Σάββατο, 16 Μαΐου 2009

Καίγεται το Καβο Γκρέκο ... πάλι

Για το Κάβο Γκρέκο ειπώθηκαν πολλά αλλά δεν φαινεται να βρίσκεται λύση. Αν δεν ενδιαφέρονται για την προστασία της φύσης ας ενδιαφέρονταν τουλάχιστο για την υγεία των κατοίκων. Γι αυτό ακριβώς το λόγο ο νόμος απαγορεύει το άναμμα φωτιάς
Πήρα το πιο κάτω μήνυμα από το οποίο έχω αφαιρέσει τα στοιχεία για να μην αποκαλυφθεί ο αποστολέας:

"Πριν λίγες μέρες ξεκινήσαμε για κρουαζιέρα ....
Ξεκινήσαμε από το λιμανάκι της Αγ. Νάπας και κινηθήκαμε προς Πρωταρά μεριά. Πριν από το Κάβο Γκρέκο διέκρινα με ιδιαίτερη ντροπή(;) την περίφημη χωματερή για την οποία διάβασα στο blog σας.

Στην επιστροφή ο ίδιος ακριβώς χώρος καιγόταν. Φαίνετε πως το "έθιμο" της λαμπρατζιάς δε περιορίζετε μόνο τη νύχτα της Ανάστασης.Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνομαι μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού - "ευτυχώς" έχουμε μπόλικες παράνομες.
...........

3 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Αν θυμάστε αυτήν την ανάρτηση με τα αγριολούλλουδα, τα μισά εφωτογράφησα τα δίπλα που την χωματερήν των θαλασσινών σπηλιών. Είναι έναν αίσχος αυτή η χωματερή στον συγκεκριμένον τόπον. Η φάση είναι που ενόμιζα ότι θα απέτρεπεν την οικιστικήν ανάπτυξην γυρόν, Τουλάχιστον έλεα εκατάστρεψεν ολοκληρωτικά μιαν μεγάλην περιοχή αλλά εγλύτωσεν μιαν άλλην. Τι λες καλέ. Δίπλα που την χαματερήν εφάαν έναν αρκάτζιν για να κτίσουν πολυτελή βίλλα μες τα κάκκαφα τζιαι δίπλα που τους καπνούς των πάμπερς, των καρέκλων των πλαστικών, των κινέζικων πλαστικών κούκλων, των επίπλων που επαλιομοδήσαν τζιαι κρούζουν μαζί με άλλα ποσκούπιδα για να πιάννουν λλιόττερον χώρον στην χωματερήν.

Ανώνυμος είπε...

Πάντού τα ίδια.
Ζούμε σε ένα κράτος που επιμένει να λειτουργεί σαν παρακράτος.
Αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας θα καταστρέψουν τελείως την φύση (όση τουλάχιστον απόμεινε).

ΙΩΝ είπε...

Α, εμάς δεν μας πιάνει κανένας. Στο .. όνομα και μή χωριό, σκυβαλότοπος κλειστός εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται καθημερινά για απόρριψη παντός είδους σκυβάλων. Από ελαστικά αυτοκινήτων μέχρι έπιπλα, πλαστικά βαρέλια, οικιακά απορρίμματα. Και ΚΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, βλέπουμε τον καπνό χιλιόμετρα μακρυά, δημοσιεύουμε φωτογραφίες, μας δείχνει η τηλεόραση, αλλά ο κοινοτάρχης δηλωνει, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, και όλες οι διαμαρτυρίες είναι ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ κάποιων που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΙΟΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ή ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ;

Related Posts with Thumbnails