Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Καρατόμηση ευκαλύπτων στο Δασούδι Πόλεως Χρυσοχούς

Απάντηση από το Τμήμα Δασών για τον κατασκηνωτικό χώρο στη Πόλη Χρυσοχούς: 
........

  1. Συνολικά  στο χώρο του Δασουδιού έγινε καρατόμηση 70 ώριμων ευκαλύπτων από ένα σύνολο 1150 περίπου δέντρων. Κάθε δέντρο στον κατασκηνωτικό χώρο που είναι εκτεθειμένο σε ανεμοθλασία ή ανεμορριψία θέτει κατά τη γνώμη μας σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών, καθώς οι επισκέπτες περιλαμβανομένων και παιδιών, διακινούνται ελεύθερα σε ολόκληρο το χώρο της κατασκήνωσης.
  2. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παρέμβασή μας είχε κάποιες αρνητικές συνέπειες στις αισθητικές και οικολογικές λειτουργίες των δέντρων. Πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη ότι η επίδραση αυτή είναι προσωρινή αφού σε 2-3 χρόνια τα δέντρα θα ανακτήσουν ικανοποιητική κόμη και φύλλωμα. Επίσης το γεγονός ότι στο χώρο αναμένεται σύντομα να αρχίσουν έργα αναβάθμισης, καθιστά αυτή την περίοδο την πλέον κατάλληλη για τέτοιου είδους εργασίες.
  3. Πάντως λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την αντίδραση του κοινού και τις εισηγήσεις σας και θα προσπαθήσουμε στα επόμενα χρόνια να οργανώσουμε το κλάδεμα με τέτοιον τρόπο ώστε να αμβλύνονται οι αισθητικές επιπτώσεις, παρόλο που το κόστος αναμένεται να είναι σημαντικά ψηλότερο.

2 σχόλια:

rose είπε...

η "κόμη" και το "καρατόμησα" μου θυμισε την παραφραση του "στων Ψαρων την ολομαυρη ραχη" των σχολικων μου χρόνων: "περπατούσε μια ψείρα μονάχη"!


που τα βρισκουν !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκάμαν την δικαιολογία επιστήμη οι καρεκλοκένταυροι

Related Posts with Thumbnails