Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βασανισμός και μετά θάνατος

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ αποδημητικά πουλιά θανατώνονται παράνομα στην Κύπρο κάθε χρόνο για να ικανοποιήσουν την όρεξη για τα παράνομα «αμπελοπούλια». Οι παγιδευτές, που χρησιμοποιούν ξόβεργα και δίχτυα, βγάζουν τεράστια κέρδη ενώ απειλούν τη φυσική κληρονομιά της Ευρώπης. Μπορείτε να συνεισφέρετε στην κινητοποίηση πολιτικής βούλησης για τον τερματισμό αυτής της αδιάκριτης θανάτωσης πτηνών υπογράφοντας το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου που θα αποσταλεί στους αρμόδιους υπουργούς.

Η παγίδευση πτηνών στην Κύπρο γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια. Όταν ξεκίνησε αποτελούσε συμπλήρωμα διατροφής των φτωχών χωρικών. Τώρα όμως αυτό δεν ισχύει πλέον. Η παγίδευση στην Κύπρο έχει γίνει μια μεγάλης κλίμακας, υψηλής τεχνολογίας, κερδοφόρα επιχείρηση που ελέγχεται από το οργανωμένο έγκλημα. Τα παγιδευμένα πουλιά συνήθως προορίζονται για εστιατόρια όπου σερβίρονται παράνομα – μια δωδεκάδα παγιδευμένων πουλιών μπορεί να κοστίζει μέχρι και 80 ευρώ. Οι αρμόδιες αρχές υπολογίζουν ότι ο τζίρος από αυτή την παράνομη επιχείρηση είναι της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

Η παγίδευση πτηνών είναι παράνομη σύμφωνα με την Κυπριακή και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οι παγιδευτές χρησιμοποιούν δίχτυα και ξόβεργα που αποτελούν μη επιλεκτικές μεθόδους παγίδευσης. Σύμφωνα με στοιχεία ως και 122 είδη πτηνών έχουν καταγραφεί πιασμένα σε δίχτυα και ξόβεργα, εκ των οποίων τα 58 είναι απειλούμενα είδη σύμφωνα με το BirdLife International και / ή την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Πτηνά.

Επιπρόσθετα η παγίδευση γίνεται σε μεγάλη κλίμακα. Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου (http://www.birdlifecyprus.org/) από το 2002 διατηρεί συστηματικό πρόγραμμα παρακολούθησης της παγίδευσης στην Κύπρο και υπολογίζει ότι εκατοντάδες χιλιάδες πουλιά σκοτώνονται κάθε χρόνο. Τα τελευταία 4 χρόνια υπάρχει μια δραματική αύξηση στα επίπεδα της παγίδευσης και χρειάζονται άμεσα μέτρα για να σταματήσει αυτή η σφαγή.

Η μεγάλη κλίμακα και η μη επιλεκτική φύση της παράνομης παγίδευσης στην Κύπρο αποτελεί οικολογική καταστροφή. Ένα πρόσφατο φιλμάκι του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου παρουσιάζει συνοπτικά τη μάστιγα της παγίδευσης (http://www.youtube.com/watch?v=0Kk4B4YJWiQ) και ένα άλλο φιλμάκι από μια άλλη οργάνωση δείχνει που μπορεί να φτάσουν οι παγιδευτές για να προστατεύσουν την παράνομη επιχείρησή τους (http://www.youtube.com/watch?v=7KvpoLNEeDg).

Ένα πρόσφατο «Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παράνομη Θανάτωση των Πτηνών» που έγινε στην Λάρνακα (Κύπρος) τον Ιούλιο 2011 (http://www.coe.int/t/dg4/cultureheritage/nature/bern/News/Cyprus/Cyprus_en.asp) κατέληξε σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα «μηδενικής ανοχής» και ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου θέλει να δει τις δηλώσεις του συνεδρίου να γίνονται πράξη. Ως εκ τούτου οργανώνουμε αυτό το ψήφισμα διαμαρτυρίας για να πιέσουμε για περαιτέρω πολιτική βούληση για να σταματήσει η παράνομη παγίδευση πτηνών στην Κύπρο.

Σχόλια

Ο χρήστης kaisi είπε…
Αισχος!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ