Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Camping της Πόλης

Ερώτηση με αρ. 23.06.009.04.826, ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη
«Έχω πληροφορηθεί ότι καθυστερεί η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Τμήματος Δασών, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του δήμου Πόλης Χρυσοχούς για παραχώρηση του ευκαλυπτώνα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της αναβάθμισης του κατασκηνωτικού χώρου στην Πόλη Χρυσοχούς. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη καταρτιστεί γενικό σχέδιο (master plan) για την ανάπλαση του κατασκηνωτικού χώρου στον ευκαλυπτώνα της Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο δεν έχει τεθεί υπόψη των ενδιαφερόμενων πολιτών και οργανώσεων, στα πλαίσια ενός διευρυμένου δημόσιου διάλογου. Ο δήμος Πόλης Χρυσοχούς απαιτεί να προηγηθεί η υπογραφή της συμφωνίας μίσθωσης του χώρου πριν προχωρήσει σε διαδικασία δημόσιας ακρόασης. Εν τω μεταξύ, στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει το συμβόλαιο διαχείρισης του χώρου από τους ιδιώτες διαχειριστές και συνεπώς αυτόματα ο χώρος θα παραμείνει ανεξέλεγκτος και αφύλακτος.
Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία εκμίσθωσης του χώρου στο δήμο Πόλης Χρυσοχούς, ώστε να διεξαχθεί ο απαιτούμενος δημόσιος διάλογος για τα συγκεκριμένα έργα.»  
Απάντηση ημερομηνίας 8 Απριλίου 2010 του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.009.04.826, ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη
            «Αναφέρομαι στην επιστολή σας με ημερομηνία 12.02.2010, σε σχέση με την πιο πάνω Ερώτηση του Βουλευτή κ. Γ. Περδίκη αναφορικά με τις εξελίξεις στον κατασκηνωτικό χώρο Λίμνης και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:
            Με βάση τη Σύμβαση Μίσθωσης του Δάσους Λίμνης της Πόλης Χρυσοχούς που υπογράφηκε την 1.3.1980 μεταξύ του Τμήματος Δασών και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (KOT), την 1.03.2010 ο KOT όφειλε να παραδώσει στο Τμήμα Δασών τον χώρο ελεύθερο κατοχής. Εν τω μεταξύ σημειώνεται ότι την 1.3.2000 ο KOT σύναψε συμφωνία με ιδιώτη για χρήση του χώρου αυτού, με ημερομηνία λήξης στις 28.2.2010.
            Δυστυχώς, ο ιδιώτης αρνείται να παραδώσει στον KOT τον χώρο του Δάσους Λίμνης όπως προνοεί η μεταξύ τους συμφωνία, και έτσι το Τμήμα Δασών δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή σύμβασης μίσθωσης με τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς όπως έχει συμφωνηθεί.
            Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους είναι σε επαφή με τη Νομική Υπηρεσία και καταβάλλονται προσπάθειες για ανάκτηση του χώρου το συντομότερο δυνατό.
            Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας διαβιβάσω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και να σας διαβεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή σας.»

ΧΜ/ΑΜ/AP-23.06.009.04.826

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι στο καλό μπορεί να σημαίνει ότι "Δυστυχώς, ο ιδιώτης αρνείται να παραδώσει στον KOT τον χώρο του Δάσους Λίμνης";

Γίνεται τούτο το πράμα;
Ο χρήστης Evagoras Isaias είπε…
Σημαίνει οτι θέλει να ξεκαλοκαιριάσει αι αυτή τη "bonus" summer sezon.. Διότι όταν υπογράφονται τα συμβόλαια, όλοι γνωρίζουν οτι θα πάρει επέκταση κανά δυό σεζόν παραπάνω μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να πληρωθούν οι μίζες για τον επόμενο. Το camping είναι απλώς το καλύτερο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Ο "επιχειρηματίας" έφκαλεν τζιαι το σιηνίν τζιαι το παλλούτζιην. Φέτος, το νερό 0.5 λίτρου έχει 70 cents!! Κάνεις παράπονο, σε κλάνει..ζητάς φόρμα υποβολής παραπόνου (νόμος!) και δεν διαθέτει.
Αυτός είναι ο ΚΟΤ!!
Ο ίδιος ΚΟΤ, έχει σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του ναυτικού τουρισμού και πρόσφατα πρότεινε (και) το βιασμό του Λιμανιού της Πάφου!!
Μακριά ΚΟΤ κι αγαπημένα..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ