Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Δασούδι - 2

Έχουν υποβληθεί 4 αιτήματα στην Πολεοδομία Λεμεσού:
  1. Ανακατασκευή του κτηρίου του εστιατορίου που υπάρχει
  2. Ανακατασκευή του χώρου στάθμευσης που υπάρχει
    και
  3. Δημιουργία νέας αίθουσας δεξιώσεων διώροφης
  4. Διώροφο χώρο στάθμευσης
Για το ένα και το δυο που δεν είναι επεκτάσεις δόθηκε το ΟΚ
Για τα τρία και τέσσερα αναμένονται οι απόψεις του Τμήματος Δασών και άλλων υπηρεσιών.
Ο χώρος μισθώνεται από το Τμήμα Δασών στον ΚΟΤ και οι νέες αναπτύξεις (3 &4) θα γίνουν με τη μέθοδο του ιδιώτη επενδυτή.
Υπόψη ότι όλοι δικαιούνται να επιθεωρήσουν ή ακόμη και αντίγραφο της οποιαδήποτε πολεοδομικής άδειας προς £20 - ή ότι είναι τώρα σε ευρώ ! Λεπτομέρειες εδώ.
Ακόμη το ψάχνω ...

Εν τω μεταξύ  έχει κληθεί από ομάδα Λεμεσιανών εκδήλωση αντίθεσης των έργων το ερχόμενο Σάββατο στις 12μμ.

Το Δασούδι σώθηκε μετά από πολλούς αγώνες του πρώτου ίσως περιβαλλοντιστή στην Κύπρο του κου Ποταμίτη (που αν δεν κάνω λάθος, ίδρυσε και τον ορειβατικό σύνδεσμο Λεμεσού) και υπάρχει αίτημα για ανέγερση της προτομής του στο χώρο.


Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Επίτροπος περιβάλλοντος
Τηλ: +357 22803460 Fax: +357 22803464
Ιστοσελίδα: Perivallon.eu   Blog: Theopemptou.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον τριτοκοσμική συνήθεια οι προτομές...!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Θεοπέμπτου εξηγήστε μας σας παρακαλώ γιατί θα γίνει η διαμαρτυρία την οποία επικροτείται. Θα γίνει για να μην γίνουν τα αναπτυξιακά έργα?Γιατί δεν ενημερώθηκαν?Η γιατί υπάρχουν άλλοι σκοποί που και εσείς δεν γνωρίζετε?

Theopemptou είπε...

Αν ο χώρος αυτός θα διατηρήσεις το όνομα Δασούδι, τότε δεν πρέπει να καλυφθεί άλλη γη. Τα κτίσματα που υπάρχουν εκεί είναι χαμηλά και ταιριάζουν. Αν θέλουν επισκευές να γίνουν.
Αλλά να τσιμεντωθεί επιπλέον γη, με παρκινκ που θα έχει και ένα όροφο πάνω και μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων με ένα όροφο πάνω οχι.
Αφαίρεσαν ήδη μεγάλο φύκο από εκεί αλλά δεν είναι μόνο τα δέντρα το θέμα είναι να πηγαίνεις εκεί και να νιώθεις ότι είσαι σε φυσικό περιβάλλον και όχι να βλέπεις τόσα πολλά και ψηλά κτίσματα

Ανώνυμος είπε...

Ποιός θέλει να εκμεταλλευτεί εμπορικά το δασούδι; Υπάρχουν αρκετοί χώροι για εστιατόρια και αίθουσες δεξιώσεων. Να αφήσουν το δασούδι ήσυχο για τον κόσμο, όπως είναι.Φανταστείται τι θα γίνει αν κατακλύσουν την περιοχή μια-δυό χιλιάδες άτομα για να χαιρετίσουν σε κάποιο γάμο. Φρίκη!!!

ΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Εσείς, κύριε Θεοπέμπτου, έχετε δει τι ακριβώς προνοούν τα σχέδια που υπεβλήθησαν στην πολεοδομία; Αν ναι τότε μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος ως προς το περιεχόμενο τους; Αν όχι τότε γιατί απορρίπτετε μια πρόταση την οποία ακόμα δεν έχετε υπ' όψιν;

Τα κτίσματα που υπάρχουν εκεί όπως για παράδειγμα το κολυμβητήριο, δεν είναι και τόσο χαμηλά. Ή τουλάχιστον δεν είναι πιο χαμηλά από ένα διόροφο χώρο στάθυευσης. Όσο για τα κτίρια του ΚΟΤ τα οποία ήδη υπάρχουν με τους κεραμιδένιους "τρούλλους", αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως εκτρώματα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει πρώτα τι να μάθετε τι είναι ακριβώς αυτό που προτείνεται και μετά να αποφασίσετε αν πρόκειται να τσιμεντωθεί το Δασούδι ή όχι.

Ο.

Related Posts with Thumbnails