Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2007

Χώρος στάθμευσης στη Λεμεσό

Έχω πάρει μια πολυσέλιδη επιστολή με φωτογραφίες αναφορικά με το νέο χώρο στάθμευσης που προγραμματίζεται να γίνει στη Λεμεσό. Αποσπάσματα και φωτογραφίες ...

"… ο Δήμος Λεμεσού και η κυβέρνηση θα προχωρήσουν σε συνεργασία με οίκους που ενδιαφέρονται για την δημιουργία πολυώροφων – υπόγειων χώρων στάθμευσης με την μέθοδο του Β.Ο.Τ. καθώς και εμπορικού κέντρου στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους.
........ εμείς ως κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού αλλά και δημότες της Λεμεσού, εκφράζουμε την θέση μας πως πρέπει να προστατεύσουμε τον μοναδικό πράσινο πνεύμονα που υπάρχει στο κέντρο της πόλη μας ιδιαίτερα τώρα που η ανάγκη του πρασίνου επιβάλλεται στην χώρα μας μετά την καταστροφική πυρκαγιά που συνέβηκε στις κοινότητες Σαιττά, Πελένδρι, Αμίαντο, Καλαβασό, Ασγάτα και Μοσφιλωτή.
...... Λύση στο πρόβλημα εισηγούνται οι Συγκοινωνιολόγοι που πρότειναν πρόσφατα περιφερειακούς χώρους στάθμευσης με χρήση μικρών λεωφορείων για διακίνηση των επισκεπτών και όχι πολυώροφους και υπόγειους χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης γιατί υπάρχει και το πρόβλημα της στενότητας των δρόμων.
...... Καλούμε τους ιθύνοντες να διαφοροποιήσουν τα σχέδια, αρχίζοντας από την εκπόνηση συγκεκριμένων συγκοινωνιακών, χωροταξικών και κοινωνιολογικών, περιβαλλοντικών μελετών του ιστορικού κέντρου.

Λεμεσιανοί Δημότες, κάτοικοι του ιστορικού – εμπορικού κέντρου της πόλης.
"


6 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Αγαπητέ κύριε Θεοπέμποτου, σας έχω απευθύνει ένα προσωπικό μύνημα στο μπλογκ proedrikes@blogspot.com.

Μπορείτε να διαβάσετε επίσεις αν σας ενδιαφέρει διάφορα κείμενα που δημοσίευσα στο προσωπικό μου μπλογκ, http://acerasanthropophorum.blogspot.com

Περιβαλλοντικά κείμενα είναι "η ύστερη εποχή του υδρογονάνθρακα", "Τα φκιορούθκια" ή ακόμα "τα κκεραζούθκια τα πρώμα"

Σας ευχαριστούμε για τα κείμενα που δημοσιεύετε.

Cursed είπε...

Κ. Θεοπέμπτου.Εγώ ως ένας απλός πολίτης ανυσηχώ με αυτή την άκρατη και ακράτητη τσιμεντοποίηση των μεγάλων πόλεων μας.Και ρωτώ.Υπάρχει κάποιο σχέδιο για δημιουργία πρασίνου στις πόλεις ή θα καταντήσουμε τις πολεις μας αντίγραφα της Αθήνας?

Theopemptou είπε...

Σχέδια για το πράσινο υπάρχουν. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε γενικότερα στην Κύπρο είναι αυτό της εφαρμογής. όλοι γνωρίζουν το σωστό, όταν έρθει όμως η ώρα λόγω "πιέσεων" και έλλειψης προγραμματισμού αρχίζουν τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και των πολιτών.
Να μην ξεχνούμε επίσης ότι πολλοί Δήμοι είναι και Πολεδοδομικές Αρχές. Δεν είναι θέμα κεντρικής κυβέρνησης! Πρέπει να εξασκούμε πίεση σε Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια. Κάντε τους να καταλάβουν τι έχει αξία για σας! Με πιέσεις, "ενόχληση" και πάνω απ' όλα με την ψήφο σας.

Ανώνυμος είπε...

Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες για την έλλειψη χώρων πρασίνου στο κέντρο των πόλεων μας. Από την άλλη προτού κατακρίνουμε μια πρόταση, μήπως θα πρέπει να αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα και ιδιαίτερα την ανάγκη η οποία ώθησε την συγκεκριμένη πρόταση? Πώς εξυπηρετείται καλύτερα το συμφέρον όλων των δημοτών και επισκεπτών της Λεμεσού ?

Ας δούμε το δάσος και όχι μόνο το δέντρο. Η Λεμεσός ή οποιαδήποτε πόλη της Λευκωσίας δεν θα σωθεί από την μη δημιουργία ενός χώρου στάθμευσης αλλά από την πραγματική εφαρμογή της έννοιας της αειφόρου ανάπτυξης!

Theopemptou είπε...

Το ερώτημα είναι ποιοι ήταν προγραμματισμοί που έγιναν για την ένταξη του ΤΕΠΑΚ στο κέντρο της πόλης, που βρίσκονται αυτοί όσον αφορά την υλοποίηση και αν αυτοί βασίζονταν στο ιδιωτικό αυτοκίνητο για τη μετακίνηση των 6 - 7 χιλιάδων φοιτητών που θα υπάρχουν σε λίγα χρόνια.

MichalisK είπε...

Επιτέλους πότε θα καταλάβουν μερικοί ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναβαθμιστούν οι δημόσιες συγκοινωνίες στην πόλη μας; Όλο υποσχέσεις ακούμε και στην πράξη τίποτα.
Η πρόταση του ''Park and ride'' που αναφέρεται στο κείμενο είναι η πιο σωστή λύση. Στην Αγγλία, ο κόσμος χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο για τις μετακινήσεις από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης. Αλλά βέβαια, εμείς στη Λεμεσό προτιμούμε το drive and drive and eventually ''park'' downtown. Το park σε πάρα πολλά εισαγωγικά αφού δεν έχω ξαναδεί πιο άτσαλους οδηγούς, ειδικά στο παρκάρισμα...
Και αν έχετε αντιρρήσεις επι τούτου, απλά προσπαθήστε να παρκάρετε στο κέντρο της Λεμεσού σε θέση που είναι ανάμεσα σε 2 άλλα οχήματα, με το φυσιολογικό τρόπο: ανάβοντας τα alarms για προειδοποίηση του πίσω οδηγού ότι θα σταθμεύσεις στο συγκεκριμένο σημέίο και μετά με πισινή (όπως μας έμαθε ο δάσκαλος οδήγησης).
Σίγουρα θα βρεθεί ένας έξυπνος οδηγός κολλημένος από πίσω σου,να σε εμποδίζει και να σου κορνάρει νευριασμένος/η με τον ''αδιανόητο'' τρόπο που παρκάρεις!!!

Related Posts with Thumbnails