Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Παραλία στον Ακάμα .. χτητζιό είναι η λέξη


---------------
Η παραλία είναι εδώ:

View Larger Map

5 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Aγαπητέ Κύριε Θεοπέμπτου μην την καθαρίσετε. Το χτιτζιό είναι η μεγαλύτερη προστασία της βιοποικιλότητας μέσα στον Ακάμα από αυτά τα λέσια που το εδημιουργήσαν.

Στους Κόννους στο Παραλίμνι δεν έχει ούτε ένα αποτσίγαρο πάνω στην άμμο, αλλά το τοπίο και στην Παραλία, αλλά ιδίως στον πίσω χώρο είναι νεκρό. Έρημος. Χιλιάδες αυτοκίνητα, δρόμοι, ππάρκιν. Πριν 15 χρόνια εκεί που είναι τα ππάρκιν είχε 5 είδη ορχιδέες. Είδα με τα μάτια μου τις μπουλτόζες που εκαθαρίζαν τα σκουπίθκια, μαζί με τες ορχιδέες για να φέρουν τα αυτοκίνητα τους οι χωριαΐτες.

Υπό τας περιστάσεις, η ξημαρισιά είναι ο μόνος φύλακας της περιοχής από την ανάπτυξη. Τώρα που δεν είναι οι οβίδες των Εγγλέζων, είναι το μόνον πράμα που έμεινε να φρουρεί την περιοχή. Αν μπεί μέσα μια φρέζα να χαβαρώσει τζιαι να ισιώσει τους δρόμους τζιαι ένα φορτηγό με 10 μαύρους να μαζέψουν τα ποσκούπηδα των αστών που έρχουνται στην επαρχία για αναψυχή, ο Ακάμας επέθανε. Καλύτερα ξημαρισμένος παρά πεθαμμένος. Όχι άλλους Κόννους. Όχι άλλο Νήσι Μπίτς, Λάντα, Μακρόνησο, ΚΟΤ, Παραλία των Κοραλίων. Ας εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτές που καθαρίσαμε.

Ανώνυμος είπε...

K.Επιτροπε εισηγηστε κατι για τουντη κατασταση?

Andreas

takeiteasy είπε...

Χαιρετώ. Χωρίς να είμαι σίγουρος και κρίνοντας μόνο με βάση όσα παρατίθενται(φωτογραφίες και χάρτη), είναι πιθανόν τα ρεύματα να βγάζουν στον συγκεκριμένο κολπίσκο ακαθαρσίες που πετιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Πιθανόν να μπορεί να καθαριστεί από εθελοντές ή κάποια οργανωμένη ομάδα χωρίς την χρήση μηχανημάτων.

Η θέση του αγαπητού Acera τον οποίο και χαιρετώ επίσης, δημιουργεί δικαιολογημένο προβληματισμό και περίσκεψη.

Θα βοηθούσε να ξέραμε το καθεστώς που ισχύει στην περιοχή.

Theopemptou είπε...

Καταλαβαίνω το σκεπτικό της μη καθαριότητας είναι το ίδιο για τον οποίο πριν χρόνια αντισταθήκαμε στο να κάνουν άσφαλτο τον δρόμο στον Ακάμα.
Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα πλαστικά αρχίζουν μετά να γίνονται κομματάκια και δεν μαζεύονται πλέον.
Αλλά σίγουρα το καθάρισμα πρέπει να είναι με το χέρι.
Νομίζω θα οργανώσω μια καθαριότητα στην περιοχή κατα το Σεπτέμβριο αλλά πρώτα θα πάω να επισκεφθώ την περιοχή για να δω πως είναι εκεί αλλά και πιο πάνω.

milaz είπε...

Έχω 5-6 φωτογραφίες που την ίδια περιοχή - λίγο πιο κάτω κατακρίβεια που την περασμένη εβδομάδα. Θα σου τις στείλω με ήμεηλ.

Ερώτηση: Τους λαμπτήρες φθορισμού (τους οικονομικούς) πως τους κάμνουμε dispose σωστά; Σκουπίδια, ανακύκλωση με PMD ή γυαλί, ή άλλως πως; Ευχαριστώ.

Related Posts with Thumbnails