Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

ΜΕΕΠ για το δρόμο από ποταμό Έζουσας μέχρι το Αεροδρόμιο Πάφου

Επειδή γίνεται συζήτηση για το θέμα σύνδεσης του δρόμου με το αεροδρόμιο Πάφου επισυνάπτω τη Γνωμάτευση της Επιτροπής που εξετάζει τις Μελέτες Εκτίμησης Επιπτώσεων στο περιβάλλον η οποία καταλήγει:

1. Θέση Περιβαλλοντικής Αρχής
Η Περιβαλλοντική Αρχή εισηγείται τη μη υλοποίηση του έργου, όπως προτείνεται στην αναθεωρημένη ΜΕΕΠ με το συνδυασμό των τριών εναλλακτικών προτάσεων, λόγω των σημαντικών αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον που θα επιφέρει τόσο η κατασκευή όσο και η λειτουργία του έργου. Ως εκ τούτου η Υπηρεσία περιβάλλοντος εισηγείται όπως βελτιωθεί ο υφιστάμενος δρόμος βόρεια και ανατολικά του Αεροδρομίου, συνδέοντας τον με την πρώτη φάση του δρόμου (από τη Λεωφόρο Αγίων Αναργύρων μέχρι τον ποταμό της Έζουσας).

Ολόκληρη η γνωμάτευση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος ή μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ

2 σχόλια:

savvas είπε...

Μετά απο προσεκτική μελέτη της ΜΕΕΠ όπως την έχετε αναρτήσει, και γνωρίζοντας προσωπικά την περιοχή, διαφωνώ με την κατασκευή του δρόμου αυτού. οι λόγοι είναι:
1. Πολύ αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, σε ένα απο τους ελάχιστους παραθαλάσσιους βιότοπους που απέμειναν
2. Πολύ μεγάλο κόστος
3. Περιορισμένο προσδοκώμενο ώφελος (κάπου 3 λεπτά)
4. Ως εκ των πιό πάνω, αρνητική σχέση κόστους προς ώφελος
Η τουριστική βιομηχανία πρέπει να βελτιώσει πολλά θέματα (και κυρίως το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών) για να επανακτήσει το κύρος της, και δέν θα "σωθεί" απο ένα αμφιλεγόμενο έργο όπως αυτό.

antidrasi25 είπε...

Φαντάζομαι έχετε ενημερωθεί και τις σκέψεις (άρα υλοποίηση)του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου που θα φτιάξει ''μαρίνα'' μέσα στο ποταμό της Έζουσας.

Άρα και να φτιαχτεί δρόμος μέχρι το ποταμό, τους βολεύει πλήρως!!!
Κάτι είναι και αυτό.

και μετά σου λένε ότι θέλουνε να προωθήσουμε τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Πως;
Φτιάχνοντας δρόμους για περισσότερα αυτοκίνητα!

Related Posts with Thumbnails