Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2008

Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων

Με πολύ μεγάλη ευκολία γεωργοί, κτηνοτρόφοι και άλλοι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται δηλητήρια όπως το γνωστό λανέιτ ή το φουραντάν.

Δυστυχώς αυτά χρησιμοποιούνται και για την ετοιμασία δηλητηριασμένων δολωμάτων για την εξολόθρευση γάτων, σκύλων, αλεπούδων και πουλιών χωρίς κανένα έλεγχο.

Ο πόνος και η δυστυχία που προκαλείται στους ανθρώπους που χάνουν τα ζώα τους και η ζημιά που προκαλείται στην άγρια ζωή του τόπου μας είναι μεγάλη.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο θάνατος προστατευόμενου αρπαχτικού από δόλωμα που τέθηκε για εξολόθρευση αλεπούδων.

Κατά γενική παραδοχή το μέτρο το οποίο συστήνεται να παρθεί σε τέτοια περίπτωση είναι η διάθεση των προϊόντων αυτών μόνο με συνταγή από επιστήμονες η ειδικότητα των οποίων θα καθορίζεται από νόμο.

Θα ήταν καλό να γίνει σκέψη και ποια από τα δηλητήρια αυτά θα έπρεπε να απαγορευθούν εντελώς από την αγορά!

5 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτά, τόσος υπάρχει τζαι για τους αθρώπους που χειρίζουνται τα δηλητήρια. Άκου, το λανέιτ πας το παράθυρον, σε σπίτιν με πελλονευρικούς τζαι 3 μωρά... Σε πόσα σπίθκια έχει λανέιτ ξαπόλυτον;

Theopemptou είπε...

Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση για το θέμα εδώ και πολύ καιρό. Ακόμη και Πρόεδρος υπόγραψε για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης διάθεσης λανέιτ. Νόμισα ότι θα προχωρούσε τότε αλλα δεν ....
Τω΄ρα έχω κάνει την κατάλληλη "προεργασία" και ελπίζω ότι κάτι θα γίνει.
Υπόψη ότι από τα κατεχόμενα φέρνουν ότι χωρείς ο νους του ανθρώπου ... ακόμη και DDT !!!!

Ανώνυμος είπε...

άμα βαώσετε τζαι το λανέιτ ήνταλος εννά φο'ι'τζιάζω τη πεθερά μου

Ανώνυμος είπε...

dhladh an apagorepsei to kratos to laneit kati kanoume? den pernei dhladh o allos mpagiatiko kotopoulo me salmonela, tou rixnei kai ligo katsaridoktono (auto den mporeis na to apagorepseis) kai to taizei ston glykouli skylako pou peinaei?

einai thema paidias.. oso to kypriotaki mathainei sto sxoleio kai sto spiti kyriws, oti "en zwo" to skyli, toso tha megalwnei kai sto strato gia plaka, tha bazei fwtia se skylous..

kalamaras

netfarmer είπε...

αποριας αξιον.....................
τι πρεπει να κανω οταν βλεπω πρωι πρωι τα αποτελεσματα του νυχτερινου
παρτυ των "προστατευομενων αλεπουδων"?

Related Posts with Thumbnails