Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε ποια θέματα εργάζομαι τωρα ...

  1. Οικολογικά καθαριστικά - ενημερωτικό άρθρο και προβολή
  2. Πράσινες στέγες - το είχα ξεκινημένο αλλά δεν βρίσκω καμιά εταιρεία που να γνωρίζει την τεχνολογία. Έχω ζητήσει από διάφορους αλλά δεν είχα ανταπόκριση μέχρι τώρα. Ακούει κανείς ;;
  3. Ιατρικά απόβλητα - έρευνα για το τι γίνεται τώρα.
  4. Σύνδεση αεροδρομίου με λεωφορεία - νέες εξελίξεις και νέες ιδέες !
  5. Βρόχινο νερό - πως γίνεται η διαχείριση του νερού της βροχής σε χώρες της ΕΕ.
  6. Νερό για άρδευση γηπέδων και χώρων πρασίνου - το τι άκουσα ...
  7. Σκουπίδια στον Άγιο Σωζόμενο - αυτό θα γίνει με επίσκεψη την Τρίτη
  8. Πως να ράβετε ρούχινες τσάντες από παλιά ρούχα - σε λίγο θα είμαι έτοιμος!
  9. Κομποστοποίηση - πως να κάνετε λίπασμα από τα απόβλητα της κουζίνας. Υπάρχει κανείς που έχει τέτοιους κάδους προς πώληση στην Κύπρο;;;;
  10. Σκύλλοι - καταφύγια σκύλλων, ακόμη μια προσπάθεια
  11. .... όλα όσα εκρεμούν ....

και χίλια άλλα που έχω στο μυαλό μου ...

ΥΓ: Το φυλλάδιο για τον "έξυπνο κήπο" με κάκτους και παχύφυτα χωρίς μεγάλες αναγκες σε νερό, είναι τυπωμένο στο γραφείο μου και έχω αρχίσει τη διανομή του.
Όποιος θέλει να τηλεφωνήσει στη κα Νίκη 22803460.
Είναι πολύ ωραίο ! Μπράβο Μαίρη !

Σχόλια

Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
2. Πράσινες στέγες: Κώστας Τάτσης, http://www.topiodomi.gr. Ξέρει να κάμνει πράσινες στέγες που δεν ξερανίσκουν. Ίσως να είναι ο μόνος στην Ανατολικήν Μεσόγειον, εκτός που αν έχει κανέναν Ισραηλήτην. Το είδα τον πρόσφατα σε συνέδριο στην Αθήνα και με εντυπωσίασε (πολλά δύσκολον πράμα). Θέλει πολλήν προσοχήν τζαι τεχνογνωσίαν το θέμαν. Ξεκινήστε πιλοτικά, θέλει προσοχήν στην υγρομόνοση, στο πως αναπτύσσουνται οι ρίζες, στο τι φυτά βάλλεις τζαι στο πόσον θέλουν να τα ποτίζεις. Τέλλια ξερά από ότι φαίνεται στην Λευκωσίαν δεν γίνεται.

5. Βρόχιμο νερό: Πρέπει να υπολογίσεις πόσο σου φκάλλει μέσον όρον η Ταρράτσα. 500 χιλ τον χρόνον είναι μισόν τόνον το μέτρο, 100 τμ φκάλλει σου θεωρητικά 50 τόνους. Εξαρτάται όμως με πόσην συχνότηταν έρκεται η βροχή τζαι πόσον βρέχει μονοφάτσιν. Άπαξ τζαι γέμωσεν το ντεπόζιτον το νερόν χάνεται. Πρέπει να έβρουμεν δεδομένα βροχόπτωσης ανά μέρα ή ανά ευδομάδαν για να υπολογίσουμεν πόσον περίπου νερόν χάνεται που μιαν ταρράτσαν.

Πιθανές χρήσεις: Πότισμαν, πλήσιμον αυτοκινήτου, πλήσιμο βεραντών. Μέχρι εδώ δεν χρειάζεται ούτε καθαρισμός, ούτε ξεχωριστό κύκλωμαν. Μετά καζανάκι αποχωρητηρίου. Ενδιαφέρον αλλά χρειάζεται ξεχωριστό κύκλωμα μέχρι το αποχωρητήριο και σύστημα που να μήν συλλέγει το πρώτο νερό που είναι ακάθαρτο (σκόνες στην ατμόσφαιραν τζαι στην ταρράτσαν)διότι τατσώννει το αποχωρητήριο. Για παραπάνω χρήσεις χρειάζεται βιολογικός καθαρισμός που κουστίζει ο κούκος αηδόνιν. Τες παραπάνω φορές δεν υπάρχει μάλιστα διαθέσιμον νερόν για περισσότερες χρήσεις. Εδώ στην Ελβετίαν που έχουμεν γύρω στα 1000-1500 χιλ τον χρόνον και που βρέχει και κακοκαίριν που χρειαζόμαστεν παραπάνω νερόν, σταματούμεν μέχρι την χρήση στα αποχωρητήρια.

Από ότι είδα σε μια άψε σφήσε search έχει 3 βασικά συστήματα. Το πιό απλό είναι να βάλλεις κάδους (για παράδειγμαν πιθάρκα που είναι τζαι διακοσμητικά) ή πλαστιά μεγάλα δοχεία 200 λίτρων σε κάθε χολέτραν τζαι μετά να πιάνεις το νερόν με την σίκλαν τζαι το ποτιστήριν. Έχω σπίτι μου τέτοιο σύστημα τζαι χρησημοποιώ μόνο για πότισμα. Κόστος: η μετατροπή των χολέτρων (αν θέλεις να σου φκάλω φωτογραφίαν πως δκουλεύκει το ισκλίκ, εν πολλά απλόν) τζαι το κόστος των κάδων. Βάλε 100-200 ευρώ.

Μετά είναι ένα πάλε απλό σύστημα. Μαζέυκει το νερόν σε τάγκιν που είναι χωσμένο στην γή.
http://www.eau-de-pluie.ch Είναι γαλλικά αλλά οι εικόνες είναι τζαι στην Κυπριακή διάλεκτο.
http://www.eau2pluie.com/images/files-extra-fields/ECOCITER.pdf εδώ έχει ένα σύστημα ολοκληρωμένω που στοιχίζει στη Γαλλία μεταξύ 2000 και 5000 Ευρώ. Είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος εισαγωγέας ψάξει στην Κίνα θα τα έβρει για 300-1000 Ευρώ.

9. Κομποστοποίηση: τα πάντα για την κομποστοποίηση εδώ http://www.compostage.org Δυστιχώς στα γαλλικά. Με το περιεχόμενο όμως μπορείς να κάμεις πραγματικά compost do it your self. Πρέπει να ένα κανένας γαλλικός δήμος που έκαμεν τούτον το σάιντ διότι απευθύνεται πραγματικά στο πλατύ κοινό. Αξίζει τον κόπο κάποιος να το μεταφράσει. Για κομποστοποίηση σε δημόσιους κήπους ο Δήμος Κηφησίας έχει βάλει γιαλιά σε πολλούς. Έχουν ένα γεωπόνο που είναι πραγματικά πού μορφομένος για οικολογική διαχείρηση του δημοσίου πάρκου. Αξίζει τον κόπο να αρχίσουν οι κομποστοποιήσεις από τους δημοσίους κήπους. Εκεί που έχει τόνους ολόκληρους χόρτα τζαι κλωνιά.
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Άσχετον με τα προηγούμενα:

http://www.themeatrix.com/intl/greek/

Τζαι μετά κάμε ένα ταξιδάκι στην Αραδίππου. Βάλε μάσκαν, κατέβα που το αυτοκίνητον. Κανέναν σέβας στα χτηνά. Ο μόνος στόχος το κέρδος τζαι το πιό φτηνό κρέας. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας πάνω από όλα. Ακόμα τζαι σε σπίθκια που νιώννουν πουλιά βάλλουν 24 πουλιά σε έναν κλουβούιν έναν τετραγωνικόν μέτρον.

Όταν ήμουν Κύπρον αγόρασα μιαν φοράν 50 όρνιθες που εργοστάσιον. Ήταν κομμένες οι μούττες τους αλλά παρόλα ταύτα, ήταν 99% τιτσίρες χωρίς φτερά. Εξαπόλυσα τες μες του καλαμιώνες τζαι σε 3 μήνες εγινήκαν κανονικά πουλιά.

Πέρα που τα βιολογικά που δεν θα ξεπεράσουν το 5-10 % μεσοπρόθεσμα χρειάζεται labels ποιότητας για τα άλλα. Οι υπεραγορές μπόρουν να παίξουν μεγάλον ρόλον. Αν βρείτε μιαν υπεραγοράν με ανοικτόμοιαλον manager μπορείτε να τον πείσετε ότι έχει κέρδος ανταγωνιστικότητας αν βάλει όρους για το Κρέας τζαι για τα αυγά που διαθέτει. Να ξεκινήσει με απλά πράματα τζαι να ετικεττάρει τα προϊόντα που είναι ελεγχόμενα (τετραγωνικά μέτρα ανά ζώον, χρήση ορμόνων ανάπτυξης, συνθήκες διαβίωσης τζαι υγειηνής - μπορούμεν να έβρουμεν πρότυπα που άλλες χώρες) τζαι σιγά σιγά σε 2-3 χρόνια να έχει το ανταγωνιστικόν πλεονέκτημαν ότι στην τάδε υπεραγοράν δεν έχει αυγά που όρνιθες που δεν πατούν στο χώμα. Στην Ελβετία έτσι εξεκίνησε το 70 και ακολουθήσαν όλες οι υπεραγορές. Σήμερα δεν βρίσκεις αυκά όρνιθων της κλούβας που δεν είναι ελέυθερες.
Ο χρήστης AndreasVr είπε…
Δυστυχώς τα νησιά, μέσα στα οποία και η όμορφη Κύπρος θα είναι από τα πρώτα «θύματα» των κλιματικών αλλαγών-ιδιαίτερα στο θέμα του νερού. Απ’ ότι βλέπω όμως υπάρχει σχεδιασμός. Μακάρι να υπάρξει και παρόμοιος σχεδιασμός-ευαισθητοποίηση για το θέμα των κλιματικών αλλαγών, στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κινούν τα νήματα παγκοσμίως..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια για το blog! Πολύ θετικό ότι σκέπτεστε να συνδεθεί επιτέλους το αεροδρόμιο της χώρας με την πρωτεύουσα. Έχετε κάποιες πληροφορίες γι αυτό το θέμα ή για το σχεδιασμό του;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κ. Θεοπέμπτου,
ονομάζομαι Βερόγκου Μαρία και είμαι εκπαιδευτικός (φιλόλογος) στο 4ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης της Αθήνας. Ασχολούμαι με περιβαλλοντικά προγράμματα αρκετά χρόνια. Το ιστολόγιό σας ήταν πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη για μένα, καθώς έτσι επιθυμώ ως απλός πολίτης να νιώθω δίπλα μου , ανοιχτούς στο διάλογο και την επικοινωνία όλους αυτούς που διαχειρίζονται το παρόν και το μέλλον μας.
Τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας ασχοληθήκαμε με την κομποστοποίηση και κατασκευάσαμε στο προαύλιο ένα δικό μας αυτοσχέδιο κάδο ανακύκλωσης στον οποίο ανακυκλώνουμε οργανικά απόβλητα και συγχρόνως φιλοδοξούμε να παραγάγουμε κομπόστα για τις ανάγκες του σχολικού μας κήπου. Ευαισθητοποιήσαμε τις οικογένειες των μαθητών μας στην κομποστοποίηση καθώς και μαθητές κοντινών δημοτικών σχολείων. Αποστείλαμε επιστολή στο δήμαρχο της πόλης μας καλώντας τον να οργανώσει τοπική κομποστοποίηση και να ενημερώσει τους συνδημότες μας.
Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι καταφέραμε.
Θα ήταν μεγάλη μας χαρά αν την επόμενη σχολική χρονιά, σε κάποιο ταξίδι σας στην Αθήνα επισκεπτόσασταν το σχολείο μας, βλέπατε το έργο μας και μας ενημερώνατε για τις προσπάθειες της ΕΕ για το περιβάλλον.
Με εκτίμηση
Μαρία Βερόγκου
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Σας ευχαριστώ όλους!
Και Μαρία θα σε επισκεφθώ !
Ο χρήστης Unknown είπε…
κ. Θεοπέμπτου,
σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας. Το τηλέφωνο του σχολείου μας είνα:
2102856985.
Σας στέλνω επίσης τη διεύθυνση της σχολικής ηλεκτρονικής μας εφημερίδας:www2.edu.fi/magazinefactory/magazines/4gymAth
Με εκτίμηση
Μαρία Βερόγκου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ