Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νερό και πισίνες

Πόσιμο Νερό και Ιδιωτικές πισίνες


Με τον οικοδομικό οργασμό που υπάρχει τώρα σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη έχει αυξηθεί τρομερά ο αριθμός των πισίνων στην Κύπρο.
Υπάρχουν κοινότητες στην Κύπρο με πολύ μεγάλο αριθμό πισίνων, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Τάλας στη Πάφο όπου υπάρχουν 1000 πισίνες περίπου. Οι μεγάλοι αυτοί αριθμοί δείχνουν ότι το νερό που χρησιμοποιείται από τις χιλιάδες πισίνες στην Κύπρο είναι σε πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες.

Ορισμένες Αρχές κάνουν προσπάθειες για περιορισμό αυτής της χρήσης του πόσιμου νερού αλλά παραμένει η ανάγκη για καλύτερη ρύθμιση του θέματος.

Επίσης διασταυρωμένη πληροφόρηση που έχω από επαγγελματίες του Κλάδου για την εξάτμιση του νερού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αναφέρονται σε 1 εκ. την ημέρα, δηλαδή από μια μέτρια πισίνα (8 επί 4 μέτρα) εξατμίζονται περίπου 300 λίτρα νερό την ημέρα.

Έχοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης πόσιμου νερού που αντιμετωπίζουμε:

1) Να απαγορευθεί το γέμισμα ή συμπλήρωμα του νερού της πισίνας από πόσιμο νερό.

2) Σε νέες πολεοδομικές άδειες που θα εκδίδονται από τώρα να απαγορεύεται η σύνδεση της πισίνας με το σύστημα υδροδότησης όπως επίσης και το συμπλήρωμα νερού της.

3) Να εξεταστεί η υποχρεωτική κάλυψη της πισίνας σε ώρες που αυτή δεν χρησιμοποιείται για μείωση της εξάτμισης ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

4) Να καθοριστούν πρότυπα ποιότητας κατάλληλου νερού για πισίνες για την προστασία των ιδιοκτητών, που θα υποχρεώνονται να αγοράζουν νερό.

5) Να εξεταστεί η δυνατότητα περιορισμού του αριθμού των πισίνων. Η επιβολή για παράδειγμα μιας ετήσιας φορολογίας (π.χ. £50 ή £100) θα υπενθυμίζει τουλάχιστον στους ιδιοκτήτες το περιβαλλοντικό φορτίο που επιβάλλουν στον τόπο με την πισίνα τους.

Να υπενθυμίσω ότι η πολιτεία απαγορεύει το πότισμα ή το πλύσιμο του αυτοκινήτου με το λάστιχο και από την άλλη επιτρέπει σε άλλους να κολυμπούν σε δυσεύρετο πόσιμο νερό.

[Προηγούμενες αναφορές: Πισίνες και νερό ]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ