Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκθεση Κάκτων 2010



Για ακόμη μια φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα, καθώς και φυτά κατάλληλα για καλλιέργεια στους κυπριακούς κήπους. Στη διάρκεια των τριών χρόνων που λειτουργεί ο Σύνδεσμος, τα μέλη του δεν έχουν μόνο πολλαπλασιαστεί – είναι σήμερα γύρω στα 160 μέλη - αλλά έχουν εμπλουτίσει τις συλλογές τους. Αυτό βέβαια θα αντανακλάται στην ποσότητα και ποιότητα των εκθεμάτων. Λόγω της μεγάλης ζήτησης κατά τη διάρκεια της περσινής έκθεσης έτσι και φέτος στο χώρο της εκδήλωσης θα πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Επίσης θα εισαχθούν από το εξωτερικό σπάνια είδη φυτών αποκλειστικά για την Έκθεση και θα υπάρχουν προς πώληση μοσχεύματα φυτών και μεγάλη ποικιλία σχετικών βιβλίων.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης φέτος θα δίνονται πληροφορίες και θα πωλούνται φυτά του πανέμορφου ενδημικού μας παχύφυτου Euphorbia veneris που είναι ξηρανθεκτικό και κατάλληλο για τους κυπριακούς κήπους.

Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν το οκτασέλιδο φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα. Πολλά παχύφυτα, εκτός του ότι προσφέρονται για συλλέκτες, είναι κατάλληλα για τους κυπριακούς κήπους. Είναι πανέμορφα και έχουν μικρές απαιτήσεις σε νερό, λιπάσματα, ψεκάσματα και περιποίηση. Υπάρχουν χιλιάδες είδη παχύφυτα, άλλα κατάλληλα για κάλυψη εδάφους, άλλα αναρριχητικά, άλλα θαμνώδη, άλλα με διαστάσεις μικρών δένδρων. Ο κήπος σας δεν χρειάζεται να είναι φυτεμένος μόνο με παχύφυτα. Συνδυάζονται υπέροχα με άλλα ξηρανθεκτικά Μεσογειακά φυτά όπως οι λεβάντες, η σαντολίνα, το λασμαρίν, τα έχιουμς, τα καζάνια, οι λαντάνες, η δάφνη, η μυρτιά, το γιασεμί, το αγιόκλημα και άλλα πολλά. Επίσης πολλά παχύφυτα μπορούν να αντέξουν με ευκολία πολύ δύσκολους χειμώνες, αλλά και στην αλμύρα της θάλασσας.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κ.θεοπεμπτου τι γίνεται με τον ακάμα?
Πασιν να μας τον φάσιν?
Εσυρρικνωθηκε καμπόσο η γη ένταξης στο νατούρα.
Τι εννα γίνει?
Εννα μας σώσει η ευρώπη οξα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τέλεια έκθεση.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Για τον Ακάμα προχώρησε η υποβολή των ορίων στην ΕΕ.
Μίκρανε πολύ η περιοχή. Η μάχη θα μετατεθεί στις Βρυξέλλες όπου περιβαλλοντικές οργανώσεις θα υποβάλουν ενστάσεις ... και εκεί ακούγονται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κ. Θεοπέμπτου ωραίοι οι κάκτοι, ειδικά για την Κύπρο.

Ποια η άποψή σας για το συνθετικό γρασίδι; Είναι τόσο καλό περιβαλλοντικά όσο λένε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ως συνέχεια του θέματος με τους ακτιβιστες , ανεβασα την γνώμη ενος ακομα "βουλευτη" εξ αμμοχωστου ο οποίος προσπαθει, τζιαι τουτος(!!!) , να μας εμφυσήσει την ευρωπαική κουλτούρα .
Απολάυστε τον.

Στο πρωτο μισό ο "βουλευτης " Σωτήρης Σαμψών.
Αξιοσημείωτο ειναι οτι προσπαθεί να δικαιολογήσει τ αδιακαιολόγητα , προσπαθει να μεταθέσει το πρόβλημα αλλού για να ξεφύγει και οταν η δημοσιοφραφος δεν τον αφήνει ,εκνευρίζεται.
(give me a break!!!).


Στο δευτερο μισο οργάνωση που νοιάζεται για τα πουλιά στην κύπρο.
Βεβαιως ο εκρπόσωπος της οργάνωσης,οποίος είναι ξενος, αδειαζει κανονικά τον Σαμψων λέγοντας τ αυτονόητα.

Θαυμάστε γι ακομα μια φόρα βουλευτες που θελουν να χρησιμοποιουν την ευρωπη αλα καρτ.


Η συνέντευξη εδώθη πριν λλιες μερες στην στο 2ο προγραμμα του ρικ στην εκπομπή round n about.

Εν λλιο μεγαλη αλλα αξίζει τον κόπο.

http://www.zshare.net/audio/75867125183d64f9/


Andreas
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
o ka8enas me ton pono tou mes touto ton kosmo.............

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ