ελεστικών. Θα κάνει μελέτη για το θέμα η Υπηρεσία Περιβάλλοντος η οποία είπε ότι θα είναι έτοιμοι σε 3 μήνες. Αυτή τη μελέτη αναμέναμε να χρηματοδοτήσει το Υπ. Εμπορίου ...
  5. Μίλησα και με το Διευθυντή της Ecoelastica που κάνει την ανακύκλωση των ελαστικών στην Ελλάδα. Χρεώνουν €0,7 για ελαστικά αυτοκινήτου, €0,4 μοτοσυκλετας και €4 για ελαστικά φορτηγών.
  6. Το ενδιαφέρον για κήπους με ελάχιστες ανάγκες νερού εντείνεται ...

Απόψε στο Κλεοπάτρα με δημοσιογράφους ...

4 σχόλια:

firestarter είπε...

Το σαββατοκυριακο που πέρασε (21-23 Μαρτίου) έγινε μια ενδιαφέρουσα έκθεση για προϊόντα που αφορούν το Περιβάλλον και το Νερό (Envirotec 2008), στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης (την επισκέφτηκες και εσύ;).

Με λύπη διαπίστωσα ότι ελάχιστοι εκθέτες ασχολούνταν με την ανακύκλωση. Οι πιο πολλοί επισκέπτες πήγαιναν απλά για να βρουν τρόπους να πάρουν χορηγίες (για φωτοβολταϊκά, μονώσεις κλπ).

Μήπως υπάρχει έλλειψη κινήτρων στον τομέα της ανακύκλωσης;

Ανώνυμος είπε...

APORIA....telika ti ekane to ypourgeio emporiou???

Maxh

Αρέθουσα είπε...

Επίτροπε, σας παρακαλώ πολύ μπορούμε να έχουμε ένα ωραίο πόστ με πλήρεις θέσεις γιατί η αφαλάτωση πρέπει να είναι η τελευταία μας καταφυγή;
Επειδή έχει πολλούς που νομίζουν ότι αυτοί που δεν έκαναν μέχρι τώρα αφαλάτωση πρέπει απλώς να τους κρεμάζουμε στην πλατεία!!

Κάτσε τώρα να τους πείσεις ότι δικαιούνται να απαιτούν κρέμασμα των αρμοδίων στην πλατεία για όλα τα υπόλοιπα που έπρεπε να γίνουν, και τελευταίο να είναι η αφαλάτωση, λέξη που μάθαμε να πιπιλούμε χωρίς να έχουμε ιδέα πόσο επιβαρυντικό πράγμα είναι...

Theopemptou είπε...

@ Firestarter
Υποψιάζομαι ότι οι ανακυκλωτές δεν θα είχαν κάτι να προσφέρουν στο πλατύ κοινό. Πήγα στην έκθεση και έχεις δίκαιο, οι πιο πολλοί βασιζονόντουσαν στις επιχορηγήσεις. Είχε όμως πολλά και ενδιαφέροντα.΄Απογοητεύτικα από την έλλειψη εταιρειών επεξεργασία νερού - λυμάτων.
@ ανώνυμος
Ακόμη αναμένουμε τα λεφτά για τη μελέτη των ελαστικών. Είχαμε όμως και την αλλαγή κυβέρνησης που δικαιολογεί την καθυστέρηση. Θα έχω όμως συνάντηση με τον υπουργό σε λίγες μέρες ..
@ αρέθουσα
Έχω ετοιμάσει ένα κείμενο και θα το δημοσιεύσω σε λίγες μέρες. Τη δευτέρα έχει πρόγραμμα το ΡΙΚ. Νομίζω αύριο Παρασκευή θα έχει δημοσίευμα ο ΠΟΛΙΤΗΣ για το θέμα.
Σήμερα ο Φιλελευθερος είχε πολλές πληροφορίες.

Related Posts with Thumbnails