Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μεσόγειος ...

  1. Όταν το 1869 άνοιξε η διώρυγα του Suez άρχισαν να φτάνουν στη μεσόγειο τα νερά της Κόκκινης Θάλασσας γιατί η στάθμη της είναι πιο ψηλή από αυτή της Μεσογείου.  Μαζί με τα νερά και πολλά είδη εισέβαλαν στη Μεσόγειο.
  2. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε και εισβολή ειδών από τον Ατλαντικό
  3. Η κατασκευή του φράκτη Ασσουάν στο Νέιλο, στέρησε τη Μεσόγειο από μεγάλες ποσότητες γλυκού νερού.
  4. Υπάρχουν πολλά σκουπίδια στο βυθό. κοντά στην Ισπανία μετά από ένα πείραμα βρέθηκαν πάνω από 1900 πράγματα, το 76% των οποίων ήταν πλαστικά, στην πλειοψηφεία τους πλαστικές σακούλες.
  5. Κάθε χρόνο καταλήγουν στη μεσόγειο 650εκ τόνοι λύματα, 129000 μηχανέλαια, 60000 υδράργυρος, 3800 μόλυβδο και 36000 φωσφορούχα.
  6. Διασχίζεται από 220000 εμπορικά πλοία κάθε χρόνο.
  7. Η Μεσόγειος αποτελεί μόνο το 0,7% της θαλάσσιας επιφάνειας της γης, αλλά δέχεται το 17% μόλυνση από μηχανέλαια.
  8. Διασχίζεται καθημερινά από 250 με 300 δεξαμενόπλοια με περίπου 10 απορρίψεις πετρελαίου κάθε χρόνο από δυστυχήματα.
  9. Δέχεται το 30% του παγκόσμιου τουρισμού 
  10. Το υπερβολικό ψάρεμα έχει φέρει τα αποθέματα σε εξαιρετικά επικίνδυνα χαμηλά αποθέματα ενώ είδη έχουν εξαφανιστεί.
  11. Για παράδειγμα το τόνος ευρίσκεται στο 20% των ποσοτήτων που είχαμε πριν 20 χρόνια.
  12. Υπάρχουν πολλές ιχθυοκαλλιέργειες με αποτέλεσμα να εισάγονται νέα είδη και να μολύνονται τα νερά από οργανικά και χημικά απόβλητα.
[Πηγή: Wikipedia]

    Σχόλια

    Ο χρήστης Λεμέσια είπε…
    "Η Μεσόγειος αποτελεί μόνο το 0,7% της θαλάσσιας επιφάνειας της γης, αλλά (...) δέχεται το 30% του παγκόσμιου τουρισμού".

    !!!

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

    Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

    Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

    Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

    Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

    Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ