Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007

Δευτέρα ..

1 Έχω πάρει καταγγελία από την Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, το Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου και τη Terra Cypria που αμφισβητεί την επιστημονικότητα μιας συγκεκριμένης Μελέτης Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Από το 2006 προσπαθώ να πείσω για την ανάγκη καθορισμού προσόντων για το ποιος κάνει τις μελέτες και για καθορισμό του περιεχομένου και του επιστημονικού επιπέδου ...

2 Έχω πάρει μια (για μένα) περίεργη επιστολή άπό το Τμήμα Δασών που δεικνύει ότι πρέπει να κάνουμε αλλαγή στη νομοθεσία. Ο Περδίκης έκανε παράπονο για την χωρίς άδεια εκκοπή δέντρου στην αυλή του δημοτικού σχολίου Τσερίου. Η απάντηση λέει:
" Η Αρουακάρια είναι ξενικό, καλλωπιστικό είδος κωνοφόρου, για το οποίο δεν απαιτείται άδεια υλοτομίας από τη Δασική Νομοθεσία και επομένως δεν υπάρχει παραβίαση του νόμου"
Ετοίμασα επιστολή με την οποία ζητώ να περιληφθούν στη νομοθεσία όλα τα μεγάλα δέντρα. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν μας επιτρέπει την πολυτέλεια να κόβουμε δέντρα, όταν ένα μεγάλο δέντρο αφαιρεί 20 - 25 τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα κάθε χρόνο.

3 Συνάντηση με τον Οικονομικό Διευθυντή της Βουλής για την Περιβαλλοντική Διαχείριση του κτιρίου

4 Σφοδρά παράπονα για καμίνι στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails