Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τοπικά Σχέδια - Τώρα είναι η ώρα για δράση !

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διαμόρφωση των Τοπικών Σχεδίων σε ολόκληρη την Κύπρο με παρουσιάσεις που γίνονται παντού, σε Δήμους και Κοινότητες.
Τα Τοπικά σχέδια καθορίζουν όλες τις λεπτομέρειες ανάπτυξης της κάθε περιοχής όπως:
 • Νέους δρόμους και αναβάθμιση - διαπλάτυνση δρόμων που ήδη υπάρχουν.
 • Νέες οικιστικές περιοχές
 • Ο αριθμός ορόφων στις διάφορες περιοχές και συντελεστής δόμησης
 • Νέες τουριστικές περιοχές
 • Νέες βιομηχανικές περιοχές
 • Χώροι πρασίνου
 • κλπ
Τώρα είναι η ευκαιρία για να μεταφέρετε τις απόψεις και τις; ενστάσεις για να μην χρειαστεί μετά να κάνετε "Ομάδες Πίεσης" εναντίων ορισμένων έργων ή ξαφνικά να εμφανιστούν πολυκατοικίες μπροστά από το σπίτι σας!

Παράλληλα εκτός από τη προσωπική σας περιουσία και περιοχή, βεβαιωθείτε ότι:
 • Θα γίνουν ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι
 • Θα υπάρχουν "Πράσινες Διαδρομές" για πεζούς και ποδήλατα για γρήγορη και ασφαλισμένη πρόσβαση π.χ. σε γήπεδα, σχολεία, εμπορικά κέντρα κλπ.
 • Θα υπάρχει ασφαλισμένη διάβαση των μαθητών στα σχολεία
 • θα προστατευτεί το πράσινο και το περιβάλλον στην περιοχή
 • Ρωτήστε που θα ειναι η τοπική εμπορική ανάπτυξη και πως προγραμματίζεται να βελτιωθεί η πρόσβαση στα καταστήματα.
 • Ποιες και που θα ειναι οι μελλοντικές πλατείες και ανοικτοί χώροι και πάρκα
 • που θα τοποθετηθούν οι υποσταθμοί ηλεκτρισμού και από που θα περάσουν πυλώνες.
Τώρα ειναι η ώρα για όλα αυτά.
Με τη λήξη των παρουσιάσεων και των αλλαγών, θα ακολουθήσει για πρώτη φορά (μπράβο Νεοκλή !) και Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον η οποία θα παρουσιαστεί δημόσια.

Και αν αγαπάτε τον τόπο σας εκφράστε την αντίθεσή σας στην καταστροφική πολιτική της μεμονωμένης κατοικίας.
Πιο κάτω είναι η πρόσκληση του Δήμου Λατσιών

Σχόλια

Ο χρήστης MARINOS είπε…
Πολύ καλή η ιδέα σας!
Το θέμα μας αφορά όλους άμεσα - έχουμε υποχρέωση να διαμορφώσουμε οσο μπορούμε το αποτέλεσμα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το κύριο ερώτημα όμως είναι αν πράγματι θέλουν να κάνουν κάτι καλό ή αν απλά μας κοροϊδεύουν ως συνήθως οι άρχοντες. Δεν βλέπω κάτι το ουσιαστικό το οποίο να με κάνει να πιστέψω ότι θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Το όλο σύστημα είναι στημένο για να πλουτίζουν κάποιοι λίγοι. Ο άνθρωπος και το μέτρο έχουν χαθεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Πάρκο της Ακαδημίας .. .. bye bye

Τα πιο κάτω είναι από τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για το κυκλικό κόμβο στη γωνία του πάρκου και του Αλουμίνιουμ Tower στη Λευκωσία   Αυτές είναι οι απόψεις που υπόβαλε το Τμήμα Δασών για το έργο. Όταν τις διαβάσετε θα δείτε και γιατί το Τμήμα Δασών είναι πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου. "«...οι επιπτώσεις από τη δημιουργία του κόμβου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας θα είναι σημαντικότατες. Συμφώνως του σχεδίου, μια έκταση 20.825 τετρ. μέτρων σε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Λευκωσίας θα αποψιλωθεί ενώ μια άλλη έκταση του θα επηρεαστεί από έργα που θα γίνουν μελλοντικά για τη διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγλατζιάς. Το Εθνικό Δασικό Πάρκο με τις πολλές αναψυχικές διευκολύνσεις που διαθέτει, χρησιμοποιείται σήμερα έντονα για σκοπούς αναψυχής και άθλησης . Όπως είναι επίσης γνωστό, στο χώρο του Πάρκου στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο οι φοιτητές αξιοποιούν για διάφορους σκοπούς" Αλλού λέει: «...πιστεύουμε ό

Θέλουν καταστρέψουν τα πάρκα Ακαδημίας & Αθαλάσσας

Έχει χρόνια που θέλουν να καταστρέψουν το Πάρκο Ακαδημίας και της Αθαλάσσας. Το πιο κάτω απόσπασμα από τον προϋπολογισμό της Πολεοδομίας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1608 - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΗΣΕΩΣ (γ) €300.000, που προορίζονται να καλύψουν μέρος της δαπάνης κατασκευής του έργου «Νότια επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας στην Αγλαντζιά , τμήμα από τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι την Οδό φυτωρίου στην Αγλαντζιά ». Ο δρόμος αυτός, αποτελεί ακτινωτό Δρόμο Πρωταρχικής Σημασίας του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις οχηματικές διακινήσεις από τη νοτιοδυτική περιοχή της Λευκωσίας προς το κέντρο της πόλης και αντιστρόφως. Η βόρεια προέκταση του δρόμου αυτού, από τη συμβολή του με τη Λεωφόρο ΡΙΚ, μέχρι και τη συμβολή του με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς (Λεωφόρος Ακαδημίας), υλοποιήθηκε παλαιότερα με βάση Ρυθμιστικό Σχέδιο που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και λειτουργεί, με διατομή τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας, λωρίδα πρασίνου και ποδηλατόδρομο. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ετοίμασε Ρ