Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί...
Αναφορές για περιβαλλοντικά θέματα, την καθημερινότητά μου, τη Βουλή, οικολογικά θέματα και ότι άλλο με ενδιαφέρει.... Η προσωπική ιστοσελίδα είναι Perivallon.eu
Σχόλια
Στους Κόννους στο Παραλίμνι δεν έχει ούτε ένα αποτσίγαρο πάνω στην άμμο, αλλά το τοπίο και στην Παραλία, αλλά ιδίως στον πίσω χώρο είναι νεκρό. Έρημος. Χιλιάδες αυτοκίνητα, δρόμοι, ππάρκιν. Πριν 15 χρόνια εκεί που είναι τα ππάρκιν είχε 5 είδη ορχιδέες. Είδα με τα μάτια μου τις μπουλτόζες που εκαθαρίζαν τα σκουπίθκια, μαζί με τες ορχιδέες για να φέρουν τα αυτοκίνητα τους οι χωριαΐτες.
Υπό τας περιστάσεις, η ξημαρισιά είναι ο μόνος φύλακας της περιοχής από την ανάπτυξη. Τώρα που δεν είναι οι οβίδες των Εγγλέζων, είναι το μόνον πράμα που έμεινε να φρουρεί την περιοχή. Αν μπεί μέσα μια φρέζα να χαβαρώσει τζιαι να ισιώσει τους δρόμους τζιαι ένα φορτηγό με 10 μαύρους να μαζέψουν τα ποσκούπηδα των αστών που έρχουνται στην επαρχία για αναψυχή, ο Ακάμας επέθανε. Καλύτερα ξημαρισμένος παρά πεθαμμένος. Όχι άλλους Κόννους. Όχι άλλο Νήσι Μπίτς, Λάντα, Μακρόνησο, ΚΟΤ, Παραλία των Κοραλίων. Ας εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτές που καθαρίσαμε.
Andreas
Η θέση του αγαπητού Acera τον οποίο και χαιρετώ επίσης, δημιουργεί δικαιολογημένο προβληματισμό και περίσκεψη.
Θα βοηθούσε να ξέραμε το καθεστώς που ισχύει στην περιοχή.
Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα πλαστικά αρχίζουν μετά να γίνονται κομματάκια και δεν μαζεύονται πλέον.
Αλλά σίγουρα το καθάρισμα πρέπει να είναι με το χέρι.
Νομίζω θα οργανώσω μια καθαριότητα στην περιοχή κατα το Σεπτέμβριο αλλά πρώτα θα πάω να επισκεφθώ την περιοχή για να δω πως είναι εκεί αλλά και πιο πάνω.
Ερώτηση: Τους λαμπτήρες φθορισμού (τους οικονομικούς) πως τους κάμνουμε dispose σωστά; Σκουπίδια, ανακύκλωση με PMD ή γυαλί, ή άλλως πως; Ευχαριστώ.