Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

Πόσιμο νερό για σχολεία

Έχω πάρει πολλά θετικά σχόλια για το θέμα του πόσιμου νερού στα σχολεία [σχετική επιστολή έχει ήδη σταλεί στον Υπ. Παιδείας] αλλά με ανησυχεί γιατί συνήθως η συζήτηση καταλήγει ότι "εν καλή η ιδέα αλλά που να βάλεις το ψυγείο, ποιος να παίρνει μπουκάλες του νερού" και διάφορα άλλα που δείχνουν ότι οι πολυταξιδεμένοι κύπριοι όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό έχουν κλειστά τα μάτια τους.
Ψάξτε στο Google για Drinking water fountains συνδέονται απευθείας με την παροχή και θα βρείτε μάλιστα και ορισμένα που είναι Vandal proof.
Ιδού ένα πολύ μικρό δείγμα ....

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λύσεις υπάρχουν για όλα και μάλιστα φιλικές προς το περιβάλλον, αρκεί ασφαλώς να υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση και να μην αφήνονται αυτές οι λύσεις να γίνονται έρμαια σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα. Έχουν καταντήσει τα σχολεία να διοικούνται από επιχειρήσεις.
Αν οι σχολικές καντίνες διαχειριζόντουσαν από την σχολική εφορεία με έμμισθο προσωπικό, με στόχο την κοινωνική προσφορά κι όχι το κέρδος, όλες αυτές οι σκοπιμότητες θα εξαφανίζονταν.
Το θέμα είναι απλό, τολμά ο υπουργός να τα βάλει με τα συμφέροντα;

Λεμέσια είπε...

(Το πρόβλημα δεν είναι η καντίνα, αλλά το μονοπώλειο της καντίνας...)

κ. Θεοπέμπτου,
πάρα πολύ καλή η ιδέα για τα ψυγεία νερού στα σχολεία. Μακάρι να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να υλοποιηθεί.
Για τους "πολιταξιδεμένους Κύπριους με τα κλειστά τα μάτια" στοχεύσατε κέντρο!

Theopemptou είπε...

@Λεμεσια
Ευχαριστώ πολύ
Φυσικά θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού λαμβανόταν υπόψη και ο χώρος που θα έμπαινε το πόσιμο νερό με το ψυγειάκι - προστατευμένα φυσικά

AZ είπε...

Φυσικα τα ψυγειακια θα πρεπει να ειναι εφοδιασμενα με φιλτρα και λαμπα UV για σιγουρια στην ποιοτητα - καθαροτητα του νερου.
Μηπως θα βολευαν οι ατμοσφαιρικες γεννητριες νερου? ......

Related Posts with Thumbnails