Τρίτη, 25 Μαρτίου 2008

Πλαστικές τσάντες από τη Λεμεσό στα όρη ...

Την περασμένη Παρασκευή επισκέφθηκα μετά από πρόσκληση, μια πολύ εντυπωσιακή μονάδα παραγωγής προϊόντων από μαλακό πλαστικό (τσάντες, σακούλια, περιτυλίγματα κλπ.) στη Λεμεσό. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν φυσικά η προσπάθεια μου για κήρυξη μιας Κοινότητας ελεύθερη από πλαστικές τσάντες και μετά μου έκαναν περιήγηση στο εργοστάσιο. Εργοστάσια έπρεπε να πω, γιατί έχουν επίσης και τη μεγαλύτερη μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών στην Κύπρο όπου πραγματικά επεξεργάζονται τα πλαστικά.
(Και είναι και δίπλα από το θαμένο Ασκαρέλ !!!)

Την Κυριακή το απόγευμα, μετά από την επίσκεψη στο Πολιτικό - Δάσος Μαχαιρά πήγα στην Κοινότητα όπου έκανα μια γενική παρουσίαση για το Περιβάλλον σε 150 κατοίκους και τους μίλησα και για το σχέδιο των Πλαστικών τσαντών. Έχω πάντα μαζί μου και διάφορες άλλες επιλογές τσαντων που δίνουν άλλοι (ρούχινες, πλαστικές κλπ).
Μετά συναντήθηκα με ορισμένους επιχειρηματίες της Κοινότητας για να εντοπίσουμε και τα πιθανά προβλήματα ούτως ώστε να λάβουμε πρόνοια.
Οι Νεολαία και το Κοινοτικό Συμβούλιο έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι γυναίκες ενθουσιώδεις (άρχισαν να μιλούν και για το ράψιμο των τσαντών) και το υπέροχο φαγητό το βράδυ (Ελένη και Πέτρο σας ευχαριστώ) έκλεισαν μια πετυχειμένη Κυριακή.

Τη Δευτέρα βρήκα (νομίζω) και σπόνσορα, πρέπει όμως να βρω χρόνο να ετοιμάσω ένα σημείωμα με τις ανάγκες και τα κόστη.
Λόγω της δημοσιότητας έχω προσφορά και για δωρεάν σχεδιασμό της τσάντας από Fashion Designer!
Η συνέχεια στη Βουλή την Πέμπτη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails