Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Πανεπιστήμιο Κύπρου - δέντρα

Σχετικά με τα δέντρα στο χώρο στάθμευσης του πανεπιστημίου στην Καλλιπόλεως, οι Τεχνικές Υπηρεσίες έστειλαν την πιο κάτω εγκύκλιο στο προσωπικό:

Εργασίες Συντήρησης Πρασίνου στον Ελεύθερο Χώρο του Κεντρικού Κτιρίου.
Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσα στα πλαίσια της συντήρησης των κήπων που διενεργεί έχει προγραμματίσει και έχει προχωρήσει στο κλάδεμα των φρακτικών φυτών που βρίσκονται στον ανοικτό χώρο μπροστά από το Κεντρικό Κτήριο.
Τα συγκεκριμένα φυτά, που είχαν φυτευτεί σε πυκνές σειρές για δημιουργία φράκτη, είναι καλλιτρίδες (Callitris collumellaris). Λόγω του ότι κατά τα τελευταία χρόνια δεν έχουν δεχθεί συστηματικό κλάδεμα, παρατηρήθηκε ότι αυτά αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα και επιδρούν αρνητικά σε όλα τα υπόλοιπα δέντρα αλλά και αλληλοεπηρεάζονται. Έχουν κλαδευτεί, ομολογουμένως αυστηρά, αλλά με οδηγίες Ειδικού Γεωπόνου Τοπιοτέχνη, με τρόπο όμως που θα τους επιτρέψει να αναζωογονηθούν και να ανανεωθούν αλλά και για να εξασφαλιστεί η ορθή ανάπτυξη των υπόλοιπων δέντρων και θάμνων. Τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα από την ερχόμενη άνοιξη.
Δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα δέντρο ή φυτό κατά την εκτέλεση της πιο πάνω εργασίας.
Θέλουμε να επισημαίνουμε ότι ένα μέρος από τα συγκεκριμένα φρακτικά είχαν κλαδευτεί αντίστοιχα και στο παρελθόν σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών.  Το αποτέλεσμα μπορεί να το δει οποιοσδήποτε σήμερα κατά μήκος του δρόμου που βρίσκεται μπροστά από τα πρώην γραφεία Διοίκησης.  Ακόμα και αυτά τα φυτά που έχουν διαμορφωθεί, χρειάζονται να κλαδευτούν ξανά για σκοπούς ορθής συντήρησης αλλά και για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι από πτώση κλαδιών λόγω της υπερανάπτυξης. Πρέπει επίσης να αφαιρεθούν διάφοροι κλάδοι με τρόπο που να μην εμποδίζουν τη διέλευση πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων.
Μαζί με την πιο πάνω ενημέρωση θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που με τις καλόπιστες αντιδράσεις τους δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία τους για το περιβάλλον αλλά και για τις εργασίες που διενεργούνται στο Πανεπιστήμιο. Θέλουμε με την ευκαιρία να  διαβεβαιώσουμε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα ότι με την ίδια ευαισθησία αντιμετωπίζει και η Υπηρεσία μας όλα τα θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε για πρόσθετες πληροφορίες."
----------------------------------------------------------------------------------
Και επειδή λέει δεν κόπηκε ούτε ένα δέντρο:

From 2010_01_04-UCYParking


From 2010_01_04-UCYParking


From 2010_01_04-UCYParking
Φυσικά ήρθε και η κοροϊδία από τον γεωπόνο ο οποίος δήλωσε στο ΠΟΛΙΤΗ:
"Ευτυχώς, η όλη περιοχή είναι πολύ πλούσια, που το αυστηρό κλάδεμα των αναφερόμενων δένδρων προσδίδει μια ωραία χειμερινή εικόνα στο όλο τοπίο που μετά βεβαιότητας θα χαθεί με τον ερχομό της άνοιξης και την ανάπτυξη πάνω στους κλαδεμένους κορμούς του νέου φυλλώματος και κλαδιών".!!


From 2010_01_04-UCYParking
Αυτή είναι η ωραία χειμερινή εικόνα ?

9 σχόλια:

rose είπε...

μαλλον γραφτηκε απο εναν γραφειοκράτη σε ένα γραφείο που θεωρεί οτι όλοι οι υπολοιποι κάνουν τη δουλεια τους ακριβως όπως ο ίδιος, σε ένα γραφείο...και καμια σχεση ή επαφή δεν έχουν με την πραγματικότητα.

the Idiot Mouflon είπε...

Μήπως τα συγκεκριμένα δέντρα ήταν... καπνιστές;

m4c. είπε...

Μιλάτε επειδή δεν ξέρετε. Οπως στα περισσότερα δέντρα τον χειμώνα πέφτουν τα φύλλα, στην Callitris collumellaris, πέφτει ο κορμός!

Αυτό προς υποστήριξη της "ωραίας χειμερινής εικόνας".

Ανώνυμος είπε...

Μα πόσον αχάπαρους έχουμε μες στα υπουργεία?
Εμενα φαίνεται μου οτι εν έλεγχε το κατερπιλλ ,εγυε του και εκόπη σύριζα το δεντρό.

Ανώνυμος είπε...

1. "Έχουν κλαδευτεί, ομολογουμένως αυστηρά, αλλά με οδηγίες Ειδικού Γεωπόνου Τοπιοτέχνη."
Θα ήθελα να τον γνωρίσω αυτόν!

2."...με τρόπο όμως που θα τους επιτρέψει να αναζωογονηθούν και να ανανεωθούν..."
Αν ξέχασαν τι άφησαν πίσω τους ας δούν τις φωτογραφίες εκτός και εάν είναι τυφλοί!

3. "Τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα από την ερχόμενη άνοιξη."
Μεγάλη αισιοδοξία έπεσε! ΤΙΠΟΤΑ δεν θα φανεί την άνοιξη. Ούτε φύλλο χλωρό!

4. "Δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα δέντρο ή φυτό κατά την εκτέλεση της πιο πάνω εργασίας."
Δεν ξέρω ποιός έβαλε σε bold αυτή την πρόταση. Ελπίζω ο Επίτροπος!
Φαίνεται ότι πράγματι οι άνθρωποι είναι τυφλοί!

Primocapo είπε...

Τί να πούμε; Εγώ σαν Δασολόγος θα ήθελα να μάθω ποίος ςίναι αυτός ο ειδικός γεοπόνος τοπιοτέχνης που υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο κλαδέματος τα δέντρα το καλοκαίρι θα ανθίσουν. Αν εξaiρέσουμε το γεγονός ότι 1)με τον τρόπο κοπής των κορμών υπάρχει σοβαρός κίνδυνος με τις βρόχές να μην απομακρυνετε το νερό απο την επιφάνεια των κορμών με αποτέλεσμα να σαπίσουν 2)η περίοδος ανθοφορίας της Καλλιτρίδας είναι από Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο και 3) ότι η ονομασία της δεν είναι Callitris columellaris αλλά Tetraclinis articulata γνωστή και ώς Callitris articulata έτσι προς πληροφόρηση του υπουργείου και του ειδικού γεοπόνου τοπιοτέχνη του.

Maria είπε...

Ε σ' αυτή τη χωρα καταφέρνουν να μας κρατούν απασχολημένους πάντως, δεν έχουμε κανένα παράπονο. Ώσπου να προλάβουμε να δούμε τα δέντρα που δολοφονήσαν στην πλατεία Ελευθερίας, πρέπει να βουρήσουμε στο Δασούδι να προλάβουμε να μεν τα κόψουν ούλλα, αλλλά στο μεταξύ εφύαν μας τα δέντρα του Πανεπιστημίου. Εν οπως που να παίζω τέτρις ρε φίλε μου! Πέφτουν και εν προλαβαίνω να τα βάλω σε σωστή θέση πιλέ μου! Η μόνη διαφορά είναι ότι με τον τέτρις δεν προκαλείται ερημοποίηση. Τζιαι ύστερα λαλούμε κάθε χρόνο εχουμε χειρότερο καλοκαίρι! Κύριε ελέησον πιον! Κύριε ελέησον!!!

Theopemptou είπε...

και πως είναι τα δέντρα στο Πανεπιστήμιο ένα χρόνο μετά;
... καμιά φωτογραφία;

Maria είπε...

Δυστυχώς είμαι Λεμεσό, αλλιώς θα πήγαινα μια βόλτα να δω. Έτσι από περιέργεια..

Related Posts with Thumbnails