Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπουκάλια νερού σε σχολεία

Μέρος επιστολής προς Υπουργό Παιδείας:
....
Από ότι έχω πληροφορηθεί κάθε μαθητής από τους 101700 των δημοσίων σχολείων αγοράζει τουλάχιστο ένα μπουκάλι νερό κάθε μέρα.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την οικονομική επιβάρυνση των παιδιών αλλά και την παραγωγή τεραστίων ποσοτήτων αποβλήτων.
.......
Θα ήθελα να σας εισηγηθώ όπως τοποθετηθούν στα σχολεία μικρά ψυγεία νερού για τους μαθητές. Το κόστος είναι χαμηλό και το κέρδος για το περιβάλλον πολύ μεγάλο.
...
Αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από πλευράς των προμηθευτών και ίσως πιο έντονες αντιδράσεις από τους κυλικειάρχες όμως η συνήθεια αυτή θα πρέπει να αλλάξει.

[Κάθε φορά που πήγαινα σε σχολείο έκανα ερωτήσεις για τις μπουκάλες:
* είναι πιο πολλές από ότι γραφω
* δεν δέχονται οι καντινιέριδες να μπουν ψυγεία νερού
* δεν ανακυκλώνονται]

Σχόλια

Ο χρήστης Αθυμω-Νεραιδα είπε…
Πολύ μαθητές, μέσα σε αυτούς και εγώ συνηθίζουμε να γεμίζουμε ένα μπουκαλάκι από το σπίτι και να το παίρνουμε στο σχολείο μαζί μας. Τους τελευταίου 3 μήνες τις σχολικής χρονιάς όπου η θερμοκρασία ανέβηκε και δεν με έφτανε το νερό που έπαιρνα από το σπίτι, αγόραζα μπουκαλάκι με νερό και από το κυλικείο.
Αυτούς τους μήνες αποφάσισα να μην στείλω για ανακύκλωση τα μπουκάλια που αγόραζα από το κυλικείο άλλα να τα μαζεύω. Το αποτέλεσμα είναι ότι μάζεψα 59 μπουκάλια του νερού σε 66 μέρες περίπου.
Ο χρήστης Chrys είπε…
Ωραία ιδέα. Αλλα πάλι δεν θα χρησιμοποιούν ποτήρια πλαστικά για να πίνουν νερό Πάλι δεν θα δημιουργούνται μεγάλες ποσότητες αποβλητων;

Θυμάμαι το καιρό μου (όχι πολλά χρονια πριν) που επιναμε από μια βρύση πέτρινη. Κατευθείαν από τον Aσπροκρεμο. Εκείνο ήταν ωραίο νερό!
Ο χρήστης Μιχάλης Ονησιφόρου είπε…
Καθημερινά ένα μεγάλο βουνό από μπουκάλια και μια απίστευτη καταστροφή στο περιβάλλον για να βγάζουν κέρδος οι κυλικιάρχες.

Μπράβο στο εξαίρετο υπουργείο (παρα)παιδείας μας για την οικολογική του ευαισθητοποίηση.

Ευτυχώς που υπάρχουν και άτομα με ευαισθησίες όπως η Αθυμω-Νεραιδα και συμβάλλουν τα μέγιστα με τον τρόπο τους.
Ο χρήστης naive citizen είπε…
"μεταξύ οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος πάντα κέρδιζαν και στην Κύπρο ακόμη κερδίζουν, τα λεφτά."
Λόγια δικά σας από την πρόσφατη ομιλία σας.
Ο χρήστης ιων είπε…
Κάθε μέρα 1 μπουκάλι νερού στο σχολείο, μπουκάλι πλαστικό για χυμό, ή γαλατάκι, μπουκάλι πλαστικά για το γάλα στο σπίτι, δηλ. κάθε φορά που θα πιεί κάποιος ένα ποτήρι με οποιοδήποτε υγρό, το πιο πιθανό είναι ότι θα πετακτεί και ένα μπουκάλι πλαστικο. Είναι κάτι που με απασχολεί ακαδημαϊκά εδώ και πολύ καιρό. Επίτροπε πρέπει να δράσουμε τώρα. Τη δευτέρα θα στου στείλω σχετικό φιλμάκι που έχω στο pc του γραφείου.
Ο χρήστης ιων είπε…
Σήμερα το πρωί ανάφερα στις κόρες μου το θέμα με τα μπουκάλια νερού στο σχολείο και μου είπαν ότι δεν είναι μόνο ένα μπουκάλι νερό που αγοράζουν τα παιδιά αλλά περισσότερα διότι κρατούν λεφτά. Αγοράζουν ένα, πίνουν λίγο, το πετούν με το υπόλοιπο νερό μέσα και το άλλο διάλειμμα αγοράζουν άλλο.....
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
νομίζω ότι τα μικρά ψυγεία νερού είναι μια καλή λύση ...
Στο εξωτερικό όλα τα εκπαιδευτήρια παρέχουν πόσιμο νερό

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ