Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκθεση κάκτων σήμερα

[English text follows]

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων εκθέσεων του, ο Σύνδεσμος Κάκτων και άλλων Παχυφύτων Κύπρου διοργανώνει την «4η Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων» την Κυριακή 15 Μαΐου 2011.  Η Έκθεση θα γίνει και φέτος στον Εκθεσιακό Χώρο Σπηλιών του πάρκου Ακροπόλεως, και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10:00π.μ. μέχρι και τις 7:00μ.μ.
Την εκδήλωση θα εγκαινιάσει ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου στις 11:30π.μ. Την Έκθεση στηρίζουν ο Δήμος Στροβόλου και το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Ο χορηγός της φετινής μας Έκθεσης είναι η σειρά προϊόντων  κόμποστ my green cycle  της εταιρείας Premier Shukuroglou (http://www.mygreencycle.com/).
Για ακόμη μια φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα, καθώς και φυτά κατάλληλα για καλλιέργεια στους κυπριακούς κήπους.  Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων που λειτουργεί ο Σύνδεσμος, τα μέλη του δεν έχουν μόνο πολλαπλασιαστεί – είναι σήμερα γύρω στα 180 μέλη - αλλά έχουν εμπλουτίσει τις συλλογές τους.  Αυτό βέβαια θα αντανακλάται στην ποσότητα και ποιότητα των εκθεμάτων. Λόγω της μεγάλης ζήτησης κατά τη διάρκεια της περσινής έκθεσης έτσι και φέτος στο χώρο της εκδήλωσης θα πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο.  Επίσης  θα εισαχθούν από το εξωτερικό σπάνια είδη φυτών αποκλειστικά για την Έκθεση και θα υπάρχουν προς πώληση μοσχεύματα φυτών και μεγάλη ποικιλία σχετικών βιβλίων.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης φέτος θα δίνονται πληροφορίες και θα πωλούνται φυτά του πανέμορφου ενδημικού μας παχύφυτου Euphorbia veneris που είναι ξηρανθεκτικό και κατάλληλο για τους κυπριακούς κήπους.
Παράλληλα με την έκθεση θα γίνει και διαγωνισμός. Όλα τα φυτά που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, γύρω στα 500, θα εκτεθούν για επίδειξη στο κοινό. Ο κριτής του διαγωνισμού μας φέτος θα είναι ο κ. Rene Zahra , πεπειραμένος κριτής, Γραμματέας του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων  της Μάλτας που ιδρύθηκε το 1951.  
Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν το οκτασέλιδο φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα
Πολλά παχύφυτα, εκτός του ότι προσφέρονται για συλλέκτες, είναι κατάλληλα για τους κυπριακούς κήπους.  Είναι πανέμορφα και έχουν μικρές απαιτήσεις σε νερό, λιπάσματα, ψεκάσματα και περιποίηση.  Υπάρχουν χιλιάδες είδη παχύφυτα, άλλα κατάλληλα για κάλυψη εδάφους, άλλα αναρριχητικά, άλλα θαμνώδη, άλλα με διαστάσεις μικρών δένδρων.  Ο κήπος σας δεν χρειάζεται να είναι φυτεμένος μόνο με παχύφυτα.  Συνδυάζονται υπέροχα με άλλα ξηρανθεκτικά Μεσογειακά φυτά όπως οι λεβάντες, η σαντολίνα, το λασμαρίν, τα έχιουμς, τα καζάνια, οι λαντάνες, η δάφνη, η μυρτιά, το γιασεμί, το αγιόκλημα και άλλα πολλά. Επίσης πολλά παχύφυτα μπορούν να αντέξουν με ευκολία πολύ δύσκολους χειμώνες, αλλά και στην αλμύρα της θάλασσας.
Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Έλενα Αλωνεύτη στο 99 614686, ηλεκτρονική διεύθυνση ealoneft@spidernet.com.cy.

After the big success of the previous exhibitions, the Cyprus Cactus and Succulent Society is organising its 4th Annual Exhibition of Cacti and other Succulents on Sunday 15th of May 2011.  The Exhibition will take place at the Exhibition Hall in the caves of the Akropolis Park in Nicosia and will be open to the public from 10:00 am to 7:00 pm.
The Exhibition will be inaugurated by the Environment Commissioner, Mr Charalambos Theopemptou at 11:30am.  It is supported by the Ministry of Agriculture, Natural Resources and Environment and the Strovolos Municipality. This year the main sponsor of the event is the my green cycle line of compost products by Premier Shukuroglou (http://www.mygreencycle.com/).
 Again this year the Cyprus public will have the opportunity to see rare cacti and other succulents, as well as plants suitable for growing in the Cyprus garden. In its three years of operation the Society has not only grown in numbers, now 180-member strong, but the members have enriched their collections. These facts will in effect be reflected in the quantity and quality of the plants taking part in the Exhibition.
In the previous years visitors were very interested in purchasing cacti and other succulents, therefore nurseries from all over Cyprus will be represented again this year and rare plants will be imported from abroad specifically for the Exhibition.  Furthermore, there will be plant cuttings and a great variety of relevant books.
During the exhibition, information will be provided about our beautiful endemic succulent Euphorbia veneris, which is drought resistant and suitable for Mediterranean Gardens.  There will be a limited number of plants available for sale.
Concurrently with the Exhibition, the CCSS Annual Plant Competition will take place.  Society members can take part in the competition with plants from their collection.  All plants taking part in the Competition, about 500,  will be showcased at the Exhibition hall for the public to see. The Judge this year will be Mr. Rene Zahra, Secretary of the Cactus and Succulent Society of Malta, established in 1951.
The leaflet ‘The Smart Garden’ will be distributed to the public FREE of charge.  The leaflet was published by the Society with the support of the Commissioner of the Environment.  It contains information on how succulent plants can be used in the Cyprus garden.  Many succulents apart from being collectible are also suitable for growing in the Cyprus garden.  Other than having minimum water needs they are beautiful, have small requirements for fertilisers, spraying and are low-maintenance. There are thousands of species to choose from. Some are groundcovers, others are climbers, others are bushes and some eventually become small trees.  Your garden does not have to be planted just with succulents.  Succulents grow well next to other Mediterranean xerophytes such as lavender, rosemary, echium, gazania, lantana, bay tree, common myrtle,  jasmine, honey suckle and many others.  Some succulents are hardy and many grow well in coastal areas.
Entrance to the Exhibition is FREE.
For more information about the event please contact Elena Alonefti at 99 614686, or at ealoneft@spidernet.com.cy.
 
Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Επίτροπος περιβάλλοντος
Τηλ: +357 22803460 Fax: +357 22803464
Ιστοσελίδα: Perivallon.eu   Blog: Theopemptou.blogspot. com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ