Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γήπεδα γκολφ


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.05.02.092, ημερομηνίας 25 Ιουλίου 2011, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη
«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα ακόλουθα:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αδειοδότηση του δεύτερου γηπέδου γκολφ στην επαρχία Αμμοχώστου;
2. Ποιοι οι λόγοι για τους οποίους έχει εξαγγελθεί η δημιουργία δεκατεσσάρων γηπέδων γκολφ στην υπόλοιπη Κύπρο και δεν έχει συμπεριληφθεί στο σχέδιο αυτό η ελεύθερη Αμμόχωστος;
                    3. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία εξασφάλισης πολεοδομικής άδειας του πρώτου γηπέδου γκολφ στην επαρχία Αμμοχώστου, το οποίο δεν εμπίπτει                     στην κατηγορία των δεκατεσσάρων γηπέδων γκολφ, αφού δεν υπάρχει οικιστική ανάπτυξη στην εν λόγω περιοχή;»
Απάντηση ημερομηνίας 13 Οκτωβρίου 2011 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην ερώτηση με αρ. 23.06.009.05.02.092, ημερομηνίας 25 Ιουλίου 2011, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη
          «Αναφέρομαι στην ερώτηση με αρ. 23.06.009.05.02.092 που υποβλήθηκε από το Βουλευτή Αμμοχώστου κ. Κ. Χατζηγιάννη και αποστάληκε με την επιστολή σας με ημερομηνία 4.8.2011 και σας ενημερώνω για τα ακόλουθα:
(α)     Στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως εκκρεμεί μόνο μια αίτηση για χορήγηση πολεοδομικής άδειας για την ανέγερση γηπέδου γκολφ στην Αγία Νάπα (αιτητής Ayia Napa Forest Golf Ltd, αρ. αίτησης AMX/153/2010) η οποία υποβλήθηκε στις 23.4.2010 και αυτή αφορά εκμισθωμένη δασική γη.
(β)     Για δεύτερο γήπεδο γκολφ στην Επαρχία Αμμοχώστου υποβλήθηκε Δήλωση Ενδιαφέροντος, με βάση την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αρ. 61614 και ημερ. 16.2.2005, η οποία απορρίφθηκε στις 29.7.2009 από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης δεδομένου ότι σε αυτή δεν προνοείτο η έκταση γης που ορίζεται στην αναφερόμενη Απόφαση. Κατά συνέπεια, δεν είναι ακριβής η αναφορά σε δεύτερη αίτηση που εκκρεμεί για χορήγηση πολεοδομικής άδειας για γήπεδο γκολφ στην Επαρχία Αμμοχώστου.
(γ)     Με βάση την αναφερόμενη Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τα 14 συνολικά γήπεδα γκολφ που ορίσθηκαν ως αναγκαία για την υλοποίηση της στρατηγικής εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου με τη συγκεκριμένη υποδομή δεν καθορίζονταν στο χώρο, ούτε κατανέμονταν στο σύνολο της επικράτειας. Ορίσθηκαν μόνο χωροθετικά και πολεοδομικά κριτήρια για την προεπιλογή των 14 μονάδων από τις αιτήσεις ενδιαφέροντος που θα υποβάλλονταν.
(δ)     Το γήπεδο γκολφ που αναφέρεται στην παράγραφο (α) πιο πάνω, περιλαμβάνεται στα 14 γήπεδα που με βάση την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θεωρήθηκαν αναγκαία για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Απόφασης ήταν η δημιουργία ενός κρίσιμου αριθμού γηπέδων γκολφ, ώστε να προσελκυσθεί στο νησί ειδική ομάδα επισκεπτών και ο αριθμός αυτός συμπληρώνεται με το γκολφ της Εταιρείας Ayia Napa Forest Golf Ltd. Η οικιστική ανάπτυξη που συναρτάται με γήπεδα γκολφ ουδέποτε υπήρξε αυτοσκοπός, αλλά κίνητρο για την επίτευξη του στόχου των 14 γηπέδων.»


ΧΜ/ΑΜ/Ap-23.06.009.05.02.092

Σχόλια

Ο χρήστης Bananistanos είπε…
δασική γη;;;
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Τι πρέπει να καταλάβουμεν που αυτήν την ανάρτησην; Κάμε τε μας το κουτσιά καθαρισμένα τζιαι μας που δεν είμαστεν ιν.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
έχουμε δώσει άδεια στους πρώτους 14 που θα βρουν μεγάλα τεμάχια γης όπου θέλουν σχεδόν να κάνουν γήπεδο γκολφ και οικιστική ανάπτυξη με εκατοντάδες επαύλεις με καταβολή €5εκ αν θυμάμαι καλά.
Τώρα θέλουν να τους αφαλατώνει το κράτος το νερό των αποχετευτικών και να τους το δίνει σε καλή τιμή. Π.χ. όλος ο καυγάς για την αφαλάτωση του νερού του αποχετευτικού της Λάρνακας είναι για το κοντινό γκολφ που πήρε ήδη άδεια αλλά θέλει νερό.

Όλοι θέλουν τώρα τα γκολφ γιατί η περιοχή γύρο τους θα είναι ελκυστική για μεμονωμένες κατοικίες και όλοι τις θέλουν.

Αυτό μαζί με τις μαρίνες είναι για μένα το πιο μεγάλο ... του κράτους από τους επιχειρηματίες.

Φυσικά δεν έγιναν ποτέ μελέτες και το πιο αστείο είναι ότι πολλοί καμαρώνουν κιόλας !
Ο χρήστης Κώστας Ανδρέου είπε…
Μια άλλη άποψη για τα γήπεδα Golf από την εμπειρία της Ελλάδας:
http://www.golfland.gr/themovie.php

Η δημιουργία τουριστικών συγκροτημάτων γκολφ παρουσιάζεται συνήθως ως από μηχανής θεός για την τουριστική ανάπτυξη και τη δημιουργία πλήθους θέσεων εργασίας στις περιοχές που επιχειρείται. Είναι όμως έτσι; Το Golfland? προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα μέσα από μια πολύπλευρη επιστημονική και ερευνητική προσέγγιση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ