Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

HOME - Απόψε η απίθανη ταινία

5 Ιουνίου, παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα προβληθεί στις 19:45 στο K-Cineplex Mall στη Λευκωσία η ταινία του Arthus Bertrand (με τις υπέροχες φωτογραφίες από ψηλά ..) ταυτόχρονα σε όλο το κόσμο.


In 200,000 years on Earth, humanity has upset the balance of the planet, established by nearly four billion years of evolution. The price to pay is high, but it's too late to be a pessimist: humanity has barely ten years to reverse the trend, become aware of the full extent of its spoliation of the Earth's riches and change its patterns of consumption.
More than a movie, HOME will be a major event all over the globe : for the first time ever, a film will be released on the same day in over 50 countries and on every format : movie theatres, TV, DVD and Internet.

On June 5th we all have a date with the planet !
http://www.home-2009.com
http://www.ppr.com

Σχόλια

Ο χρήστης Bananistanos είπε…
Μόλις είδα το Home (είναι και μέρα περιβάλλοντος σήμερα) και ήμουν έτοιμος να γράψω κάτι σχετικό, όταν είδα στις ειδήσεις ότι η κυβέρνηση συζητά την εγκατάσταση στη Κύπρο εργοστασίου αλουμινίου που θα καίει τόσο ρευμα όσο όλη η Κύπρος!!! Ο κομμουνιστής, τάχατες, κύριος Δίκαιη Κοινωνία μετά που συζητά το ξεπούλημα του οικοπέδου στο Χίλτον στο Κεφάλαιο του Κατάρ, θέλει να μας κάμει παράρτημα του Κεφαλαίου της Ινδίας. Γιατί δεν πουλούμε τζε τον Ακάμα στους Αμερικάνους για καμιά βάση, είμαι σίγουρος θα δώσουν μπόλικα ντόλαρς.

Υ. Το σαίνι του ΡΙΚ είπε ότι το εργοστάσιο δεν θα έχει αναθυμιάσεις γιατί θα δουλεύει με ηλεκτρόλυση! Για το ρεύμα υποψιάζουμε ότι θα φέρουν κανένα εκατομύριο Ινδούς με στατικά ποδήλατα με δύναμο...

Δεν έχουμε σωτηρία...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προσπαθούν όλοι με κάθε τρόπο να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Την καλλιέργεια της γης όμως, την θεωρούν χαμένη υπόθεση. Οι έμποροι φέρνουν φρούτα και λαχανικά από το εξωτερικό. Ξεριζώνουν τα αμπέλια για ένα ηλίθιο σχέδιο που δεν κατάλαβα και σχεδόν δεν βρίσκω σταφύλια κυπριακά ούτε στον καιρό τους. Βρίσκω όμως κάτι ανούσια αγευστα σταφύλια από την Αργεντινή ολόχρονα που κάθε ρόγα είναι και 1 ευρώ!!! Δεν καταλαβαίνουν ότι η καλλιέργεια της γης αποτρέπει την ερημωση της.
Ο χρήστης koutso είπε…
Zήτω η Κουλουφολάνδη....τι περιμένετε ρε παιδιά?
Για να γίνουμε Ευρωπαίοι απο Ευρω-πέη πρέπει να ξελυφτεί η ράτσα μας,να μετατραπεί το νησί σ'ένα απέραντο χωράφι και βοσκότοπος που θα ταϊζει την Αφρική και όλους του κακόμοιρους της γης γιατί ούτε νού έχουμε ούτε φαντασία παρά μόνο το ξεπούλημα του τόπου μας στον κάθε κουλουφο-άραβα με τις ευλογίες της λαλίστιστης και λαικίστικης κωλοκυβέρνησης που έχουμε και με τους κουλουφοβολευτές,οι οποίοι βολεύονται κανονικότατα,δημοσιοκάφρους πουλημένους που δεν λέγουν να εκθέσουν καμμιά κατάσταση,πλην εκείνης που δεν θα δειχτεί κανένας που συντρέχει με το κωλοσύστημα,τους μανδαρίνους και τους αυλικούς της οποιασδήποτε κυβέρνησης.ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΩΛΟΓΛΕΙΦΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΛΕΙΨΕ ΓΛΕΙΨΕ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
'η κυβέρνηση συζητά την εγκατάσταση στη Κύπρο εργοστασίου αλουμινίου που θα καίει τόσο ρευμα όσο όλη η Κύπρος!!!'??
Tote na min to afisoume na simvei.na siko8oume p ta cafe, to malako kanape kai na vgoume stous dromous.Giati oxi? ekaman to oi katoikoi sta Latsia gia tin ugeia tous kai ta kataferan!! 'Likoi 8a iparxoun, oso iparxoun provata'.de simfwnate??Egw eimai i proti p 8a eimai sti diadilosi pantos!
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
Μου φαίνεται παράξενο το αίτημα της εταιρείας αλουμινίου.
500MW είναι όλος ο ηλεκτρισμός που καταναλώνσει η Κύπρος τα βράδυα και 1000MW κατά τη διάρκεια της μέρας (περίπου ..)
Μια εταιρεία στην Κύπρο (που δεν έχουμε πυρηνικούς σταθμούς) θα μπορεί να παράγει ηλεκτρισμό πιο φτηνά από την ΑΗΚ επειδή η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη.
Προς τι επομένως η συνεργασία με ΑΗΚ?
Γιατί στην Κύπρο; Υπάρχουν πιο φτηνά εργατικά σε άλλες χώρες της ΕΕ π.χ. Ρουμανία, Βουλγαρία και με πιο φτηνό ηλεκτρισμό και μεταφορικά ...
Είναι περίεργο ... θα πρέπει να μάθουμε από ειδικούς ..
Ο χρήστης Αντρέας είπε…
@theopemtpou
Ένα πλήρες εργοστάσιο αλουμινίου αν θα καλύψει εξαγωγικά Ευρώπη και ίσως και Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή θα χρειαστεί μερικές εκατοντάδες ΜW. Τώρα γιατί ΑΗΚ; Πάμε στοίχημα ότι είναι όρος της κυβέρνησης;

Όσοι από εμάς ασχολούνται με την βιομηχανία γνωρίζουν ότι η Κύπρος έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κράτη στην Ευρώπη και όχι μόνο. Το μεγάλο μας μειονέκτημα, το οποίο έσφαξε επανειλημμένα μεγάλες και μικρές βιομηχανικές επενδύσεις από το εξωτερικό, είναι το κυπριακό "κράτος" καθώς και το βαθύ κράτος. Είναι τόσο κτυπητά κάποια παραδείγματα που από τα μέσα της δεκαετίας του 90 έχουν εμφανιστεί και άρθρα στον ξένο εξειδικευμένο τύπο για το πως η Κύπρο αυτοπυροβολεί τον εαυτό της σε θέματα βιομηχανίας, τεχνολογίας κλπ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ