Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

Σκυβαλότοπος και λύματα στον Ατσά

Άλλοι σχεδιάζουν επισκέψεις σε εξωτικά μέρη και εγώ σε σκυβαλότοπους !
Χτες επιστρέφοντας από μια παρουσίαση που είχα σε σχολείο σταμάτησα στο σκυβαλότοπο του Ατσά ένα χώρο που πάντα ήθελα να επισκεφθώ (άραγε να πάω σε κανένα γιατρό για εξέταση;)
Ο λόγος είναι ότι εκεί καταλήγουν - παράνομα - και τα λύματα μεγάλης περιοχής του Τροόδους. Αυτά μου είχαν αναφέρει και πράγματι ....

Η παρουσίαση με φωτογραφίες είναι εδώ.
From 2008_04_14-At...

3 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Mmm. Θωρούμεν τζαι τες ανακυκλωμένες πλαστικές σακούλες που χρειάζονται 91% λιγότερη ενέργεια για να ανακυκλωθούν σύμφωνα με την θέση του συνδέσμου βιομηχάνων πλαστικού.

Είναι χρέη προς τα παιθκιά τους όλα αυτά κύριε Θεοπέμπτου. Στες χώρες της Ευρώπης, οι πρώην χωματερές είναι καμένη γή. Στην κυριολεξία. Για να ξαναχρησημοποιηθεί αυτή η γή, έρκετε ένας σιοίρος, κάμνει εξκαφήν 2, 4, 6, 8 μέτρα βάθος ανάλογα με το πόσον βαθκιά εισχόρησεν η ρύπανση των παταριών, των βαρέων μέταλλων των ηλεκτρονικών συσκευών, του μόλυβδου που τα θερμόμετρα, που τα pcp, τους αμίαντους, τα πλαστικά, τα υπολύμματα των χημικών, τα υπολύμματα των πογιών, ότι φανταστεί ο νούς, όπως λαλείται τζαι σείς. Το χώμα περνά που φούρνο 2000 βαθμων και τα πάντα κρούζουν και το χώμα ξαναέρχεται πίσω νεκρό.

Αυτά κοστίζουν στην σημερινή γενιά των δυτικοευρωπαίων οι χωματερές του 60, 70, 80. Αυτόν θα στοιχίσει στα μωρούθκια του δημοτικού σήμερα στην Κύπρο όταν θα γινούν 30 χρονών τζαι θα πληρώνουν φόρους.

stalamatia είπε...

Από κάτω είναι αυλάκι με νερό? Και ρίξανε μέσα σκουπίδια?Ή μήπως δεν βλέπω καλά?

Theopemptou είπε...

@Aceras
Εδω έχω καταγγελία για σπίτι που χτίστηκε πάνω από σκουπιδότοπο! Πήγαν να φυτέψουν τον κήπο τους και βρήκαν τα σακούλια με τα σκουπίδια!
Κατάγγειλα περιοχή έκτασης γηπέδου ποδοσφαίρου και βάθους μέχρι 20 μέτρων ου την μπάζωσαν με αυτοκίμητα ψυγεία και διάφορα άλλα και απλά τον υποχρέωσαν (με προσβάσεις ο τύπος) να βάλει χώμα από πάνω. Έχω αναφορά πιο παλιά στο blog. Μην αγοράσεται οικόπεδο στην περιοχή κόκκινε στο Τσέρι αν δεν το δείτε πρώτα από το Google Earth και θα καταλάβετε!

@Stalamatia
Παλιά όταν έβρεχε ήταν ποταμός, τώρα αυτά που βλέπεις είναι τα λύματα που πετούν καθημερινά!
Τα υπόγεια νερά της περιοχής και ο Κλάριος ποταμός που οι πηγές του είναι στο Τρόοδος και το νερό πολύ καλό΄, μέχρι να φτάσει εδώ είναι μολυσμένος με λύματα που πετούν οικοινότητες γιατί οι λάκκοι δεν απορροφούν πλέον και έτσι τα λύματα καταλήγουν στον ποταμό. Όι βοθαρτζιήδες της περιοχής τα πετούν στον σκυβαλότοπο του Ατσά!
Να δείτε τι κάνουν ώσπου να φτάσουν στην Βαθκειά Γωνιά!
Πραγματικό αίσχος!

Related Posts with Thumbnails