Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007

Εκδηλώσεις για τη «μαύρη» επέτειο στην Αυστραλία

"Ο προεδρικός επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπεύθυνος για το Περιβάλλον κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, θα αντιπροσωπεύσει τον πρόεδρο κ. Τάσσο Παπαδόπουλο, στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνουν οι κατά τόπους Συντονιστικές Επιτροπές Κυπριακού Αγώνα αυτό το μήνα στην Αυστραλία για τη «μαύρη» επέτειο της Τουρκικής εισβολής και παράνομης κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που προετοίμασε η ΣΕΚΑ Βικτορίας, ο κ. Θεοπέμπτου, θα λάβει μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας, την Κυριακή, 29 Ιουλίου.
Η συγκέντρωση θα γίνει στην «ελληνική γωνιά» (Lonsdale St.), και η πορεία θα καταλήξει στο Δημαρχείο Μελβούρνης όπου οι ομογενείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του προεδρικού επιτρόπου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Ο κ. Θεοπέμπτου, θα λάβει, επίσης, μέρος στην ανθρώπινη αλυσίδα στα σκαλοπάτια της Βουλής της Βικτορίας, την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, στις 5.30 το βράδυ, και θα παραβρεθεί στο Δείπνο Λιτότητας που θα ακολουθήσει, στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας.
«Επιλέξαμε αυτή την ώρα, γιατί είναι ώρα αιχμής και πιστεύουμε ότι, παραταγμένοι μπροστά στη Βουλή με σημαίες και αναμμένα κεριά, δίνουμε το δικό μας αγωνιστικό μήνυμα διαφώτισης και συμπαράστασης του δοκιμαζόμενου κυπριακού λαού. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να κρατήσουμε το θέμα της Κύπρου ζωντανό και να δηλώσουμε ειρηνικά και προς πάσα κατεύθυνση, την καταπάτηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ταλαιπωρεί το νησί μας εδώ και 33 χρόνια», δηλώνει ο κ. Κωνσταντίνος Προκοπίου, πρόεδρος της ΣΕΚΑ.
Στη συνέχεια και, όπως συνηθίζεται, θα δοθεί στην Κυπριακή Κοινότητα το Δείπνο Λιτότητας, που είναι μια ευγενική προσφορά του Ομίλου Ηλικιωμένων. Πρόκειται για ένα συμβολικό, λιτό δείπνο, σε ένδειξη μνήμης των δύσκολων εκείνων ημερών που πέρασαν οι ελληνοκύπριοι όταν εγκατέλειψαν κατά χιλιάδες τα σπίτια τους και, ξεριζωμένοι, πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς κι έχουν να γυρίσουν ακόμα.
«Λιτό φαγητό με εθνικό παλμό», προσθέτει ο κ. Προκοπίου, ο οποίος ενημερώνει για την συμμετοχή με συναυλία στις εκδηλώσεις της Κύπριας τραγουδίστριας-γιατρού Δέσποινας Πλυτά.
Η κ. Πλυτά, που ανήκει στην οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», βρίσκεται στην Αυστραλία με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς. Πλαισιωμένη κι από άλλους ντόπιους καλλιτέχνες, θα τραγουδήσει τόσο κατά τη διάρκεια του δείπνου της Παρασκευής (27 Ιουλίου), όσο και στην εκδήλωση της Κυριακής (29 Ιουλίου) μετά την πορεία.
Το πρόγραμμα θα διανθιστεί με οδοιπορικό με τίτλο «Μαρτυρίες και μνήμες από τα κατεχόμενα», που θα παρουσιάσουν μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου της Κυπριακής Κοινότητας.
"
http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=1077

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails