Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2007

Πισίνες και νερό

Ψάχνω τις λεπτομέρειες για τα πρότυπα που πρέπει να τίθενται σε μια περιβαλλοντικά σωστή εγκατάσταση πισίνας σε ένα σπίτι. Ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός ότι μια μετρίου μεγέθους πισίνα (8m x 4m) χάνει 300 λίτρα νερό κάθε μέρα το καλοκαίρι από την εξάτμιση και μόνο.

Είναι άραγε υπερβολή να μελετούμε τις πισίνες;
Αν έχετε το Google Earth στον υπολογιστή σας πηγαίνετε στο Kamares Village στη Πάφο όπου μέτρησα 330 πισίνες, δηλαδή 99 τόνοι νερό χάνονται μόνο από εδώ κάθε καλοκαιρινή μέρα!
Στην Κισσόνεργα βρήκα 97 πισίνες. Στην Τάλα της Πάφου είναι τόσες πολλές που δεν μπορείς να τις μετρήσεις !! Η ευρύτερη περιοχή της Τάλας από μόνη της θα έχει περίπου 1000 πισίνες ...
Αξίζει λοιπόν να ασχοληθούμε και με αυτό το νερό που χάνουμε όπως άλλωστε κάνουν και οι άλλες χώρες με πρόβλημα νερού ....

1 σχόλιο:

dokisisofi είπε...

Με τόση θάλασσα γύρω μας τις πισίνες τί της θέλουμε?
Είναι πραγματικά απαράδεκτη η σπατάλη νερού στην Κύπρο (γήπεδα γκολφ, πισίνες, κτλ.), μια χώρα η οποία μαστίζεται από ανομβρία και την περιμένουν άσχημες μέρες. Σας έχω επισυνάψει σε email μια σύντομη παρουσίαση του πως θα είναι η γη σε λίγα χρόνια αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς. Παρακαλώ επισυνάψτε το στο blogg σας, για να καταλάβουν μερικοί ότι η εξοικονόμηση νερού δεν είναι απλά και μόνον εξοικονόμηση χρημάτων.
Συγχαρητήρια για την δημιουργία αυτού του ιστολογίου που προσδίδει αμεσότητα στην επικοινωνία σας με τους πολίτες και τους προβληματίζει "περιβαλλοντολογικά".

Related Posts with Thumbnails