Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

Μάχη γάτου με φρουτονυχτερίδα

Άκουγαν το θόρυβο τα ξημερώματα. Γύρο από τη νυχτερίδα ήταν φανερό ότι έγινε μεγάλη μάχη ...Το φτερό είναι αιματωμένοTηλεφώνησα στο Τμήμα Δασών και τη παράλαβε λειτουργός για θεραπεία.
Η φρουτονυχτερίδα είναι μοναδική στο τόπο μας και είναι προστατευόμενο είδος (Παράρτημα 2). Δεν υπάρχει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

3 σχόλια:

stalamatia είπε...

Από το όνομα να υποθέσω ότι τρώει μόνο φρούτα? Φαίνεται αρκετά μεγάλη η καημενούλα.Μάλλον η γάτα νόμισε πως η Γη της ανήκει.Ας γυρίσουν ένα ντοκυμαντέρ για αυτό το είδος να το προβάλουν κάπου.Με αυτό τον τρόπο θα δείξουν και την ευαισθησία τους γενικότερα για το περιβάλλον μιας και είναι μοναδικό είδος στην Ευρώπη.

Theopemptou είπε...

Ναι μόνο φρούτα και καρπούς. Τρώνε για παράδειγμα το καρπό του δέντρου που αποκαλούμε Φύκος αλλά τους αρέσουν πάρα πολύ και τα φοινίκια. Γι αυτό φωνάζουν στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας γιατί όταν πάρουν το φοινίκη μετά φτύνουν και λερώνουν τους τοίχους!
Όταν βρω ένα τέτοιο τοίχο θα βάλω τη φωτό του.

antidrasi25 είπε...

Λίγα πράγματα για τις νυχτερίδες στην Κύπρο. Υπάρχουν 16 είδη νυχτερίδων εκ των οποίων τα 15 είδη ανήκουν στην κατηγορία των μικροχειρόπτερων και τρέφονται με έντομα, ενώ ένα είδος ο νυχτοπάππαρος (Rousettus aegyptiacus) ανήκει στα μεγαχειρόπτερα και τρέφεται με φρούτα. Ο νυχτοπάππαρος έχει συμπεριληφθεί στο παράρτημα ΙΙ της Οδηγίας των Οικοτόπων. (92/43 ΕΟΚ). Η Οδηγία αυτή αναφέρεται σε είδη κοινοτικού ενδιαφέροντος των οποίων η διατήρηση επιβάλλει τον καθορισμό Ειδικών Ζωνών Διατήρησης.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά είμαστε αρκετά πίσω σε ότι αφορά την ΕΦΑΡΜΟΓΉ της Κοινοτικής Οδηγίας.

Related Posts with Thumbnails