Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

Μπουκάλια νερού σε σχολεία

Μέρος επιστολής προς Υπουργό Παιδείας:
....
Από ότι έχω πληροφορηθεί κάθε μαθητής από τους 101700 των δημοσίων σχολείων αγοράζει τουλάχιστο ένα μπουκάλι νερό κάθε μέρα.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την οικονομική επιβάρυνση των παιδιών αλλά και την παραγωγή τεραστίων ποσοτήτων αποβλήτων.
.......
Θα ήθελα να σας εισηγηθώ όπως τοποθετηθούν στα σχολεία μικρά ψυγεία νερού για τους μαθητές. Το κόστος είναι χαμηλό και το κέρδος για το περιβάλλον πολύ μεγάλο.
...
Αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από πλευράς των προμηθευτών και ίσως πιο έντονες αντιδράσεις από τους κυλικειάρχες όμως η συνήθεια αυτή θα πρέπει να αλλάξει.

[Κάθε φορά που πήγαινα σε σχολείο έκανα ερωτήσεις για τις μπουκάλες:
* είναι πιο πολλές από ότι γραφω
* δεν δέχονται οι καντινιέριδες να μπουν ψυγεία νερού
* δεν ανακυκλώνονται]

7 σχόλια:

Αθυμω-Νεραιδα είπε...

Πολύ μαθητές, μέσα σε αυτούς και εγώ συνηθίζουμε να γεμίζουμε ένα μπουκαλάκι από το σπίτι και να το παίρνουμε στο σχολείο μαζί μας. Τους τελευταίου 3 μήνες τις σχολικής χρονιάς όπου η θερμοκρασία ανέβηκε και δεν με έφτανε το νερό που έπαιρνα από το σπίτι, αγόραζα μπουκαλάκι με νερό και από το κυλικείο.
Αυτούς τους μήνες αποφάσισα να μην στείλω για ανακύκλωση τα μπουκάλια που αγόραζα από το κυλικείο άλλα να τα μαζεύω. Το αποτέλεσμα είναι ότι μάζεψα 59 μπουκάλια του νερού σε 66 μέρες περίπου.

Chrys είπε...

Ωραία ιδέα. Αλλα πάλι δεν θα χρησιμοποιούν ποτήρια πλαστικά για να πίνουν νερό Πάλι δεν θα δημιουργούνται μεγάλες ποσότητες αποβλητων;

Θυμάμαι το καιρό μου (όχι πολλά χρονια πριν) που επιναμε από μια βρύση πέτρινη. Κατευθείαν από τον Aσπροκρεμο. Εκείνο ήταν ωραίο νερό!

Μιχάλης Ονησιφόρου είπε...

Καθημερινά ένα μεγάλο βουνό από μπουκάλια και μια απίστευτη καταστροφή στο περιβάλλον για να βγάζουν κέρδος οι κυλικιάρχες.

Μπράβο στο εξαίρετο υπουργείο (παρα)παιδείας μας για την οικολογική του ευαισθητοποίηση.

Ευτυχώς που υπάρχουν και άτομα με ευαισθησίες όπως η Αθυμω-Νεραιδα και συμβάλλουν τα μέγιστα με τον τρόπο τους.

naive citizen είπε...

"μεταξύ οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος πάντα κέρδιζαν και στην Κύπρο ακόμη κερδίζουν, τα λεφτά."
Λόγια δικά σας από την πρόσφατη ομιλία σας.

ιων είπε...

Κάθε μέρα 1 μπουκάλι νερού στο σχολείο, μπουκάλι πλαστικό για χυμό, ή γαλατάκι, μπουκάλι πλαστικά για το γάλα στο σπίτι, δηλ. κάθε φορά που θα πιεί κάποιος ένα ποτήρι με οποιοδήποτε υγρό, το πιο πιθανό είναι ότι θα πετακτεί και ένα μπουκάλι πλαστικο. Είναι κάτι που με απασχολεί ακαδημαϊκά εδώ και πολύ καιρό. Επίτροπε πρέπει να δράσουμε τώρα. Τη δευτέρα θα στου στείλω σχετικό φιλμάκι που έχω στο pc του γραφείου.

ιων είπε...

Σήμερα το πρωί ανάφερα στις κόρες μου το θέμα με τα μπουκάλια νερού στο σχολείο και μου είπαν ότι δεν είναι μόνο ένα μπουκάλι νερό που αγοράζουν τα παιδιά αλλά περισσότερα διότι κρατούν λεφτά. Αγοράζουν ένα, πίνουν λίγο, το πετούν με το υπόλοιπο νερό μέσα και το άλλο διάλειμμα αγοράζουν άλλο.....

Theopemptou είπε...

νομίζω ότι τα μικρά ψυγεία νερού είναι μια καλή λύση ...
Στο εξωτερικό όλα τα εκπαιδευτήρια παρέχουν πόσιμο νερό

Related Posts with Thumbnails