Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Camping της Πόλης

Ερώτηση με αρ. 23.06.009.04.826, ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη
«Έχω πληροφορηθεί ότι καθυστερεί η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Τμήματος Δασών, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του δήμου Πόλης Χρυσοχούς για παραχώρηση του ευκαλυπτώνα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της αναβάθμισης του κατασκηνωτικού χώρου στην Πόλη Χρυσοχούς. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη καταρτιστεί γενικό σχέδιο (master plan) για την ανάπλαση του κατασκηνωτικού χώρου στον ευκαλυπτώνα της Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο δεν έχει τεθεί υπόψη των ενδιαφερόμενων πολιτών και οργανώσεων, στα πλαίσια ενός διευρυμένου δημόσιου διάλογου. Ο δήμος Πόλης Χρυσοχούς απαιτεί να προηγηθεί η υπογραφή της συμφωνίας μίσθωσης του χώρου πριν προχωρήσει σε διαδικασία δημόσιας ακρόασης. Εν τω μεταξύ, στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει το συμβόλαιο διαχείρισης του χώρου από τους ιδιώτες διαχειριστές και συνεπώς αυτόματα ο χώρος θα παραμείνει ανεξέλεγκτος και αφύλακτος.
Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία εκμίσθωσης του χώρου στο δήμο Πόλης Χρυσοχούς, ώστε να διεξαχθεί ο απαιτούμενος δημόσιος διάλογος για τα συγκεκριμένα έργα.»  
Απάντηση ημερομηνίας 8 Απριλίου 2010 του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.009.04.826, ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη
            «Αναφέρομαι στην επιστολή σας με ημερομηνία 12.02.2010, σε σχέση με την πιο πάνω Ερώτηση του Βουλευτή κ. Γ. Περδίκη αναφορικά με τις εξελίξεις στον κατασκηνωτικό χώρο Λίμνης και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:
            Με βάση τη Σύμβαση Μίσθωσης του Δάσους Λίμνης της Πόλης Χρυσοχούς που υπογράφηκε την 1.3.1980 μεταξύ του Τμήματος Δασών και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (KOT), την 1.03.2010 ο KOT όφειλε να παραδώσει στο Τμήμα Δασών τον χώρο ελεύθερο κατοχής. Εν τω μεταξύ σημειώνεται ότι την 1.3.2000 ο KOT σύναψε συμφωνία με ιδιώτη για χρήση του χώρου αυτού, με ημερομηνία λήξης στις 28.2.2010.
            Δυστυχώς, ο ιδιώτης αρνείται να παραδώσει στον KOT τον χώρο του Δάσους Λίμνης όπως προνοεί η μεταξύ τους συμφωνία, και έτσι το Τμήμα Δασών δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή σύμβασης μίσθωσης με τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς όπως έχει συμφωνηθεί.
            Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους είναι σε επαφή με τη Νομική Υπηρεσία και καταβάλλονται προσπάθειες για ανάκτηση του χώρου το συντομότερο δυνατό.
            Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας διαβιβάσω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και να σας διαβεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή σας.»

ΧΜ/ΑΜ/AP-23.06.009.04.826

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι στο καλό μπορεί να σημαίνει ότι "Δυστυχώς, ο ιδιώτης αρνείται να παραδώσει στον KOT τον χώρο του Δάσους Λίμνης";

Γίνεται τούτο το πράμα;

Evagoras Isaias είπε...

Σημαίνει οτι θέλει να ξεκαλοκαιριάσει αι αυτή τη "bonus" summer sezon.. Διότι όταν υπογράφονται τα συμβόλαια, όλοι γνωρίζουν οτι θα πάρει επέκταση κανά δυό σεζόν παραπάνω μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να πληρωθούν οι μίζες για τον επόμενο. Το camping είναι απλώς το καλύτερο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Ο "επιχειρηματίας" έφκαλεν τζιαι το σιηνίν τζιαι το παλλούτζιην. Φέτος, το νερό 0.5 λίτρου έχει 70 cents!! Κάνεις παράπονο, σε κλάνει..ζητάς φόρμα υποβολής παραπόνου (νόμος!) και δεν διαθέτει.
Αυτός είναι ο ΚΟΤ!!
Ο ίδιος ΚΟΤ, έχει σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του ναυτικού τουρισμού και πρόσφατα πρότεινε (και) το βιασμό του Λιμανιού της Πάφου!!
Μακριά ΚΟΤ κι αγαπημένα..

Related Posts with Thumbnails