Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι δικαιολογίες είναι σαν τον πισινό

Όταν ήμουν φοιτητής στο πανεπιστήμιο, είχα ένα καθηγητή στο πρώτο έτος με τον οποίο είχα στην αρχή πρόβλημα.
Όταν είχαμε να παραδώσουμε εργαστήρια ή άλλη κατ' οίκον εργασία, μας έλεγε όχι μόνο τη μέρα που έπρεπε να παραδώσουμε τη δουλειά μας αλλά και την ώρα, που συνήθως ήταν Παρασκευή στις 10 το πρωί.
Αν πήγαινες εκεί 10 και 1 λεπτό, δεν την έπαιρνε γιατί άργησες και εκεί άρχιζαν οι συζητήσεις. Έπαιρνε την ευκαιρία να σου κάνει ένα δίδαγμα για το πώς συμπεριφέρονται οι επαγγελματίες και απαιτούσε να του πεις γιατί δεν ήσουν στην ώρα σου.

Όλοι όσοι αργούσαμε είχαμε μια σειρά από δικαιολογίες που δεν άντεχαν βέβαια στην εξέταση και αυτός μας έλεγε "οι δικαιολογίες είναι σαν τον κώλο, όλοι έχουμε ένα και όλους μυρίζει άσχημα!" Πριν λήξει το πρώτο έτος έμαθα να είμαι στην ώρα μου, γι αυτό εξάλλου είχε παραλάβει και τους πρωτοετείς για να μας εκπαιδεύσει σωστά από την αρχή.

Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτονται πολλοί στην κεντρική Ευρώπη αλλά εμείς εδώ κάτω στο κέντρο της γης, είμαστε πάντα έτοιμοι να βρούμε μια δικαιολογία για όλες μας τις αποτυχίες.
Αυτό το θυμήθηκα γιατί αυτές τις μέρες άκουσα πολλές δικαιολογίες για τις ελλείψεις μας στα περιβαλλοντικά θέματα.
• "Δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γιατί δεν κάναμε σωστή διαπραγμάτευση να είναι πιο χαμηλοί οι στόχοι μας!"
• "Εν σωστό να πληρώνουμε εμείς το τίμημα των ρύπων ενώ η Κίνα, η Ινδία και η Αμερική να εκπέμπουν χωρίς να πληρώνουν; Επομένως συνεχίζουμε έτσι και να εξηγήσουμε στην Ευρώπη τις ιδιαιτερότητές μας"
• "Πρέπει να σκεφτούμε και το συμφέρον της κοινωνίας. Δεν είναι σωστό να μην γίνουν αυτές οι αναπτύξεις επειδή δεν είναι περιβαλλοντικά σωστές"
• "Εμείς εν καλά που κάμνουμε, εσείς να πάτε να εκπαιδεύσετε τους νέους να φροντίζουν και να προστατεύουν το περιβάλλον που θα τους παραδώσουμε."

Αυτά και πολλά άλλα ακούω αυτές τις μέρες από διάφορους που προσπαθούν να κρύψουν τις φυσικά εδώ και χρόνια αποτυχίες μας στη προστασία του περιβάλλοντος.
Έχει εφευρεθεί ένα σκεπτικό το οποίο προτάσσεται από όλους σαν δικαιολογία που ελπίζω να το κάνουν μόνο για εσωτερική κατανάλωση, γιατί στην Ευρώπη αυτά δεν περνούν πολύ εύκολα και κάποια στιγμή αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας.

Γιατί ξέρετε υπάρχει ακόμη ένα ρητό που λέει: "μπορείς να ξεγελάς τους λίγους για λίγο καιρό τους πολλούς όμως για πολύ λίγο καιρό"
______________________________________
Το πρώτο ρητό στο οποίο αναφέρθηκα είναι:
"excuses are like asses...everybody's got 'em and most of the time they stink.."

Ολόκληρο το δεύτερο ρητό είναι (ευχαριστώ Ανώνυμε):
"You can fool some of the people all of the time and all of the people some of the time but you can't fool all of the people all of the time" - Abraham Lincoln ]

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
I believe it is:

"You can fool some of the people all of the time and all of the people some of the time but you can't fool all of the people all of the time"

- Abraham Lincoln
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Ναι έτσι είναι! Ήθελα όλο το κείμενο να είναι όσο πιο σύντομο γίνεται γιατί οι εφημερίδες αυτές τις μέρες δε δημοσιεύουν εύκολα, λόγω εκλογών.
Το σωστό θα ήταν να έγραφα τα ρητά και στα Αγγλικά, που ίσως εδώ θα έπρεπε να το κάνω ...
Ο χρήστης Sike είπε…
αν και δεν απόδωσες σωστά το ρητό του Λίνκολν, εντούτοι(τ)ς (wink at Leni) η δική σου εκδοχή είναι πιο εύστοχη για τα κυπριακά δεδομένα! Άρεσεν μου.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
χτες άκουσα ακόμη ένα πολιτικό να εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο ..
Ο χρήστης koutso είπε…
Τον τζιερό που έγραφα ότι είμαστε του κώλου μερικοί μου έλεγαν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιώ "απρεπείς" χαρακτηρισμούς.
VIVA THEO,ευχαριστώ που μας το υπενθύμισες!
Ο χρήστης stalamatia είπε…
Χα στην Ελλάδα το λένε συχνά για τις δικαιολογίες Δικαιολογίες του κ..
ή σκέτο του κ... ανάλογα πως διαδραματίζετε η κουβέντα.
Ο χρήστης ΙΩΝ είπε…
Τι νομίζετε για: - Εκαμεν η μουγια κώλον και έχεσεν τον κόσμον όλον.

- Ο κώλος ο τίτσιρος είδεν το βρατζίν τζιαι σιέστην.

- Είπαν του πελλού να κλάσει τζια έχεσεν.

Τελικά αποδίδονται εύστοχα και καυστηριάζονται καταστάσεις με τον κύριο Κ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
EGO TO MONO POU KSERO EINAI OTI TA PIO PANO RITA DEN SINADOUN OUTE GIA TIN KYPRO OUTE GIA TIN ELLADA,
EDO DOULEFKOUN MAS 2 KOMATA KAI EKI 3 OIKOGENIES?

KAPIOS MAS APOKALESE''"
ZOPPOVORTON KYPRIAKON LAON" GAOURKA DILADI

KAI PISTEVO ETSI EIMASTE.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Πάρκο της Ακαδημίας .. .. bye bye

Τα πιο κάτω είναι από τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για το κυκλικό κόμβο στη γωνία του πάρκου και του Αλουμίνιουμ Tower στη Λευκωσία   Αυτές είναι οι απόψεις που υπόβαλε το Τμήμα Δασών για το έργο. Όταν τις διαβάσετε θα δείτε και γιατί το Τμήμα Δασών είναι πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου. "«...οι επιπτώσεις από τη δημιουργία του κόμβου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας θα είναι σημαντικότατες. Συμφώνως του σχεδίου, μια έκταση 20.825 τετρ. μέτρων σε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Λευκωσίας θα αποψιλωθεί ενώ μια άλλη έκταση του θα επηρεαστεί από έργα που θα γίνουν μελλοντικά για τη διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγλατζιάς. Το Εθνικό Δασικό Πάρκο με τις πολλές αναψυχικές διευκολύνσεις που διαθέτει, χρησιμοποιείται σήμερα έντονα για σκοπούς αναψυχής και άθλησης . Όπως είναι επίσης γνωστό, στο χώρο του Πάρκου στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο οι φοιτητές αξιοποιούν για διάφορους σκοπούς" Αλλού λέει: «...πιστεύουμε ό

Θέλουν καταστρέψουν τα πάρκα Ακαδημίας & Αθαλάσσας

Έχει χρόνια που θέλουν να καταστρέψουν το Πάρκο Ακαδημίας και της Αθαλάσσας. Το πιο κάτω απόσπασμα από τον προϋπολογισμό της Πολεοδομίας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1608 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΗΣΕΩΣ (γ) €300.000, που προορίζονται να καλύψουν μέρος της δαπάνης κατασκευής του έργου «Νότια επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας στην Αγλαντζιά , τμήμα από τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι την Οδό φυτωρίου στην Αγλαντζιά ». Ο δρόμος αυτός, αποτελεί ακτινωτό Δρόμο Πρωταρχικής Σημασίας του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις οχηματικές διακινήσεις από τη νοτιοδυτική περιοχή της Λευκωσίας προς το κέντρο της πόλης και αντιστρόφως. Η βόρεια προέκταση του δρόμου αυτού, από τη συμβολή του με τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι και τη συμβολή του με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς (Λεωφόρος Ακαδημίας), υλοποιήθηκε παλαιότερα με βάση Ρυθμιστικό Σχέδιο που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και λειτουργεί, με διατομή τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας, λωρίδα πρασίνου και ποδηλατόδρομο. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ετοίμασε Ρ