Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Διάλογος για τα «νέα» pet shops

Μετά από αυτά: Νομοθεσία για Pet Shops ,Video - Pet shop νομοθεσία  it worked  !   
Από το ΠΟΛΙΤΗ, 14/01/2010


Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες αναμένουν απόψεις από τους ιδιοκτήτες
Διάλογος για τα «νέα» pet shops
Εντός του 2010 αναμένεται να ολοκληρωθεί το σχέδιο κανονισμών που ετοιμάζουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για τη λειτουργία καταστημάτων πώλησης ζώων, γνωστών και ως pet shop. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, τις τοπικές αρχές και άλλα εμπλεκόμενα κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες βρίσκονται στο στάδιο ετοιμασίας κανονισμών που θα ενισχύσουν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, με τρόπο ώστε να καλυφθούν τα κενά που εντοπίζονται.
Σύμφωνα με τον λειτουργό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Ηλία Παντέχη, έχει αποσταλεί προσχέδιο των κανονισμών σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς επίσης και στους ιδιοκτήτες pet shop.

Μιλώντας στον «Π», ο κ. Παντέχης ανέφερε πως οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες αναμένουν εισηγήσεις από πλευράς ιδιοκτητών, ούτως ώστε να τις εξετάσουν και να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του σχεδίου κανονισμών. Στόχος, το συντομότερο να προωθηθεί τελικό κείμενο στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.
Στους υπό διαμόρφωση κανονισμούς θα υπάρχουν πρόνοιες για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευημερίας των ζώων κατά τη διάρκεια διαμονής τους στα καταστήματα πώλησης. Θα υπάρχουν επίσης κανονισμοί και για τα είδη ζώων τα οποία θα μπορούν οι ιδιοκτήτες τέτοιων υποστατικών να πωλούν. Είναι αρκετά πιθανό να εισαχθούν νέες απαγορεύσεις για κάποια είδη.

'Αδεια λειτουργίας
Σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας Μιχάλη Πολυνείκη, οι κανονισμοί που προωθούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες θα ρυθμίζουν και την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας των καταστημάτων πώλησης ζώων, καθώς επίσης την υποχρέωση για τήρηση αρχείου για τα εισερχόμενα και εξερχόμενα ζώα, με στόχο την ιχνηλασία τους, όπου παρίσταται ανάγκη.
Θα καθίσταται εξάλλου σαφές ότι τα ζώα θα μπορούν να πωλούνται μόνο σε ηλικία που μπορούν να τρέφονται μόνα. Τα υποστατικά πώλησης ζώων είναι καταγεγραμμένα και επιθεωρούνται από το προσωπικό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, όσον αφορά τη συμμόρφωσή τους με τις πρόνοιες του νόμου για την Προστασία και την Ευημερία των Ζώων.

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=922727&-V=articles&-p

ΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗ
Κωδικός άρθρου: 922727
ΠΟΛΙΤΗΣ - 14/01/2010, Σελίδα: 41

2 σχόλια:

www.mplogk.com είπε...

Το Share on Μπλόγκ είναι ο απλός, εύκολος και άμεσος τρόπος για να μοιραστείτε με τους χρήστες και επισκέπτες του Μπλόγκ ένα άρθρο, ή κάτι ενδιαφέροv που βρήκατε στο διαδύκτιο.

Απλά, προσθέτετε τη διεύθυνση, τίτλο και περιγραφή και αυτόματα κοινοποιάτε σε όλη την κοινότητα, στο Facebook, Twitter και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες, δίνοντας τη δυνατότητα να το κάνετε γνωστό, αλλά και να αυξήσετε τους επισκέπτες σας.

Σας περιμένουμε στο http://www.mplogk.com

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο !

Related Posts with Thumbnails