Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανενεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Νέες διαδικασίες

Οι πολεοδομικές διαδικασίες για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών έχουν επιτέλους απλοποιηθεί.
Σύντομα θα γίνει και αναθεώρηση των σχεδίων επιχορήγησης αλλά και αλλαγές στη συνεισφορά.
Για να πάρετε τις νέες διαδικασίες πατάτε εδώ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άτε να δούμε κύριε θεοπέμπτου
Δεν επιτρέπετε η ΑΗΚ να έχει την αγορά σταθερή και την πώληση κυμαινόμενη.
Πρέπει να είναι σταθερά και τα δύο για αρκετά χρόνια ούτως ώστε τα φωτοβολταικά να αγοράζονται από μόνα τους από το σίγουρο και σταθερό κέρδος που θα βγάζουν κάθε χρόνο.
Αν μπορείτε να πείσετε και καμιά τράπεζα να μπεί στο παιχνίδι Ουτώς ώστε να βοηθηθούν και εκείνοι που έχουν την έκταση αλλά δεν έχουν τα χρήματα.
Να δίνει πχ δάνειο με συμβόλαιο το οποίο θα εξοφλείτε στην ουσία από μόνο του απο τα κέρδη.

Αλλή λύση είναι να τα βάζει η ΑΗΚ στα σπίτια με δικό της κόστος αφού δεν έχουμε πλάτσα για φωτοβολταικά πάρκα.
Με αντάλαγμα να μειώνει τον λογαριασμό του ρεύματος Σε όσους ενδιαφέρονται να παραχωρήσουν την έκταση της ταρράτσας τους στην ΑΗΚ.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Ωραίες οι προτάσεις σου ... όμως αντί αυτού ασχολούνται με τα πυρηνικά.
Ο χρήστης Έλατο Χελιδόνι είπε…
Επίτροπε, άκουσα οτι θα ανακοινωθούν νέα κίνητρα σε διάστημα δύο βδομάδων. Γνωρίζετε κάτι ή πιθανόν να είναι φήμες?
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Όχι η Υπηρεσία ενέργειας τα έχει ετοιμάσει εδώ και καιρό. Συζητήθηκαν στη Βουλή την περασμένη τρίτη και ένας από τους λόγους καθυστέρησης είμαι εγώ που ακόμη τα μελετώ!
Ο χρήστης Q είπε…
Κύριε Θεοπέμπτου έχετε κανένα νεότερο όσο αφορα τα καινούργια σχέδια χορηγιών; Θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά αν καθυστερήσουν περισσοτερο γιατί ήδη ο κόσμος γνωρίρζει για τα καινοίργια σχέδια και δεν προβαίνει σε αγορές. Αν εγκριθούν τα σχέδια με έναρξη εφαρμογής το 2009 για τους επόμενους 6 μήνες δεν θα υπάρξουν καινούργιες εγκαταστασεις φωτοβολταϊκών!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ