Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Τοξικά απόβλητα

Ερώτηση με αρ. 23.06.009.04.903, ημερομηνίας 3 Μαρτίου 2010, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Στέλλας Κυριακίδου
«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το κατά πόσο έχουν ληφθεί οποιεσδήποτε αποφάσεις για τη δημιουργία χώρου ταφής τοξικών αποβλήτων στην περιοχή Ιδαλίου και, αν ναι, τι απόβλητα θα θάβονται στον εν λόγω χώρο και σε ποιες ποσότητες.»
Απάντηση ημερομηνίας 13 Μαΐου 2010 του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.009.04.903, ημερομηνίας 3 Μαρτίου 2010, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Στέλλας Κυριακίδου
         «Αναφέρομαι στην επιστολή σας με ημερ. 11.3.2010, σε σχέση με την πιο πάνω Ερώτηση της Βουλευτού κας Σ. Κυριακίδου, και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:
         Η αρμόδια Υπουργική Επιτροπή συζήτησε το θέμα της ενδεχόμενης κατασκευής Κέντρου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων στην περιοχή της Βαθιάς Γωνιάς σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 7.4.2010, στην οποία συμμετείχαν οι επηρεαζόμενες κοινότητες. Λαμβάνοντας υπόψη το έντονο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο ιδιωτικός τομέας για εμπλοκή σε θέματα διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων, η Υπουργική Επιτροπή αποφάσισε όπως δοθεί 8μηνη παράταση, κατά την οποία θα γίνουν τα ακόλουθα:
(α)     Το  Τμήμα  Περιβάλλοντος  θα  μελετήσει  περαιτέρω  τις  προτάσεις  και  προθέσεις  του ιδιωτικού τομέα και θα εξετάσει κατά πόσο υπάρχει μείωση στην τάση παραγωγής επικινδύνων αποβλήτων.
(β)     Στη συνέχεια, το Τμήμα Περιβάλλοντος θα υποβάλει εισήγηση στην Υπουργική Επιτροπή.
(γ)     Η Υπουργική Επιτροπή, αφού εξετάσει όλα τα δεδομένα, θα λάβει τελική απόφαση κατά πόσο θα προχωρήσει η κατασκευή του Κέντρου Διαχείρισης Αποβλήτων στη Βαθιά Γωνιά ή όχι.
         Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας διαβιβάσω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και να σας διαβεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή σας.»

ΑΛ/ΗΚ/AP-23.06.009.04.903

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails