Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008

Ορεινή Κοινότητα και πλαστικές τσάντες

Ψες είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με νέους από ορεινή κοινότητα για να συζητήσουμε τη δυνατότητα κήρυξης της Κοινότητας τους σε "Ελεύθερη από πλαστικές τσάντες".
Υπέροχη η Νεολαία μας, μαγευτική η θέα από το εστιατόριο που συναντηθήκαμε.
Νέα παιδιά όλο ενέργεια και έτοιμοι να βοηθήσουν την Κοινότητά τους να πρωτοπορήσει.
Συζητήσαμε τις διαδικασίες, πιθανά προβλήματα και χρηματοδότηση του εγχειρήματος
Μόλις έχουμε την έγκριση και συνεργασία του Κοινοτικού Συμβουλίου θα εξασφαλίσω και την χρηματοδότηση και θα ανκοινωθεί και το όνομα της Κοινότητας.
Παράλληλα ζήτησα από μεγάλη εταιρεία να ετοιμάσει και μια απλή έκθεση για την οικονομική πλευρά του ζητήματος σους επιχειρηματίες που θα λάβουν μέρος.
Νομίζω ότι όλα δείχνουν προς μια επιτυχημένη προσπάθεια!

Έμαθα και πολλά άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής!
Η βοήθεια της Ελένης ήταν καθοριστική και την ευχαριστώ πολύ!

Πέρα από αυτό πήρα τηλεφώνημα σήμερα από ιδιώτη ο οποίος έχει ξεκινήσει την εισαγωγή βιοδιασπώμενων τσαντών από ευρωπαϊκό εργοστάσιο για να τις διαθέσει στην αγορά.

2 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Προσοχή από τις βιοδιασπώμενες. Σήμερα ήμουν σε συνέδριο για τα τελευταία νέα του life cycle assessement και μια από τις παρουσιάσεις έδειχνε ότι οι βιοδιασπώμενα μίας χρήσης αντικείμενα είναι χειρότερα από τα πλαστικά (εάν τα μαζεύεις και τα καις σε ελεγχόμενο φούρνο). Και πολύ καλύτερες να ήταν, εμένα δεν μου αρέσει αυτή η ιδέα διότι φεύγουμε από ένα είδους ματαιόδοξο καταναλωτισμό και μπαίνουμε σε ένα άλλο. Ο καταναλωτισμός του bio δεν επιφέρει και πολλά περιβαλλοντικά ωφέλη. Το bio δεν έχει ούτε αρνητικές, ούτε μηδαμινές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Πολλές φορές είναι 5-10 % καλύτερα από τα κανονικά, μερικές φορές και χειρότερα, και τα πληρώνουμε το ναν αλλό ναν. Καλύτερα σακκούλες πολλαπλής χρήσης, ή ακόμα και πλαστικές που να τις πληρώνει ο κόσμος 30 σεντ για να μην τις πετά και να τις ξαναχρησημοποιεί, ή να πιάνει σακούλες πολλαπλής χρήσης πάννινες.

Iakovos είπε...

Θα συμφωνησω και γω. Γιατι να μπουμε στην διαδικασία λοξοδρομησης απο τις πλαστικές στις βιοδιασπωμενες και να μην προτιμησουμε την χρηση σακουλλων πολλαπλης χρησης που ειναι η πιο αποδοτική λύση χωρίς ΚΑΜΙΑ απολυτως επιβαρυνση στο περιβαλλον???

Related Posts with Thumbnails