Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Παραλιμνίτες και οι εξυπνάδες τους

Έτσι ώρες σκέφτομαι αν μας αξίζει τούτος ο τόπος ....
Το Τμήμα Αλιείας αποφάσισε πριν αρκετό καιρό να κάνει βυθίσεις σκαφών σε ορισμένες περιοχές για δημιουργία φυσικού καταφυγίου για τα ψάρια αλλά και να είναι ένας χώρος για καταδύσεις.
Δημιουργήθηκε η ομάδα, κλήθηκαν ειδικοί και ένα από τα πλοία (Liberty) που θα χρησιμοποιείτο (πιο παλιά είχε βυθιστεί) βρισκόταν στο λιμάνι Λεμεσού για επισκευές και προσθήκες (π.χ. καμπίνα) ούτως ώστε να έχει χώρους όπου θα ήταν ελκυστικό καταφύγιο για ψάρια. Το πλοίο φυσικά ήταν σε χάλια κατάσταση και δεν μπορούσε επιπλεύσει.
Σήμερα το απόγευμα μετά από κάποιου είδους παρέμβαση και των Τοπικών Αρχών του Παραλιμνίου, εντελώς απροειδοποίητα αλλά και παράνομα, κάποιοι επιχειρηματίες πήραν το πλοίο από την Λεμεσό, το τράβηξαν στην επιλεγμένη και βολική για αυτούς τοποθεσία στο Παραλίμνι και στις 9 το βράδυ το βύθισαν. Άρχισε βλέπεται η τουριστική περίοδος και δεν μπορούσαν να περιμένουν!
Παραγνώρισαν εντελώς το Τμήμα Αλιείας και έκαναν ότι ήθελαν με το έτσι θέλω ...
Κανένας δεν μπόρεσε να τους σταματήσει!

Το ερώτημα τώρα είναι αν θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίων των υπευθύνων ή αν για ακόμη μια φορά θα αποδειχθεί ότι συμφέρει να είσαι παράνομος.
Εγώ ξέρω ότι στις άλλες χώρες λένε ότι "One must make sure that crime does not pay!" Εδώ όμως ...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
kala, dev eivai o idios o proedros pou priv liges meres (to eida sto patates avtivaktes - giati e3alou movo ekei armoze va mpei) eipe oti "se avto to topo o kathevas leei oti thelei, va mnv pw kavei oti thelei"

dikaio exei, to thema eivai omws, evkrivei avtnv tnv symperifora o idios ? me ta logia tou n' kai me tis pra3eis tou.
Ο χρήστης iordanou είπε…
Κύριε Θεοπέμπτου,

Εσείς σαν επίτροπος περιβάλλοντος τί μπορείτε να κάνετε; Δεν ρωτώ με πρόθεση να σας θίξω, απλά διερωτώμαι αν ο θεσμός του επιτρόπου φτάνει πέραν της υπόδειξης των προβλημάτων και όντως έχει αρμοδιότητες που καταλήγουν σε πρακτικά αποτελέσματα. Αν δηλαδή μέσω σας, μπορεί να παταχθεί (να παραπεμφθεί στην εξουσία καλύτερα) η οικολογική αμπαλατωσύνη που μας διακατέχει.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Δεν έχω καμιά εκτελεστική εξουσία και ο ρόλος είναι μόνο συμβουλευτικός. Οι αντιδράσεις από τις υπηρεσίες και στην ύπαρξη και μόνο του θεσμού είναι πολύ έντονες.
Ειδοποίησα όσους έπρεπε ....
Ίσως αν δεν ακολουθούσα το σωστό δρόμο και έστελνα τα κανάλια να γινόταν κάτι ...
Αναμένω να δω τι θα πει ο Δήμος αύριο.
Ο χρήστης iordanou είπε…
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Καλή συνέχεια, και ελπίζω να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες του επιτρόπου περιβάλλοντος στο μέλλον γιατί είναι προς όφελος όλων μας.
Ο χρήστης Christos Mammides είπε…
Κρίμα, πραγματικά κρίμα γιατί η βύθιση σκαφών για δημιουργία ενδιαιτημάτων και προσέλκυση τουρισμού αποτελεί μια εξαιρετική ιδέα που όμως μπορεί να γίνει ιδιαίτερα προβληματική αν δεν ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Θυμάμαι είχαμε κάνει μελέτη για το συγκεκριμένο θέμα στο πανεπιστήμιο και οι εμπειρογνώμονες στους οποίους είχαμε αποταθεί μας εξηγούσαν πόσο σημαντικό είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μετρά για την προετοιμασία, καθαρισμό και τοποθέτηση του σκάφους πριν αυτό βυθιστεί.
Ο χρήστης ΙΩΝ είπε…
Στην Κύπρο φαίνεται ότι ο νόμος έννεν πολλά παλληκαράς, ή έχει πολύ κοντά χέρια, δεν φτάνει κανέναν. Μάλλον φτάνεις τους φτωχούς και τους αδύνατους μόνον. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ για τις οποίες κανένας δεν διώκεται, αντίθετα χλευάζονται αυτοί που τις καταγγέλλουν.

Προς Επίτροπο: Μην απογοητεύεστε, συνεχίστε το δύσκολο έργο σας, είναι μόνο η αρχή. Είναι πολλύς κόσμος που σας εμπιστεύετε, σας παρακολουθεί με προσοχή και περιμένει πολλά από εσάς.

Προς όλους εμάς τους απαθείς ή λίγο ενδιαφερόμενους κυπραίους: Ανοίξετε τα μάθκια σας, αντιδράστε στις κάθε λογής παρανομίες, πείτε ευθαρσώς την γνώμη σας, πιέστε τις αρχές και τους κυβερνώντες να παίρνουν σωστές αποφάσεις. Βγείτε από το καβούκι που κλειστήκατε και σας κρατούν κλεισμένους, κοιτάξετε τι γίνεται πέρα από τα στενά προσωπικά πλαίσια. Μην σιωπάτε νομίζοντας ότι θα εξαργυρώσετε κάποτε την σιωπή και την ανοχή σας. Στην προκειμένη περίπτωση η σιωπή δεν είναι χρυσός είναι δουλεία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
ψεύτες, κλέφτες, λωποδύτες,
κούλλουφοι Παραλιμνίτες,
σας αφήνω διαθήκη,
της γιαγιάς μου το καθήκι.
(λαικόν άσμα)!
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Το Υπ. έκανε κατήγγειλε το Δήμο στην αστυνομία. Λεπτομέρειες στην σημερινή ανάρτηση

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ