Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κυνήγι .. πόσες φορες άκουσα τα ίδια !

Πήρα το πιο κάτω μήνυμα:
"Σας έχω ακούσει μερικές φορές στο ραδιόφωνο όπου συζητάτε με διάφορους για τρόπους ανακύκλωσης, απόρριψη σκουπιδιών κλπ. Δεν ξέρω και δεν έχω ακούσει τις απόψεις σας για το θέμα του κυνηγίου στην Κύπρο. Ήθελα να σας εκφράσω την δική μου άποψη γι'αυτό. 'Οπως πολλά πράγματα για τα οποία στην Κύπρο κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας έτσι και για το κυνήγι προσποιούμαστε και δεν βλέπουμε τις αρνητικές επιπτώσεις αυτού του 'αθλήματος' όπως πολλοί κυνηγοί αρέσκονται να επικαλούνται. Και αυτό χάρη πιστεύω της οικονομικής ωφέλειας που καρπούται το κράτος απο τις άδειες κυνηγίου.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί μια ομάδα ανθρώπων, και υπάρχουν πολλοί μεταξύ των οποίων και εγώ, οι οποίοι να βγούν και να φωνάξουν για τις αρνητικές επιπτώσεις απο την εξόρμηση στην ύπαιθρο μεγάλης μερίδας κυνηγών.
Έχετε επισκεφθεί μεγάλους χώρους στην ύπαιθρο μετά απο μια κυνηγετική εξόρμηση; Ζω στην ύπαιθρο και δεν μπορείτε να φανταστήτε το τι γίνεται...αργά το απόγευμα μετά απο την αποχώρηση των 'αθλητών του κυνηγίου' χιλιάδες χαρτούτσιες, απορίμματα φαγητού, αναψυκτικών, χαρτιών, σακκούλων και ότι άλλο φανταστήτε κοίτωνται παντού. Πέρα απο αυτό και υπάρχει και η παράνομη εξόρμηση πολλών κυνηγών σε ιδιωτικά χωράφια όπου καρπούνται διάφορους καρπούς, καταστρέφουν λάστιχα νερού και πολλά άλλα παρατράγουδα.
Δεν υπερβάλω, εάν κάνετε μια μικρή έρευνα και μιλήσετε με ανθρώπους στην ύπαιθρο θα σας επιβεβαιώσουν αυτά που σας αναφέρω.
Δεν αναφέρομαι στο σύνολο των κυνηγών, πολλοί απο τους οποίους είναι ευσυνείδητοι άνθρωποι, αλλά σε μια μεγάλη μερίδα.
Πιστεύω ότι οπωσδήποτε ο πληθυσμός των 50000 κυνηγών είναι δυσανάλογα μεγάλος για την μικρή ημικατεχόμενη μας Κύπρος.
Κανένας δυστυχώς απο τους αρμόδιους δεν βγαίνει να τα σχολιάσει αυτά, ο έλεγχος απο το Ταμείο Θήρας είναι ανύπαρκτος, κανένας δεν ενδιαφέρεται...
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας."

Σχόλια

Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
1. Να μειωθούν σταδιακά κατά 80% οι κυνηγετικές περιοχές.

2. Να εισαχθεί επιμόρφωση για όσους θέλουν να έχουν άδεια κυνηγίου. Στην επιμόρφωση να υπάρχουν θεωρητικά μαθήματα για το οικοσύστημα τζιαι την ζωή του "θηράματος" με θεωρητικές εξετάσεις αλλά τζιαι πρακτικές εξετάσεις σκοποβολής τζιαι ασφάλειας. (οι ατζιαμήες δεν φκάλλουν άδειαν).

3. Για κάθε κυνηγετική σεζόν ο κάτοχος αδείας κυνηγίου, είναι αναγκασμένος να συνεισφέρει μιαν κυριακή εθελοντικής εργασίας για καθαρισμό της υπαίθρου, για έργα συντήρησης τζιαι προστασίας των οικοσυστημάτων ή κάμνοντας συνεχή επιμόρφωση.

Σε άλλες χώρες αυτά δεν είναι τίποτε το σπουδαίο.
Ο χρήστης Theopemptou είπε…
ΑΝΤΙΘΕΤΑ!
1) Θα ανοίξουν το δάσος της Πάφου γιατί δεν χωρούν οι κυνηγοί στις περιοχές που έχουμε.
2) Θα επιτρέψουν το κυνήγι του αγρινού γιατί αυξήθηκαν οι αριθμοί!
3) Θα κυνηγήσουν τις αλεπούδες γιατί τρώνε τα περδίκια και τους λαγούς που ελευθερώνονται και έχουν αυξηθεί οι αριθμοί τους. Το θήραμα που απελευθερώνεται δεν τα καταφέρνει βλέπεται να προστατευθεί όσο τα άγρια..
4) και η χειρότερη δικαιολογία που είπαν ειναι ότι υπάρχει πολλή λαθροθηρία " ... και γιατί να λυμαίνονται την περιοχή οι λίγοι;"

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δε μιλά !
Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Όταν επήεν κάποτε να κάμει πως εν να μιλήσει κάποτε ο Βασιλείου επλήρωσεν το ακριβά. Έτσι έγινεν μάθημα στους άλλους. Όταν επήαν να κάμουν πως εν να απαγορεύσουν το εαρινόν κυνήγι, σε εκλογές που ακολουθήσαν, στα κοκκινοχώρια έβρισκες 30-50 ψηφοδέλτια σε κάθε κάλπην που εγράφαν "εγώ γ.μώ τον σσ..στο σας ούλλους". Μόνον αν υπάρχει καμιά πόρτα προσφυγής στην ΕΕ με την βοήθεια της διεθνούς WWF ή Greenpeace που να ρεζιλεύκει την κυπριακήν πολιτείαν μπορεί να γινεί τίποτε. Δεν νομίζω ότι έχει εγχώριον με θέλησην να ταράξει οτιδήποτε.
Ο χρήστης Bananistanos είπε…
Το ποσοστό κυνηγών ( και καπνιστών)στη κοινωνία μας είναι ενδεικτικό της έλλεψης αλληλοσεβασμού και προνοητικότητας που υπάρχει στη κοινωνία μας.

Στο θέμα...

Εγω νομίζω μια λύση είναι να σταματήσουν η εκτροφή και οι απελευθερώσεις περδικιών και λαγών(;) και η υπηρεσία θήρας να περιοριστεί στη λαθροθηρία (ας έβρουν αφορμή την ανομβρία). Αμα οι κυνηγοί δεν θα βρίσκουν κάτι να παιξουν μίαν, δκυό, δέκα, εν να κάτσουν έσσω τους.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ειμαι κυνηγός από μικρό παιδί και δεν μπορώ να σκεφτω τον εαυτο μου χωρίς το κυνήγι.Ειμαι ενας συνηθισμένος κυνηγός αλλά πάνω απ'ολα ενα περιβαλλοντιστης κυνηγός.Έχει σημασία και τεράστια διαφόρα από αλλο κυνηγό.Ειμαι κάτοχος της αδειας κυνηγιού εδώ και 8 χρόνια.Δεν έχω αφήσει ποτέ μου φυσσιγιο που έχω χρησιμοποιησει στο έδαφος και αντιθετα μαζευω οσό πιο πολλά μπορω για να τα ριξω στον καδο απορριμάτων.Αποριμμάτα απο φαγητά και διαφορα αλλά παντα τα μαζεύω για να τα παρω σπιτι και να τα πεταξω.Χαιρομαι καθε φορά που βγαίνω στην φύση και ειδικα το ξημέρωμα,αναπνεεις ενα αλλιωτικο αέρα απο την πόλη και τα πάντα θυμιζουν τον παλιο καλό καιρό.Οσο για τις περιοχες κυνηγίου ,απλά δεν έχουν μείνει περιοχές για να κυνηγησουμε.Παντού εξοχικά,παντού σπιτια με περιφραξη έξω στην φύση(ακόμα λίγο θα μεταφερθεί η πόλη πανω στα βουνά.)Μην κατηγορείτε ολους τους κυνηγούς αλλα τους λαθροθήρες και την υπηρεσία θήρας που δεν κανει καλά την δοουλεία της..Για το κυνηγι αγρινού έχω ενημερωθεί και πληροφορηθεί πως θα γίνεται το κυνηγι αυτό με συνοδεία θηροφύλακα και πρεπει να δηλωθείς και θα δικαιούσαι να σκοτωσεις ένα αγρινό..ειμαι αντιθετος βεβαίως σε αυτό το μέτρο και ελπίζω να μην συμβεί.Ο ανθρωπος από τον καιρό που δημιουργήθηκε εξασφάλιξε την τροφή του κυνηγώντας αυτά που του χαριζε η φυση,και σε χλωρίδα και σε πανίδα.Οι γονεις μας ,οι παππούδες μας με αυτά έχουν μεγαλώσει.Δεν καταλαβαίνω γιατί τοσες αντιδράσεις για το κυνήγι.Έχει βεβαια και αρνητικές συνέπειες αλλά στο χέρι μας είναι να τις εξαλέίψουμε ετσι ωστε να απολαμβάνουμε το κυνηγί σε ενα φυσικό περιβαλλον και συμφωνα παντοτε με τις νομοθεσίες του Κράτους!
Ο χρήστης μιχάλης είπε…
ας ξεκινήσουμε που το πιο απλό. για να αγοράσεις φυσίγγια να πρέπει πρώτα να πάρεις πίσω στο κατάστημα το 80 ή 90% της ποσότητας που θα θέλεις να αγοράσεις. έτσι απλά θα μειωθούν τα φυσίγγια που κατά χιλιάδες είναι πεταμένα στα "περάσματα". μετά βλέπουμε και για τα άλλα άχρηστα που είναι πεταμένα στη φύση!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ