Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008

Προέδρε, Βουλευτές, Δημάρχοι ... ποιοι άλλοι;

Ψες ήταν η τελετή και ο απολογισμός για τα 3 χρόνια της θητείας των μελών του συμβουλίου του ΕΤΕΚ και η απονομή των τιμητικών διακρίσεων.
Μου είχαν πει να δώσω ένα βίντεο ενός με ενάμιση λεπτού διάρκεια, και ότι θα μιλούσα για 1 λεπτό. Βρήκα το βίντεο και το έστειλα και το απόγευμα έγραψα μια σελίδα για να μιλήσω.

¨Γνώθι σ' αυτό" είπε και ο Σωκράτης και επειδή ξέρω τα ελαττώματα μου έπρεπε να προετοιμαστώ! Για μένα το πρόβλημα σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι ότι δεν τα καταφέρνω στις προσφωνήσεις, "Εξοχότατε, έντιμε κε τάδε κλπ" δεν θυμάμαι, δεν βλέπω ΔΕΝ τα καταφέρνω.
Έτσι πάντα ξεκινώ και λέω "αγαπητοί φίλοι" ...
Ψες όμως όλοι άρχιζαν "Μακαριώτατε, έντιμε .." ε δεν μπορούσα να βγω και να "αγαπητοί φίλοι"!!
Έτσι κάθε φορά που έβγαινε κάποιος να μιλήσει άκουγα με προσοχή τη προσφώνηση και συμπλήρωνα τη δική μου.
Άδικος κόπος όμως! Σε καλούσαν στο βήμα, χειραψίες, φωτογραφίες και πίσω στην καρέκλα σου με ένα εντυπωσιακό ενθύμιο. ...
Και για να μην πάει χαμένος ο κόπος μου θα έλεγα τα πιο κάτω ...

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι λέξεις που θυμόμαστε μόνο σε ομιλίες και εκδηλώσεις, αλλά πρέπει να διέπουν όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων μας.
Το Κυπριακό Περιβάλλον σήμερα αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα και η ευθύνη βαραίνει όλους κράτος, εταιρείες, οργανωμένα σύνολα και πολίτες.
Η τιμητική αυτή διάκριση για την ανάδειξη του θεσμού του Επιτρόπου Περιβάλλοντος από το ΕΤΕΚ με το οποίο έχουμε ήδη συνεργαστεί για περιβαλλοντικά θέματα αντανακλά και τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του Επιμελητηρίου.
Ο θεσμός του Επιτρόπου Περιβάλλοντος ξεκίνησε στην Προεδρία του Τάσσου Παπαδόπουλου τον οποίο θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω και για τη δημιουργία του θεσμού, την εμπιστοσύνη και τη βοήθειά του, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών από όπου προέρχομαι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Δημήτρη Χριστόφια για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε με τον επαναδιορισμό μου και τη στήριξη στο θεσμό του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Αγαπητοί φίλοι,
Όταν ήμουν φοιτητής σε κολλέγιο του Λονδίνου, οι καθηγητές μου χρησιμοποιούσαν συνεχώς μια σειρά από ρητά και φράσεις για να μας κατευθύνουν προς τη σωστή επαγγελματική συμπεριφορά.

Μια από αυτές τις φράσεις έλεγε "ότι περήφανος μπορεί να είναι μόνο αυτός που κάνει καλά τη δουλειά του όποια και να είναι αυτή".
Αντιλαμβάνεστε ότι για μένα που πιστεύω πολύ σε αυτή τη φράση η τιμητική αυτή διάκριση έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από ότι φαντάζεστε.

Ευχαριστώ το ΕΤΕΚ για τη πολύ τιμητική αυτή διάκριση που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω το πολύ δύσκολο και δυστυχώς πολύ συχνά, μοναχικό έργο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

The thing that makes you exceptional, if you are at all, is inevitably that which must also make you lonely.
-Lorraine Hansberry, playwright and painter (1930-1965)

Ikologos είπε...

To gnothi s ayton ipe to an den kamno
lahtos o thalis o milisios.As to epiveveosi kapios

Ανώνυμος είπε...

O thalis eipe Ti diskolon? To eafto gnonai

En paromoia i logiki tou alla enne to akrivos to idio.

Related Posts with Thumbnails