Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Κατασκηνωτικός Χώρος της Πόλης Χρυσοχούς

Υπογράφηκε σήμερα η Σύμβαση Μίσθωσης του Κατασκηνωτικού Χώρου της Πόλης Χρυσοχούς , από το Δήμαρχο Πόλεως Χρυσοχούς, κο. Άγγελο Γεωργίου, και το Διευθυντή του Τμήματος Δασών, κο. Δημήτρη Χριστοφίδη, συνολικής έκτασης 82.609 τ.μ. ( 82,6 δεκάρια), με βάση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η διάρκεια της σύμβασης είναι για περίοδο 15 χρόνων , με ισχύ από την 01/03/2010 μέχρι 28/02/2025 και με δικαίωμα ανανέωσης για άλλες δύο ισόχρονες περιόδους.
Ο Δήμαρχος Πόλεως εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατάληξη και την υπογραφή της σύμβασης, καθότι έχουν γίνει δεκτές οι περισσότερες από τις εισηγήσεις που υπέβαλε ο Δήμος, αναφέροντας ότι δημιουργούνται πλέον οι προοπτικές για ποιοτική αναβάθμιση του Κατασκηνωτικού Χώρου , ο οποίος με σωστή διαμόρφωση μπορεί να καταστεί ένας από τους πλέον ποιοτικούς κατασκηνωτικούς χώρους σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Την Τετάρτη 22/06/2011 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, προγραμματίζεται Δημόσια Παρουσίαση του Master Plan και των Σχεδίων που έχουν ετοιμαστεί από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Ιωακείμ και Λοιζιά, σε συνεργασία του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς , του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος χρηματοδότησε το Master Plan, και του Τμήματος Δασών, που είναι ο ιδιοκτήτης.
Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα με τη διαδικασία ετοιμασίας εγγράφων για προκήρυξη διαγωνισμού με την επιδίωξη εξασφάλισης στρατηγικού επενδυτή , ο οποίος να αναλάβει τη χρηματοδότηση των έργων , ως εκμισθωτής, και παράλληλα ο Δήμος θα διερευνήσει και τις προοπτικές εξασφάλισης χορηγιών μέσω Ευρωπαϊκών Σχεδίων και Προγραμμάτων ή από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος . Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον ή αξιόλογη πρόταση από στρατηγικό επενδυτή, τότε ο Δήμος θα προχωρήσει ο ίδιος στην αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό του Κατασκηνωτικού Χώρου, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει και χορηγίες.
Στόχος μας είναι αναβαθμισμένος ο Κατασκηνωτικός Χώρος να συνεχίσει το σημαντικό του ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

7 σχόλια:

Terra Incognita είπε...

Kαιρός ήταν...

ttoppouzokypraios είπε...

Επίτροπε έσσιεις καθόλου πληροφορίες για το τι περιλαμβάνουν τα "Master Plan και Σχέδια" και τι προγραμματίζουν όταν μιλούν για "σωστή διαμόρφωση" και για "αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό του Κατασκηνωτικού Χώρου" ;;;;

Theopemptou είπε...

τώρα είναι μόνο το συμβόλαιο με το Δασών.
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια θα παρουσιαστούν για απόψεις στις 22/6/2011 στις 5μμ στην Πόλη

Ανώνυμος είπε...

Εγω επιτροπε μου αλλο με τρωει.
Εννα χουμε τπτ αξξιππα παλε κοπες δεντρών?


Andreas

Theopemptou είπε...

πέρυσι μου υποσχέθηκαν ότι δε θα το κάνουν ξανά έτσι αλλά σταδιακά ...
οι ευκάλυπτοι χρειάζονται φροντίδα γιατί αφήνουν κλαδιά να πέσουν και άμα έχει κόσμο από κάτω ...

misharos είπε...

άκουσα ότι εκόψαν τα μισά δέντρα. εν αλήθεια;;

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είπε...

μα πάλε εκόψαν τα ?

Related Posts with Thumbnails