Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Ολλανδέζα θέλει ποδήλατο

Πριν λίγες μέρες είχα μια από τις πιο ωραίες συναντήσεις που ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.
Ορισμένοι πρεσβευτές στην Κύπρο όταν έρθουν εδώ για πρώτη φορά κάνουν μια σειρά από εθιμοτυπικές συναντήσεις με αξιωματούχους του κράτους.
Έτσι είχα για πρώτη φορά μια συνάντηση στο γραφείο μου με την νέα πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο την κα Brechje Schwachofer.
Ωραία χρήση της Αγγλικής που σημαίνει αμέσως ότι καταλαβαίνεις τι σου λέει, οικολογικές απόψεις εντυπωσιακές αλλά μου άρεσε πολύ που μόλις μπήκε στο δωμάτιο πρόσεξε το ποδήλατό μου και ενθουσιάστηκε!
(Ναι το έχω στον τρίτο όροφο στην αίθουσα συνεδριάσεων και έχω κόλπο να το βάζω εύκολα στο lift!)
Εκεί αρχίσαμε συζήτηση για τα ποδήλατα. "Εφόσον είμαι από την Ολλανδία είναι φυσικό να μου αρέσει πολύ το ποδήλατο" μου είπε "αλλά το προσωπικό εδώ με αποθαρρύνει γιατί είναι επικίνδυνο στην Κύπρο" .. "αλλά εγώ παράγγειλα ένα από την Ολλανδία και το περιμένω να έρθει !"
Πρέπει να πω ότι πανικοβλήθηκα λίγο και άρχισαν να περνούν πρωτοσέλιδα εφημερίδων από το μυαλό μου.....
Μου είπε για τα μέτρα μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων στις περιοχές με κατοικίες που είναι παντού, φυσικά όταν της είπα ότι μόνο ένα τέτοιο σύστημα έχουμε στη Λευκωσία και ότι υπάρχουν ενστάσεις παραξενεύτηκε.

Όταν έρθει το ποδήλατό της, θα κανονίσω ένα νυκτερινό γύρο της Λευκωσίας από αυτούς που γίνονται κάθε Τετάρτη και θα θέλω μια μεγάλη παρέα να τη συνοδεύσει. !

4 σχόλια:

αστροναύτης είπε...

σιούαρ!

ttallou είπε...

Τελικά ο νέος νόμος για τα ποδήλατα (που λέει κιόλας πρόστιμο αν κάνουμε βόλτα στο πεζοδρόμιο ή δεν φοράμε κράνος) έχει ψηφιστεί ή απλώς προτάθηκε;

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είπε...

ακόμη είναι ενώπιον της επιτροπής συγκοινωνιών και ετοιμάζονται να μελετήσουν το νόμο άρθρο κατά άρθρο.
Οι λειτουργοί του υπ συγκοινωνιών δε δέχονται να κάνουν αλλαγές και έτσι έχω κανονίσει συνάντηση με τον υπουργό.
Για τη παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια είναι 85 ευρώ αλλά για ποδηλάτες 500 !

Moonlight είπε...

έλεος!!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails